Gimis koromban rajzoltam

Átválogattam, pakolgattam a régi rajzaimat, és kezembe került az egyik kedvencem, amit még gimis koromban rajzoltam. Nagyon fura belegondolni, hogy ez a kép már 22 éves! :)

Azért is olyan kedves nekem ez a kép, mert még emlékszem, hogy ez nem egy iskolai feladatra készült, hanem “csak úgy”. Élveztem, hogy nem kell feladatot teljesíteni, vagy egy adott témában alkotni valamit, és azt rajzoltam meg, ami jólesett.

Akkor még nem állt rendelkezésünkre olyan sokféle profi eszköz, úgyhogy ez a kép sima színes ceruzával, illetve zsírkrétával készült. Az előtérben a nagy hullámokat úgy csináltam, hogy a vastagon felvitt zsírkrétát egy ócska radírral “maszatoltam” szét.

(A kép egyébként megtalálható a Művésznapló – Ezerszínő nő kiadványomban is, amit ide kattintva meg tudsz rendelni.)

Te is őrizgetsz otthon régi rajzokat, iskolás kori alkotásokat?
Kérlek, írd meg egy hozzászólásban!

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


10 hozzászólás “Gimis koromban rajzoltam”

  1. Lívia Ibolya Farkas szerint:

    Igen kedves Zsófi, nekem is van a múltból efféle emlékem.
    Többnyire akkor fogtam hozzá ha valami bántott és egyéb módon nem tudtam segítséget találni.
    Kikerült a lelkem egy darabkája a papírra és ment tovább az élet.

  2. Horváth Ágnes szerint:

    Kedves Zsófi!
    Vannak régebbi képeim, inkább azok általános iskolai emlékeim. Az egyik a „Szüret” a következő ” Hulló falevelek” a harmadik pedig „Csendélet délután” nevet viseli. Mindegyik megtörtént eseményeket ábrázol, kedves emlékeimből. A szüret családi esemény, a hulló falevelek iskolám szeretett kertjének platánfájáról származik, a csendélet pedig szintén általános iskolai emlék. Mindegyik kép szobám falát díszíti.
    Üdvözlettel: Ági

  3. Nyikes Judit szerint:

    Kedves Zsófi!

    Nem a saját rajzaimat őrizgetem gyerekkoromból, hanem a gyerekeimét, és most már az unokáim rajzait, alkotásait. A saját alkotásaimról csak emlékképek vannak, ill. csak egyről, amire egyszer az életben 5- kaptam.
    Őszi tájat kellet rajzolni festeni vízfestékkel, emberi alak is szerepelt rajta, ha jól emlékszem, ásta a kertet egy férfi, háttérben a Bükk hegységgel ( ott nőttem fel). A tanárnő szavaira, arcára is emléksze, ahogy fölém hajolt a művemet vizsgálva , ezt mondta:
    ” Hát, az ember nem túl arányos, de a színek gyönyörűek, ezért kapsz 5-t.”
    A vízfesték és a téma lehetőséget adott arra, hogy a kontúrokat ne kelljen nagyon szigorúan venni, és így a látvány a számomra oly kedves erdő őszi pompáját valóban visszaadhatta.
    Egyébként a TE hatásodra még a kurzus legelején elkezdtem festeni , inkább másolni az egyik tengerparti képed. Egy kisborítékra vízfestékkel. Hát…, nem igazán hasonlított az eredetire, de az 5 éves unokám valahogy megtalálta, és ámuldozva dicsért meg, amikor kiderült, hogy ezt én festettem:
    ” Mama, ez gyönyörű!”

  4. Kinga szerint:

    Köszönöm Zsófi
    Pont ilyen inspirációkra van szükségem , mint pl ez, meg az előbbi videoid – főleg a vízparti kép (gyorsan sok ilyet fényképeztem , hogy aztán legyen miből meríteni – ha már tudom a technikát) meg a szem „forditva rajzolása” tetszett nagyon.
    Elő is vettem a színes ceruzákat és a rajzlapokat, s amint túl leszek 2 határidős munkámon, neki szeretnék fogni – az újra-rajzolásnak/ festésnek
    Igen „iskolás koromban” sokat sokat „alkottam” (barkácsolás, varrás is benne volt)
    de aztán elsodort az „élet”….
    Szív üdv K

  5. Kati Drávainé szerint:

    Már több alkalommal is írtam Neked Zsófia arról hogy én inkább a grafika szerelmese voltam 14 éves koromban…stb. Egyszer sem kaptam választ és így nem erőltettem.

  6. Csikós Zsuzsanna szerint:

    Kedves Zsófia! Nekem is tetszik az iskoláskori kép, de sajnálom, hogy a Művésznaplóban nem található, ahogy írtad. Megvan nekem, kerestem benne de nincs, kár. Nekem is megvannak a régi munkáim, én is megőrzöm őket. Jólesik néha megnézni őket.

  7. Szalay Oszkárné szerint:

    Kedves Zsófia!
    Igen sok rajzom és festményem van még az általános iskolai koromból is megvannak a rajzaim. 2019-ben jobb agyféltekés rajz tanfolyamon vettem részt és kiállítás is készült az önkormányzati Galériában belőle. Az én festményeim is szerepeltek. Nem voltak rosszak. Most készülök arcképet rajzolni a lélektársamról. Remélem meglesz hozzá az ihletem is. Nagyon szép a tengerről készült gimis képed. Köszönöm, hogy megosztottad.

  8. Kiss Judit szerint:

    Kedves Zsofi, Te mindig nagyon kreativ es tehetseges voltal.
    Tenyleg csak oszinten tudlak csodalni. Sajnos nekem kicsit keson
    jutott eszembe hogy kiprobljam a festest,

    Udvozlettel Judit

  9. Lévayné Kántor Erzsébet Anna szerint:

    Zsírkétával, meg színes ceruzával, és radírral? Szuper! Ez hatásos! Kedvem támadt kipróbálni! Köszi!

  10. Ágnes Dénes szerint:

    Szeretem megőrizni a régi dolgokat. Megvannak az ovis rajzaim is, az elsős színes ceruzáim, zsírkrétáim, a régi játékaim, könyveim. 40 éves vagyok. 🙂