Inspiráló nők 2. rész

Lépd át a korlátot, és ne gondold: „Nekem ez úgysem megy!”
A sorozat 2. részében Anikót ismerhetitek meg, aki részt vett a legutóbbi nyáresti festőpartyn, és egy olyan témát választott a festéshez, ami nagyon közel áll hozzá: a tenger, az úszás, a búvárkodás… Mesél erről a hobbijáról, és arról is, hogyan jött az ötlet, hogy ezt megörökítse a festővásznon.

Egy életvidám, dinamikus nőt ismertem meg a személyében, és úgy gondolom, a lendületessége, a vidámsága, és a pozitív gondolkodása jó példa lehet azoknak, akik bátortalanok, nem mernek örülni az apró sikereknek, vagy nehezen vágnak bele valami új dologba…

Nagyon örülök, hogy ezeken a foglalkozásokon ilyen sokoldalú embereket ismerhetek meg. Örömmel osztom meg veletek Anikó bemutatkozását is…

„Gyerekkoromtól fogva a vízben érzem magam a legjobban. Jártunk apámmal a Dunára, ott tanított meg úszni. Aztán voltam úszó is néhány évig, később tájékozódási búvárúszó lettem. Sötét, piszkos bányatavakban versenyeztünk, de én már azt is nagyon szerettem.

Szerettem, hogy sikeres voltam ebben a sportban és mindig örömmel mentem a tavakba is, és edzéseken az uszoda vizébe. Nekem vízben lenni egy örömforrás. Ha jól akarom magam érezni, vízbe megyek. Abba, ami elérhető. De ha valami gondom van, akkor is segít az úszás. Tempózás közben mindenre találok megoldást.

Az alkotás is már nagyon korai éveimre vezethető vissza. Ajándékba mindig kézzel készített ajándékokat adtam a családom, rokonaim, barátaim részére. És ezekben a kézzel készített ajándékokban szinte minden megtalálható volt. Ha esetleg mégsem készítettem, hanem vettem az ajándékot, akkor is valami speciális csomagolásban adtam, hogy mindig benne legyen a személyiségem egy kis darabja. Nem azért mert elvárták tőlem, hanem mert ezt így szeretem. Legtöbb esetben sokkal nagyon öröm adni mint kapni. Nézni, ahogy bontja ki az ajándékomat, figyelni az arcát, a reakcióit… és ha látom az örömöt, akkor ez a legnagyobb ajándék nekem. :)

Inspiráló nők sorozat - Festőparty

A festőparty jó ötletnek tűnt egy olyan környezetben, ahol voltam már előtte. Egy ideje terveztem már, hogy veszek festőfelszerelést és festek valami szép képet. Mivel ide nem kellett semmit beszereznem, csak elmennem rá, így jó ötletnek tűnt. Szerencsére az utolsó utáni pillanatban még elfogadta Zsófi a jelentkezésem, így kijelentkeztem otthonról, és úgy döntöttem, hogy jól fogom magam érezni. Nem is volt ez nehéz feladat. Megérkeztem a helyszínre, Zsófi jó háziasszonyként odajött hozzám kedvesen, megmutatta hogy mit lehet enni-inni és bátorított arra, hogy érezzem otthon magam. Egy fiatal lány tele pozitív energiákkal.

Kaptunk mindent, ami szükséges az alkotáshoz. Vásznat, ecseteket és festéket korlátlanul… és ráhangolásként egy kis technikai segítséget Zsófitól, az elkezdett alkotásán keresztül. Kaptunk kötényeket is, amiben aztán maszatolhattunk kedvünkre. Mielőtt hozzáláttam volna a nagy mű elkészítéséhez, végigkóstolgattam az ínycsiklandozó magos kifliket, fogpiszkálóra szúrt sajtdarabkákat, szőlőszemeket, diós tálat, krétával megjelöltem magamnak egy poharat, és fogyasztottam vörösbort is hozzá. :)

Inspiráló nők - Festőparty

A kellő előkészületek után egy szimpatikus lánnyal leültem az egyik asztalhoz, és nekiláttam a festésnek. Mivel én egy „vizes” ember vagyok, adott volt a téma, hogy valami vízzel kapcsolatos dolgot fogok festeni. Belekezdtem, aztán a vászonról hamarosan felbukkant egy hableány. Ez volt a legtermészetesebb számomra. Festés közben eszegettünk, iszogattunk, beszélgettünk. Zsófi odament mindenkihez és jó tanácsokkal látott el minket.

Inspiráló nők sorozat - Festőparty

Nekem nagyon jó kis kikapcsolódást jelentett ez a festőparty. Tudnám ajánlani bármilyen korosztálynak, aki egy kicsit ki akar lépni a megszokott mókuskerékből, és élvezni akarja az alkotás örömét. Lehet menni egyedül, barátnővel – mindenképpen megtalálja az ember a számításait. Csak át kell lépni egy kis korlátot, hogy „nekem ez úgysem megy” és örülni az eredménynek bármi is lesz az…”

Ha tetszett az élménybeszámoló, és kedvet kaptál, hogy Te is kipróbáld a festőpartyt, ahol felszabadultan, korlátok és elvárások nélkül festhetsz, akkor várlak szeretettel a következőn…
Itt megtalálsz minden részletet, időpontokat és a jelentkezési lapot is:
KATT IDE: Festőparty részletek, időpontok, jelentkezés

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Egy hozzászólás “Inspiráló nők 2. rész”

  1. Mezei Judit szerint:

    Gratulálok Anikónak! Jó dolog, amikor valaki ilyen sokoldalú és talpraesett tud lenni. Biztos vagyok benne, hogy ez egy részről adottság is, de talán tenni is tudunk azért, hogy fejlődjünk ezen a téren. Köszönöm ezt az inspiráló beszámolót!