Film egy ihletet adó kertről

Egy régi blogbejegyzésemben (itt megnézheted) már bemutattam neked Monet, a híres impresszionista festő Párizshoz közeli, gyönyörű kertjét. Most pedig egy olyan filmet mutatok, amiben hosszasan csodálhatod a kertet, a legszebb tavaszi pompájában!

Monet a legnagyobb szeretettel gondozta a kertjét, ami meghálálva ezt, ihletett adott neki sok festményéhez, melyeken megörökítette a vízililiomokat, az íriszeket, a tavat, a híressé vált kis hidat…

Nézd meg a filmet, hallgasd a csodás aláfestő zenét, és alkoss Te is egy tavaszi képet! A film bármelyik képkockája megihlethet: a gyönyörű tó vagy egy közeli kép valamelyik káprázatosan élénk színű virágról.

Különleges érzés lehet élőben sétálni ebben a kertben, amit maga Monet gondozott. Amíg nem jutunk el ebbe a csodás kertbe, addig megpróbáljuk odaképzelni magunkat, ennek a filmnek köszönhetően.

Kellemes kikapcsolódást és jó alkotást kívánok!

Tetszik ez az inspiráció?
A kert melyik részlete fogott meg leginkább? Mit festenél legszívesebben?
Írd meg nekem egy hozzászólásban!

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


13 hozzászólás “Film egy ihletet adó kertről”

  1. Erzsébet Kóréné Rózsahegyi szerint:

    Kedves Zsófia!
    Ez csodás!
    Köszönöm szépen! Nem tudok vele betelni.
    Minden jót kívánok Neked!
    Erzsébet

  2. Páré Linda szerint:

    Nagyon köszönöm ❤️

  3. Czikora Borbála szerint:

    Zsófia Kedves! Köszönöm az ajándékot!
    A szépség, a bűvölet /sorolhatnám/ bőség zavarában nehéz lenne dönteni. Hiszen a szem az első, majd a gondolat, illetve az érzés, ahogy hatnak rám a színek, és az élő természet. Ez így van, mindenkor amikor a természethez közel vagyok.
    A csoda, az „Isteni” csoda, amit a földi természettől kapunk az évszakok változásakor. Az élmény csodás, nem is tudom, hogy a nagy betűs EMBER /tisztelet a kivételnek”, miért bántja, mi az oka, hogy nem vigyáz rá?? Persze okokat azért tudjuk, hiszen nem vagyunk egyformák. De legalább ha csak ebben az értékben lennénk egyformák, mi emberek, már mindent megtennénk. Csak egy dolgot kellene nem tenni. PUSZTÍTANI! Szinte fáj, amikor látom pusztolni a természetet, mindent amit magával ránt, ez pedig a lételemüink, volt, van és lesz. De itt most abba is hagyom. Köszönöm még egyszer!

  4. Judit Krisztina szerint:

    Kedves Zsófia!
    Nekem a kedvenc festőm Monet, Giverny-t pedig mindig, minden mennyiségben tudom nézegetni, úgyhogy ez a kisfilm telitalálat :) Az egész kert egy valóságos költemény, a japán hídra szépen rímelt a meditációs zene, nekem mégis a tavaszi sokszínű virágözön és a fűzfa részletek tetszettek a legjobban. No meg az íriszek közelről :) Nagyon köszönöm, nagyon feldobtad a napomat! :)

  5. Kiss Melinda szerint:

    Köszönetemet küldöm ezért a filmért! Minden kockája valóban festésre ösztönöz, öröm nézni és hallgatni. Egy tökéletes óra meditációra – amenniyben nem motoszkálna a fejemben a festés gondolata :) A legjobban a vízililiomos, kerek levelekkel teli tavat szeretném megfesteni, amint ráhajlik a fűzfa. Gyönyörű!

  6. Horváth Ágnes szerint:

    Kedves Zsófi!
    Köszönöm a videót.
    A kert gyönyörű, minden részlete inspirációt ad az alkotáshoz.
    Üdvözlettel: Ági

  7. Ódor Márta szerint:

    Tényleg gyönyörű, akvarellezésre csábít , köszönöm, hogy feltetted.

  8. Szollárné Harsányi Erzsébet szerint:

    Hálás köszönetemet küldöm ezért a csodáért!
    Gyönyörű és inspiráló , ugyanakkor megnyugtató a videó.

  9. Stefánia Katalin Sándor szerint:

    Jártam ott nagyon magával ragadó A ház is érdekes..

  10. Csikós Zsuzsanna szerint:

    Nagyon tetszik a videó, igazán csodálatos Monet kertje, érződik hogy szeretettel van körbevéve. Főleg a csillogó víztükör tetszik a vizililiomokkal, de a többi virág és növény is nagyon szép. Hozzá a zene, igazi élmény a megnézése. Köszönöm!

  11. Réka szerint:

    Gyönyörű a film, a zene és csodálatos a kert. Már régóta szeretnék vizi liliomot festeni, talán most hozzájutok, időhiány miatt eddig elmaradt. De a kis híd is tetszik és a csodálatos színes virágok is megihletik az embert. Köszönöm!!!

  12. Völgyesiné Zováth Mária szerint:

    Nagyon szép a kert és a zene is csodálatos.
    A vizi liliom (lótusz virág) gyönyörü ,tényleg ihletet ad.

  13. Ágnes Pálik- Mierzejewska szerint:

    Kedves Zsófi! Sok éve olvasgatom a bejegyzéseidet.Tetszik ahogy igyekszel minket nőket felbátorítani az alkotás kellemes és felemelő érzését átadni. Mivel én már koros nyugdíjas vagyok, egyre több időt töltök a lakásban. A kétszeres covid betegségeim után pedig fáradékony lettem és az egykori alkotó kedvem is elszállt. Szeretném ezt felébreszteni magamban, de nekem anyagilag csak az ingyen leckékre telik. Ráadásul én nagyon ritkán vagyok Magyarországon így hát a nappali alkotó találkozások sem jöhetnek szóba.
    Tehát arra kérlek ha tudsz nekem néhány ingyen leckét küldeni, annak örülnék.
    Eldicsekszem Neked, hogy a Te ajánlataidból elkészítettem és jól sikerült, jó játszadozás volt az a halacska amelyet a be zsírkrétázott alapon kellett kikaparni.
    Ez úton gratulálok is Néked, hogy mára már ily nagy rajongó és alkotó tábort sikerült magad köré gyűjtened. Szeretettel üdvözöllek és kívánok boldog és egészséges életet!