Álmaim otthona, álmaim kertje a festővásznon

Várod már a tavaszt? Szeretnéd már érezni a friss, tavaszi levegőt és a virágok illatát? Szeretnél egy kicsit megújulni, lelkileg is felfrissülni te magad is? Akkor ez az összeállítás máris közelebb hozza számodra a jó időt és a tavasz hangulatát, ugyanis egy korábbi festőparty képeit hoztam el neked. A téma miatt ez volt az eddigi egyik legnépszerűbb program: „Álmaim otthona, álmaim kertje a festővásznon”. Minden résztvevő beleszőtte az terveit, ideális otthonnal kapcsolatos elképzeléseit a festményébe. Különleges képek születtek…

Hogyan zajlott a festőparty?

Volt, aki határozott elképzelésekkel, papírra megrajzolt vázlattal érkezett, de többen voltak, akik csak átadták magukat a spontán festés érzésének, és a helyszínen bemutatott inspirációk alapján kezdtek el alkotni. Az inspiráló zenék, képek, bemutató festmények mindig nagy hatással vannak a résztvevőkre, és a kezdeti bizonytalanságot, izgalmakat hamar le tudja győzni mindenki. A csoportban nagyon jó hangulat szokott lenni, és ez átragad azokra is, akik bátortalanok, félnek elkezdeni festeni.

Már az elején izgalmas a festékek kiválasztása, a színárnyalatok megtervezése. A festékes pultnál jó nagy tumultus szokott lenni a program elején. :)

A bőség zavara… néha nehéz eldönteni, milyen színekből induljon a festés, de azt szoktam mondani, hogy ha a megérzéseidre hallgatsz, mindig sokkal egyszerűbb és gyorsabb döntést hozhatsz. A megérzéseid pedig sosem csapnak be, a kiválasztott színekből, spontán ötletektől vezérelve kezdhetsz neki a festésnek. Ha valamiért megragad téged a mély bordó vagy a smaragzöld szín, hajrá, válaszd azt, és ne gondolkodd túl a dolgokat! :)

Íme a legyezőecset, az egyik legnépszerűbb eszköz a festőpartyn. Gyönyörű textúrákat, mintákat lehet vele létrehozni a festővásznon. A résztvevők szinte megtáltosodnak, ha egy ilyen ecsetet vesznek a kezükbe, nagyon élvezetes vele alkotni. :)

Az ecseteken kívül más eszközöket is be lehet vetni a festéshez: fültisztító pálcika, hurkapálca, szivacs darabkák, műanyag kés stb. A résztvevők szeretnek mindent kipróbálni. A fenti képen a fa virágai a fültisztító pálcikával lettek megfestve, a „pöttyözős” technikával.

Ritka, hogy férfi jelentkezik a programra, de mindig feldobja a hangulatot! ;)
Öröm nézni a vidám arcokat, amikor elkészül egy-egy remekül sikerült festmény, ami visszaadja az alkotó érzéseit, álmait, elképzeléseit. Pompás kertek és mesés házikók készültek ezen a festőprogramon.

Íme a fő kellékek egy képen: festővászon, ecsetek, festőpaletta, akrilfesték, inspiráló képek, és az alkotáshoz kellő bátorságot meghozó finom bor. :) Olyan érdekes megtapasztalni, hogy ahány ember, annyi különböző elképzelés, színvilág, színhangulat. A programon olyan pozitív visszajelzéseket kap mindenki, ami bátorságot, kedvet ad a további alkotáshoz is.

Ajánlom a programot barátnőknek, testvérpároknak, baráti társaságoknak is!

Ha szeretnéd megnézni a Festőpartyn készült további képeket is, kattints ide:
Ide kattintva mindent megtudhatsz az aktuális Festőpartyról!

Hogy tetszettek a képek? Kedvet kaptál a festéshez?
Írd meg lent egy kommentben! Köszi!

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


3 hozzászólás “Álmaim otthona, álmaim kertje a festővásznon”

  1. Teka szerint:

    Megkésve bár…. Sok volt a kerti munka, mostanában ritkán kapcsolta be a készüléket A fentiekhez kap ___csolódva, én is imádom az emberek sokszínüségét. Téged irigyellek,hogy ezt ilyen közelről megtapasztalhatod. Szivesen nézegetem ezt a vidám közösséget.

  2. Visszajelzés: O hai let me wanna-be! pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu.
  3. Martin Viki szerint:

    Annyira tetszik, már jelentkeztem is a következőre! Várom a tavaszt és várom a festőpartit! :)
    Üdvözlettel:
    Viki