Apró csodák

Pár napja még kemény mínuszok voltak nálunk, és reggel, óvodába menet gyönyörű szép jégvirágokat fedeztünk fel a kislányommal az autónk oldalán. :) Megihletett a jégvirágok mintája, és ez a festmény született:


Az alkotáshoz ilyen apróságok is adhatnak ötletet.

De azért remélem, hogy ezzel a képpel már búcsúzhatok a téltől, és közeledik a tavasz… Mert bár szépek a jégvirágok, a téli napfelkelte, a ködös táj, a kopasz faágak rajzolata, vagy a jéghideg szélben fodrozódó Duna-víz… de ilyenkor már nagyon vágyom egy kis napsütésre, melegre, tavaszi madárcsicsergésre, rügyező fákra.

Te hogy vagy ezzel?
Tudsz még ihletet meríteni a téli témákból, vagy már a tavaszra hangolódsz? ?

Ha már inkább a tavasz felé kacsintgatsz, és alig várod, hogy vége legyen a télnek, akkor szívből ajánlom neked a Művésznaplót, aminek nemcsak a címlapja, hanem a benne lévő képek, idézetek, színezők is a tavaszi megújulásra hangolnak! Ha szeretnéd, most művészkellékekkel együtt is megrendelheted, hogy minden adott legyen az otthoni, tavaszváró alkotáshoz!

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


13 hozzászólás “Apró csodák”

  1. Krasznainé Simonyai Tímea szerint:

    Kedves Zsófia!
    Ne szaladjunk előre, így is gyorsan telik az idő. Még pár hétig tart a tél, bár az idő nem ezt mutatja. A tavasz gyönyörű, így természetesen nagyon várom én is.
    Nagyon szeretek alkotni, rajzolni, festeni, régi dolgokból újat készíteni. Hosszú ideje már nem alkotok. Minden előbbre való volt.
    Köszönöm, az e-mail üzeneteidet, mindig elolvastam, így az alkotás mindig a fejemben maradt, nem feledkeztem el, milyen jó alkotni. Újra visszatérek, festek, és rajzolok, az alkotás pihentet és gyógyít.
    Szép napot kívánok!

    Tímea

  2. Dékán Lászlóné szerint:

    Kedves, Zsófia!
    Bár nekem inkább a valósághoz közelítő alkotások fekszenek jobban, azért úgy tapasztalom, hogy elég széles a skála egy-egy mű tetszésében. Nálad például kifejezetten jólesőek ezek a téli ihletésű képek. A pár hónappal ezelőtti szarvasos témájú rajzodat is nagyom szerettem és ennek a munkádnak a színvilága is fantasztikus,ahogy kék különböző árnyalatai átölelik és kiegészítik egymást. Én novemberi születésű vagyok, ezért a természet minden mozdulata csodával tölt el. Kutyás gazdiként rengeteg időt töltök a szabadban a tavaszi rügypattanástól a nyári erdők buja zöldjében szerényen megbújó kicsi tarka virágokon át az ősz harsány színkavalkádjáig, és őszintén szólva nagyon szeretem az első igazán borongós, köd fátyolos napokat. A tél számomra maga a tisztaság és az elcsendesedés. nagyon sajnálom,hogy régóta nincs részünk igazi hóval borított telekben. De,lassan itt a tavasz,a kertben már rügyezik a japán birs és megvettem a palánta földet is. Mert minden úgy szép,ahogy van.
    Szép napot és alkotó jókedvet kívánok!
    Szilvi.

  3. Urgyánné, Viki szerint:

    Mindig szerettem rajzolni, festeni. Az élet úgy hozta, hogy komolyabban 63 éves koromtól minden napos tevékenységemé vált. Nagyon nagy öröm forrás és feltöltődés. Minden leveledet és rajzaidat kedvelem. Csodálom fantáziádat. Én valóságos képeket próbálok készíteni, de minden stílust nagyon kedvelek.
    Szakítok időt a régi stílusok felfedezésére, de nagyon érdekelnek a mai modern megközelítések. Szeretek rácsodálkozni, megérteni, gyönyörködni, más emberek alkotta műveken. Ösztönöz és feltölt.
    Mint a természet. Kedvenc időszakom a havas tél. És a hegyek! Alföldiként a lehetőségek szerint mindig kirándultunk, pihentünk a havas téli hegyekben.
    Leírhatatlan az a csend és nyugalom. Mintha megállna az idő. Minden áll és tiszta.
    Séta közben szinte te is lelassulsz, behunyod a szemed, nagyot szívsz a friss levegőből és az az érzésed, hogy nagyon boldog vagy.
    Szeretek téli tájakat festeni, külön öröm amikor látom, hogy másnak is tetszik amit készítettem, akkor úgy érzem át tudtam adni a tél szeretetét.

  4. Ódor Márta szerint:

    Nagyon szép a jégvirágos képed is !

  5. Ódor Márta szerint:

    A kéknek és zöldnek a sok árnyalata is különleges.

  6. Pintérne Csordás Anna szerint:

    Kedves Zsófi!
    Nagyon szép a képed.
    Én még foglalkozom a téllel, mert készülök az Országos Miniatura kiállításra. A fő téma a Balaton.
    További jó alkotást kívánok szeretettel:
    Ani

  7. Ivády Réka szerint:

    Kedves Zsófi,
    nagyon tetszik a kép, különösen ezek a kék színek. Köszönet érte. Különben is a kék a kedvenc színem. A jégvirágok csodálatosak tudnak lenni. Tudom, hogy jöhet még hideg, de én már nagyon várom a tavaszt.

  8. Csikós Zsuzsanna szerint:

    Nagyon szépek ezek a jégvirágok.

    1. Csikós Zsuzsanna szerint:

      Ezek a kék-zöld szinek mindíg elbűvölnek.

  9. Farkas Lívia szerint:

    Fagyba zárult virágok mint a lélekbe zárult fájdalom időtlen karcolata.

  10. Lévayné Kántor Erzsébet Anna szerint:

    Szia!
    Most, hogy már bátorkodtam feszített vászonra festeni és már harmadik alkalommal ezzel a saját alkotással leptem meg valamelyik családtagomat születésnapja alkalmából, az én párom fellelkesült ezen a dolgon.

    Közölte velem, hogy havonta félre tesz pénzt, hogy amikor ősszel újból indul az alkotó csoport, én is be tudjam fizetni az éves tagdíjat. Meg voltam lepődve ezen a döntésén. Azt mondta, hogy csak tanuljak, ha ez nekem örömet okoz.
    Megnézte a most küldött képedet, nagyon tehetségesnek tartott, és közölte, tőled érdemes tanulni.
    Még újabb vásznakat is szerzett be, hogy ki ne fogyjak belőlük. Erre álmomban sem gondoltam volna.
    Nagyon örülök ennek a váratlan ajándéknak! Isten csodálatosan rendezi dolgainkat! Köszönöm Zsófi, hogy kitartóan segítesz elhinni, hogy menni fog ez nekem! Köszönöm, hogy vagy!

    Áldó szeretettel Anna

  11. Palotai Kata szerint:

    Kedves Zsófi!
    Csodálatos a festményed!
    Szerencsés alkat vagyok, mert minden évszakban jól érzem magam, mindegyiknek meglátom a szépségét. :) De így február vége felé már én is várom a tavaszt! ;)

  12. Magdolna Frank Gusztáv Józsefné szerint:

    KEDVES Zsófia! Szeretem a Művésznaplót, sokat nézegetem…Festegetek is de még mindíg van megoldandó családi problémám – gondolom, hogy a következő időszakban induló csoporthoz én is be tudok majd kapcsolódni…
    Köszönöm az inspirációkat, a gyönyörűséges festményeket, rajzokat.
    Szeretettel üdvözöllek.