1001 éjszaka meséi a festővásznon

Szeretném bemutatni neked egy korábbi festőparty képeit. A téma nagyon izgalmas volt, és bízom benne, hogy ezzel neked is kedvet csinálok az otthoni alkotáshoz vagy a következő programunkhoz. „1001 éjszaka meséi a festővásznon” – ez volt a festőparty témája. Aladdin, Ali baba, Szindbád és Seherezádé meséi adták az ötleteket és az inspirációt. Meglesheted, hogyan alkottak a program résztvevői, és hogyan használták a témát, az arab zenét, a mesés kelet világát inspirációként a festéshez. Kellemes képnézegetést kívánok!

Hogyan zajlott a festőparty?

A festés előtt mindig képeket nézegetünk a témával kapcsolatban. Olyan képeket, fotókat, alkotásokat szoktam összeválogatni, aminek a színvilága, a hangulata a témát idézi. Aláfestő zenének pedig egyiptomi, arab, perzsa zenéket, hastáncos zenéket hallgattunk – ez segített elmélyülni az alkotásban, és megadta az alaphangulatot a festéshez.

A feladat soha nem a másolás, inkább az intuitív alkotás, melynek során a témával kapcsolatos érzéseket, hangulatokat elevenítjük meg a festővásznon. Az alábbi festmény ezt tökéletesen jól bemutatja: nem élethű, nem valóságos, és pont ez a jó benne: felszabadultan lehet megfesteni, és teljes kikapcsolódást nyújt. Megeleveníti azokat a színeket, azt a mesés világot, ami a festőparty alap témája volt.

A program elején mindenkit szépen megterített asztallal, hófehér festővászonnal várunk :)

Gyönyörű színű akrilfestékekkel dolgozhatsz a festőparty során.

A program során finom borok is oldják az esetleges gátlásokat a festéssel kapcsolatban! ;)

A csapatom lelkes tagjai mindenkinek segítenek a festékek kiválasztásában, a festmény megtervezésében és végig az alkotás során. Egyedül alkothatsz, de mégis: jó társaságban, és kéznél van a segítség, ha kell.

A társaság mindig nagyon jó, rokon lelkekkel és tehetséges nőkkel találkozhatsz, már sok barátság szövődött ezeken a programokon.

Sokan jönnek családtaggal, barátnővel, ismerősökkel együtt.

Az 1001 éjszaka meséinek hangulata valóban érezhető volt az alkotásokon, mindenki nagyon különleges fantáziafestményt alkotott.
Itt láthatod a Festőpartyn készült összes fényképet >>> Ezeregy éjszaka meséi

A következő festőpartyra az alábbi oldalon tudsz jelentkezni:
https://zsofiasarhidai.com/festoparty/

Írj bátran hozzászólást, ha van javaslatod, ötleted, kívánságod a festőpartykkal kapcsolatban...

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


7 hozzászólás “1001 éjszaka meséi a festővásznon”

  1. Patakyné Forró Márta szerint:

    Nagyon érdekes kezdeményezés és segítség a továbbhaladásban.

  2. Bakó Marianna szerint:

    2015-ös célom,hogy tudjak csatlakozni a csapathoz,de én is szeretném ha vidéken itt Szegeden is legyen program annyira jó lenne!

    1. Sárhidai Zsófia szerint:

      Kedves Marianna!
      Köszönöm szépen, hogy ilyen lelkes vagy, és szeretnél csatlakozni. Gondolkodunk a bővítésen, és azon, hogyan tudnánk közelebb vinni a vidékiekhez is ezeket a programokat.
      Köszönöm, hogy írtál!
      Zsófi

    2. lengyel lujza szerint:

      nagyon szépek,,,,igazán kedves kis film,köszönöm,L

  3. Várkonyi Marika szerint:

    Annyira tetszik ez az egész! Debrecenben nem terveztek hasonló festőpartyt?
    Sokan irigykedve nézzük a képeket, a barátnőim már be vannak zsongva, hogy egyszer résztvegyünk egy ilyenen. Mindig nézem a programjaitokat, és reménykedem, hogy egyszer eljutok én is.
    Szeretettel: Marika

    1. Sárhidai Zsófia szerint:

      Kedves Marika!
      Elképzelhető, hogy a jövőben lesznek majd vidéki festőpartyk is, de úgy gondolom, ez még nem idén lesz. Addig is nagy szeretettel ajánlom neked a programjainkat! Nagyon sok vidéki szokott elutazni a festőparty kedvéért, és szuper hangulat szokott lenni! :)
      Zsófi

    2. Nagy Ferencné szerint:

      Kedves Zsófi. Mindig nézem a képeid csodálatosak.Probálkozom itthon a képeid lemásolni,több kevesebb síkerrel.A festőpartira sajnos nem tudok elmenni,nincs rá ídőm,de a te útmutatásod alapján én is alkotgatok itthon,nagyszerű elfoglaltság.Nemrég az unokámnak az iskolába szemet kellet megrajzolni lehetőleg minél élethübb legyen és megmutattam neki azt a videót amit te küldtél hogy kel élethü szemet ajzoni,és persze addig rajzoltam én is amig síkerült.További sikeres munkát kívánok neked és köszönöm hogy munkáid,és a partin készült képeket megosztod velem is,Nagy Ferencné/ica