7 kedvenc művészkellék utazáshoz (és otthonra)

Összegyűjtöttem a legpraktikusabb és legkedvesebb művészkellékeimet, amiket Te is beszerezhetsz, és kipróbálhatod az általam kedvelt, izgalmas vegyes technikát. Nézd meg, milyen eszközökkel kombinálom az akvarellt…

Az alábbi kellékek könnyen beszerezhetőek, viszonylag olcsóak, és még további előnyük, hogy akár egy neszeszerben is elférnek! ;) Így akár minden nap magaddal viheted őket, így ha bármikor ihletet érzel az alkotáshoz, kéznél lesznek!

Ez egy minimál felszerelés, amiben minden megvan, ami az alkotáshoz kell, és utazáshoz is tökéletes! Arra is kitérek a felsorolásban, hogy otthoni alkotáshoz mi a praktikusabb.

1. Anilinky vízfesték vagy akvarell készlet

Otthoni alkotás során is a fentieket használom. Van komolyabb készletem is, de sokkal ritkábban nyúlok hozzá, nekem az egyszerűbb és olcsóbb jobban bevált.

2. Kis méretű akvarell tömb

Otthoni alkotáshoz beszerezhetsz nagyobb tömböt, vagy ívben kapható akvarell papírt, amit aztán Te magad tudsz felvágni a kívánt méretre.

3. Ecsetek, víztartályos ecsetek:

4. Tűfilcek (fehér, fekete, mindenféle szín)

Az apró részletek megrajzolásához legtöbbször fekete Sakura pigma micron tűfilceket, illetve Uni Posca fehér tűfilceket használok, de mindkét márkán belül többféle szín, illetve vastagság is létezik.

5. Színes/akvarell ceruza, egyesével is megvásárolható

6. Kis méretű keverő paletta

Utazáshoz műanyag palettát javaslok, mert könnyű, és ez nagyon kis helyet foglal. Ha a festékkészletedhez tartozik paletta, akkor ezt nem szükséges pluszban beszerezni. Az akvarell festék nagy előnye, hogy ha megszárad, utána újra feloldható, újra használható! Így ha a palettádon megmarad valamennyi festék, következő alkalommal újra tudod használni. Ha pedig mégsem kell, vízzel egyszerűen elöblíthető!

Otthoni alkotáshoz pedig egy fehér kerámia tálat használok, ami régen vajtartó volt. De akár egy régi fehér tányért is használhatsz. Könnyen lemosható, praktikus.

7. Kis rajztábla alátétnek

Praktikus csipesszel, amivel oda tudod fogni a rajzlapot >>

Ezt helyettesítheted bármilyen alátéttel (pl. farostlemez), amit az öledbe tudsz tenni. A4-es méretnél nem szükséges nagyobb. Ha füzetbe alkotsz a szabadban, akkor praktikus lehet egy-két csipeszt is bekészíteni, a lapok rögzítéséhez:

Szabadban való alkotáshoz praktikus lehet magaddal vinni egy rongyot, ha bármit meg kell törölni, fel kell itatni stb. illetve egy zacskót, amibe aztán a vizes vagy festékes kellékeket el tudod csomagolni.

Tetszik az összeállítás?
Megjött a kedved az alkotáshoz?
Melyiket fogod beszerezni?

Írd meg nekem egy kommentben!

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


6 hozzászólás “7 kedvenc művészkellék utazáshoz (és otthonra)”

  1. Ginelli Ildikó szerint:

    Kedves Zsófi ! Hasonló szettet használok jelenleg akvarellmappába ,az olajpasztel készletemet is most kezdtem használni, pár napot töltök a Balatonnál ha hazajóttem küldöm az alkotásokat, Köszönöm a kritikát és a biztatást , ,üdvözlettel Ildikó

  2. Dr Tóth Szilvia szerint:

    Zsófia névnap alkalmából sok szeretettel köszøntelek kisse megkésve, de igaz szívből. Gratulálok a művészi alkotómunkádhoz. Most keveset tudok festeni,de az igény rá megvan. Az idén érettségiző leanyunokamnak szeretném a pasztel félarc képedet megcsinálni. A profil képet a tavaly ballagó unoka kapta. Isten éltessen sokáig. Szilvia
    .

  3. ANTAL ZSUZSANNA szerint:

    Kedves Zsófi,
    Nagyon jó az összeállítás, korábbi (még aktív koromból való)tapasztalatok alapján mondom, mert ugye mostanában még csak az álmodozások korát élem, hogy mikor tudok végre alkotni már valamit. Jó hír, hogy már tudom mozgatni az ujjaimat (köszvény), annyira, hogy horgoltam már egy egyszerű kalapot. Ezt lehetett egy hosszabb vonatút során. Mások előtt nem mernék rajzolni, festeni. De halogatás helyett, lehet, hogy azonnal belevágok, ha már ilyen esős az idő.
    Köszönettel, üdvözlettel: Zsuzsa

  4. Csikós Zsuzsanna szerint:

    Kedves Zsófi! Tetszik az összeállítás, köszönöm. Van benne amit még szeretnék én is beszerezni. Pl. viztartályos ecset, kisméretű akvarelltömb, tűfilc és a Styabilo Woody akvarell ceruzát. Ezeket még be fogom szerezni. Üdvözlette: Zsuzsanna

  5. Pintérné dr Csordás Anna szerint:

    Kedves Zsófi!

    Nagyon jó az összeállítás. Több eszközt (pl. a kisméretű akvarell tömböt, a speciális, víztartályos ecseteket, akvarell készletet én is használtam. Viszont a különböző tűfilcek, a kisméretű paletta és a kis rajztábla nagyon tetszik. Meg is nézem a közelben lévő ecset-és festékboltban.

    Szeretettel üdvözöl:

    Ani

  6. Gézáné Kató szerint:

    Kedves Zsófi

    Nagyon jó ez az összeállítás, örülök neki, köszönöm szépen. Amiatt, mert nem csak utazáshoz jó támpontot ad, hanem otthon annak is, aki csak néha próbálkozik egy kis rajzolgatással, festéssel.
    Üdvözlettel. Katóné Ilus