Lélekerősítő: Miért hallgass az ösztöneidre és a benned rejlő alkotó nőre?

Sok olyan levelet kapok, amiben nők panaszkodnak az életükről, kapcsolataikról, betegségükről, időhiányról, a tehetség, az ötletek, a kreativitás, a bátorság, a fantázia hiányáról. Nem mernek belefogni az alkotásba, mert félnek a kudarctól, a csalódástól, és magukat tehetségtelennek, ügyetlennek, túl elfoglaltnak és egyben tehetetlennek írják le. Szeretnék segíteni nekik, és neked is! 

Egy csodálatos könyvet szeretnék most ajánlani, amiről úgy gondolom, minden nőnek el kellene olvasnia. Clarissa Pinkola Estes: Farkasokkal futó asszonyok. A mai blogbejegyzésben ebből a könyvből szeretnék veled megosztani néhány gondolatot, ami neked is segíthet, ha úgy érzed, a mai világban nem lehetsz önmagad, ha elhagyott az alkotóerőd, ha eltávolodtál a vágyaidtól és csak sodródsz az árral…

„Minden nőben él egy zabolátlan és időtlen lény, az Ősi, Természeti Asszony a maga hatalmas erejével, éles ösztöneivel, szenvedélyes kreativitásával és kortalan tudásával.”

Ha szeretnéd kapcsolatba kerülni önmagaddal és a legmélyebb érzéseiddel, ösztöneiddel, akkor ezek a gondolatok igazi lélekerősítő hatással lesznek rád.

Lépj kapcsolatba a benned rejlő Természeti Asszonnyal, és egészen biztosan megváltozik tőle az életed. Ha rálelsz, többé nem leszel az az elveszett, fásult, bizonytalan, negatív gondolatokkal teli lélek, aki eddig!

„Azok a nők, akik egyszer elveszítették, majd újra megtalálták őt, azért küzdenek, hogy örökre megtarthassák. Ha visszaszerezték, kitartóan azért harcolnak, hogy örökre velük maradjon, mert alkotó életük csak így virágozhat, kapcsolataik így lesznek értelemteliek, mélyek és egészségesek; szexualitásuk, alkotóerejük, munkájuk és játékaik ciklusai újra helyreállnak; többé nem válnak mások prédáivá; a természet törvényei szerint egyenrangúan fejlődhetnek és boldogulhatnak.

Az esti fáradságot most a megélhetést nyújtó munka és erőfeszítés okozza, nem pedig az idegőrlő foglalatosság vagy egy kapcsolat túl kicsinyre zárt világa. Ösztönösen tudják, hogy a dolgoknak mikor kell meghalniuk és mikor élniük; tudják, hogyan kell elmenni, tudják, hogyan kell maradni.

Amikor a nők helyreállítják kapcsolatukat az Ősi Természettel, olyan állandó belső figyelőt, tudót, látót, bölcs jóst, ösztönzőt, belső érzékelőt, alkotót, teremtőt, ötletadót és meghallgatót mondhatnak magukénak, aki a vibráló életet sugallja, e felé irányítja és sarkallja őket belső világukban éppúgy, mint a külsőben. Amikor a nők a Természeti Asszonnyal vannak együtt, e kapcsolat fénye sugárzik róluk. Ez a zabolátlan ősi tanító, anya és mentor támogatja mindig belső és külső életüket.”

Hiszek abban, hogy minden nő a tehetség adományával születik. Mindenki maga dönti el, hogy milyen mélységeiben foglalkozik önmagával, a lelke üzeneteivel, kívánságaival. Úgy gondolom, hogy semmiképp nem tesz jót, ha egy nő elnyomja magában ezt az ősi, ösztönös, női alkotóerőt.

Nem számít, hogy milyen életkorban tör felszínre az ösztönös alkotás, a teremtés megélése utáni vágy – ezt ápolni kell, meg kell élni, és nem szabad többé elhanyagolni.

Ha egy nő az alábbiak közül bármelyik módon gondolkodik, érez vagy cselekszik, az azt jelenti, hogy a mélyben rejtőző ösztönös lélekkel való kapcsolata részlegesen megszakadt, vagy teljes egészében megszűnt:

„amikor rendkívül száraznak, kimerültnek, gyengének, depressziósnak, zavartnak, elnémítottnak, becsapottnak, kedvetlennek érzik magukat. Amikor rettegnek, tétováznak, úgy érzik, erőtlenek, hiányzik az inspiráció, az elevenség, üresnek érzik a lelküket, nem látják a dolgok értelmét, semmiféle szégyent nem tudnak elviselni, állandóan füstölögnek magukban, állhatatlannak, megrekedtnek, ötlettelennek, kicsinynek, tönkretettnek érzik magukat.

Állandóan kételkednek, ingatagok, nem tudják dolgaikat végigvinni, kreativitásukat másoké alá rendelik, úgy érzik, hogy társaik, munkájuk vagy barátságaik kiszívják erejüket, szenvednek attól, hogy saját ciklusaiktól eltérő módon élnek, túlzásba viszik énjük védelmét, fásultak, bizonytalanok, tétovák, képtelenek kimértek lenni vagy határokat szabni…

túlságosan elmerülnek a házimunkában, a gondolkodásban, a munkában vagy éppenséggel tompultak, mert mindez a legbiztosabb menedéke annak, aki elveszítette ösztöneit.

Semmire nem mernek egyedül vállalkozni, mentort, anyát, apát keresni, munkájukat csak akkor mutatják meg másoknak, ha az már kész mű, félnek útnak indulni…”

Amikor erre valaki rádöbben, semmi szégyenkezni valója nincs! De tennie kell azért, hogy jobbra forduljon az élete! Újra meg kell találnia az ösztöneit, és ehhez a lelke legmélyebb rétegeihez kell eljutnia.

Hiszem azt, hogy ehhez az alkotás is rengeteg segítséget nyújt: az a fajta alkotás, ami a legmélyebb érzésekből, ösztönökből jön, és ami engedi felszínre jutni egy nő megérzéseit, spontán ötleteit. Sokat segít, ha egy nő újra összhangba kerül a természettel, teret ad a vágyainak, és az olyan női tevékenységeknek, mint a főzés, a kertészkedés, vagy bármilyen teremtő-alkotó kreatív tevékenység.

Kíváncsi vagyok rátok, Ti hogyan élitek meg ezt! Melyikőtök hogyan talált rá az ösztönös vágyaira, az alkotó énjére? Hogyan jutott túl a nehézségeken, és hogyan vált újra életerős, kreatív és a lelkét tudatosan ápoló nővé!

Én saját magamon is tapasztalom, hogy mennyit segít az alkotás, segít közelebb kerülni önmagamhoz, a természethez, az ösztöneimhez.

Írjátok le a saját tapasztalataitokat! Várom!

(A borítókép Josephine Wall alkotása.)

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


4 hozzászólás “Lélekerősítő: Miért hallgass az ösztöneidre és a benned rejlő alkotó nőre?”

  1. Szokolay Julianna szerint:

    Kedves Zsófi! Köszönöm a könyvajánlót, mindenképp el szeretném olvasni! Tudsz abban segíteni, hol lehet kapni a könyvet? Én már elmúltam 50 éves, és mostanában érzek késztetést arra, hogy alkossak valamit. A gyerekek már kirepültek, unokák még nincsenek, és érzem, hogy szükségem van valamire, ami kikapcsol, és amivel jól tudom érezni magam. Számomra nagyon nagyon hasznos volt ez a kis ajánlód, nagyon ksözönöm! Szeretettel: Julianna

    1. Sárhidai Zsófia szerint:

      Kedves Julianna!
      A könyvet én ajándékba kaptam, de utánanéztem, és most csak antikváriumokban, könyvtárakban lehet rábukkanni, mert elég régi, 1996-os kiadás az utolsó. Remélem, tudtam ezzel segíteni. Remélem, sikerrel jársz, és megszerzed valahonnan.
      Zsófi

  2. .Kántorné Kersák Mária szerint:

    Nekem is nagyon jó kikapcsolódás a festés. Mostanába a kis unokámmal festegetünk. Nagyon ügyes pedig még csak 6 éves. Modtam neki hogy majd egyszer elmegyünk festőpartira.

    1. Sárhidai Zsófia szerint:

      Kedves Mária!
      Köszönöm a kedves hozzászólásodat, és várlak szeretettel egy festőpartyn! :)
      Jó alkotást kívánok nektek!
      Zsófi