Sárhidai Zsófia - rajzművész, a Kreatív Boldogság Műhely

Sárhidai Zsófia
fantáziarajz-művész,
a nőknek szóló rajz- és festőprogramok megálmodója,
a Kreatív Boldogság Műhely vezetője

Valóra vált az álmom:

A munkám a hobbym, a rajzolás tölti ki a mindennapjaimat, és ezzel nemcsak magamnak, hanem másoknak is örömet szerzek:

Hatalmas öröm számomra, hogy segíthetek azoknak a nőknek, akik égnek a vágytól, hogy a szabadidejükben alkothassanak, és valami újat tanulhassanak… Számukra alkottam meg a online rajz tréningeket, és szervezem a Kreatív Örömnapokat, a Festőpartykat és az Anya-Lánya festőklubot. Az elmúlt 5 évben több, mint 200 kreatív programot szerveztem, többek között a budapesti Szépművészeti Múzeumban, a MadeByYou-ban, és szabadtéri helyszíneken is, pl. a Füvészkertben és a Városligetben.

Mesebeli rajzaim:

2 évesen már imádtam rajzolni, az egyik kedvenc elfoglaltságom volt otthon, és később az óvodában is. Talán ez volt a legtermékenyebb időszakom :) Minden létező aszfaltrajzversenyen és rajzpályázaton elindultam. Iskolásként nagyon szerettem mesékhez, illetve regényekhez, színdarabokhoz illusztráció-sorozatokat, díszletterveket készíteni. Ez a mai napig így van, a rajzaim szereplői is fantázialények, tündérek, mesebeli fák, madarak, szürreális tájak.

Kedvenceim:

Színes ceruza, pasztell ceruza, akvarell ceruza, olajpasztell.
Szeretek aprólékosan rajzolni, egy-egy rajzomon napokig dolgozom. Szeretek egyedül, elvonultan rajzolni, de a tudásomat, a kulisszatitkaimat szeretem megosztani másokkal. Ezért minden rajzomról videó készül!

A rajzoláson kívül hobbym a zenélés: 9 éves korom óta hegedülök. A vonószenekarral, amiben játszom, már beutaztuk a világot: Toronto, Vancouver, Victoria, Seattle, San Francisco, New York, Geneva, Wien, Tel Aviv… rengeteg helyen felléptünk.

A rajzaimhoz az utazásaimból, a zenékből, az álmaimból, a vágyaimból és a mesékből gyűjtöm az inspirációt.

Imádom a színeket, kedvenceim a kék, a bordó, a lila és a zöld.
Szeretek nevetni, és megnevettetni, felvidítani másokat.
Örök optimista vagyok, mindig megtalálom az életben a szépet, a jót, és ami előre visz…

Céljaim:

A rajzaimmal igyekszem boldog pillanatokat szerezni a közönségnek. A tréningjeimen keresztül pedig szeretnék minél több nőt megajándékozni egy örömteli, kreatív rajzos hobbyval!

A tréningjeim hamarosan angol nyelven is elérhetőek lesznek, így az USA-ban is népszerűsíteni fogom a kreatív programomat.