30 napos kihívás: Te képes vagy rá?

Ha igazán nagyon akarsz valamit, bármire képes vagy 30 napig! Neked mi a legfontosabb célod, amit szeretnél megvalósítani?

Ha minden nap teszel egy apró lépést a kitűzött célod felé, akkor már elégedett lehetsz magaddal. De mi van, ha ez nem megy, mert sok a munka, sok a stressz, és úgy érzed, a fáradságtól nem igen marad időd és energiád a fejben eltervezett dolgokért cselekedni is. Csak halogatsz és halogatsz…

Egy olyan videót szeretnék megosztani veled, ami tuti, hogy lázba hoz, és cselekvésre inspirál! Rám nagy hatással volt:

Matt Cutts: Próbálj ki valami újat 30 napig!
„Ha igazán nagyon akarsz valamit, bármire képes vagy 30 napig!”

2 szempontból is eredményes lehet a 30 napos kihívás:

1. Ha valami újat akarsz kipróbálni, 30 nap elegendő, hogy megtapasztald, hogyan változik meg tőle az életed. Kezd kicsiben: ha 30 nap alatt sikerül akár egy apró dologgal színesíteni a szürke hétköznapokat, a sikeren felbuzdulva nagyobb önbizalommal vághatsz bele egy újabb cél megvalósításába.

2. Ha valamilyen rossz szokástól akarsz megszabadulni, nincs az a frusztráló érzés, hogy egyik napról a másikra fel kell hagynod azzal, ami addig az életed része volt.
30 nap alatt könnyebben fog menni, mint egyik pillanatról a másikra, nem? :)
Ismered a mondást:
„A szokás az szokás, nem az ablakon kell kihajítani, hanem apránként kell letessékelni a lépcsőn.” (Mark Twain)

Lássam, Te milyen új dolgot próbálnál ki 30 napig, vagy milyen rossz szokásodtól szabadulnál meg erre az időre! Írd le bátran, az segít, hogy be is tudd tartani! :)
Aztán ki tudja, lehet, hogy olyan pozitív változást tapasztalsz a következő 30 napban, hogy önként meghosszabbítod a kihívást…

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


18 hozzászólás “30 napos kihívás: Te képes vagy rá?”

  1. Fazekas Móni szerint:

    Zsófi, ez nagyon jókor jött, köszi! El is kezdtem a tervezgetést! Van egy régi vágyam, hogy megtanulok gitározni. Eddig mindig csak halogattam, és lehet, hogy valójában lett volna időm rá, csak én nem szántam rá magam. Pedig már a hangszerem is megvan! Nagyon inspiráló volt a videó! Fel is hívtam a kiszemelt gitártanárt, és leegyeztettem vele több órát is, 1 hónapra előre :) Néha kell egy kis lendület, hogy belevágjak valamibe, és ezt most megkaptam, köszi!!!

  2. Sárhidai Zsófia szerint:

    Szia Móni! Örülök, hogy ilyen jó hatással volt rád a videó! Sok sikert kívánok a gitártanuláshoz, és remélem, 30 napnál tovább tart majd a lelkesedés! :)

  3. mária monoki szerint:

    Szia Zsófi ! Hát én úgy gondolom ideje lenne egy pár kilót le adnom!Tönkre vannak a lábaim és a húsz kg többlet,még rá tesz a fájdalomra .Itt az ideje kevesebb kalória több mozgás!Köszi Zsófi !!!

  4. Dávid Erzsébet szerint:

    Kedves Zsófi! Régóta tervezem, hogy a reggeli kávé helyett zöld teát iszom. Most este van és ki készítem, hogy reggel még véletlenül sem feledkezzem meg róla! Ez nagyon jó feladat, köszönöm!

  5. edit szerint:

    köszönöm Zsófi,meg fogom csinálni :)

  6. Viki szerint:

    Köszönöm, ez tényleg meggyőző volt és elgondolkodtam, hogy végre nem szabad kifogásokat keresni, hanem igenis belevágni abba, amit tervezek már egy ideje. Az legyen az én titkom, hogy mit…. :) Ha 30 napig bírni fogom, utána miért hagynám abba??? Hiszen ott a példa előttem, hogy igenis képes vagyok rá. Köszi Zsófi, továbbadom a videót másoknak is :)

  7. Piroska szerint:

    Kedves Zsófi ! Nagyon köszönöm a videót! Én már elkezdtem ezt kb. 1 hete. Azóta minden nap festek,igaz nem minden nap sikerül egy képet megcsinálnom,mert ez függ a témától, a kép nagyságától is,de nagy élményt ad nekem, és ez a fontos!

  8. Szilvási Judit szerint:

    Milyen érdekes, kedves Zsófia, hogy leveleiddel szinte ráérzel az éppen aktuális hangulatomra, életkérdéseimre stb. Most éppen „lenn „vagyok. E rossz kedvet,hangulatot, általában az időjárási frontokra fogom, de valójában tudom, csak egyedül én tehetem tartalmassá, hasznossá a szabad időmet. Most annyit ígérhetek magamnak is, igyekezni fogok. Egész télen a nyarat várom, hát ki kell használnom a derűs napokat, derűt okozó tevékenységekre!Rajz, lovaglás, stb.
    Köszönök Neked mindent!
    Üdvözlettel: Szilvási Judit

  9. Kata szerint:

    Kata
    Köszönöm a motivációt ,igen kell egy kihívás !
    Tegnap elkezdtem és megcsinálom a keretemet.
    Már régen tervezem ,de mindig ráfogtam az időre !
    Köszönöm 30 nap alatt minden nap törődöm és dolgozok a kertemben !
    Meg lesz az eredménye tudom !

  10. Gréti szerint:

    Köszönöm szépen! Ez a videó nagyon sok inspirációt nyújtott számomra. Sok dolog van, amit már nagyon rég óta próbálok megtenni. Mostanában nagyon sok szabadidőm volt, hiszen diák vagyok, de még így sem sikerült mindent megvalósítanom, amit terveztem. Ez a videó, most nagyon sok erőt adott. :)

  11. Zsolczay Erzsébet szerint:

    Megpróbálok minden nap egy husz perces gimnasztikát,amit már egy éve igérgetek
    magamnak, s nem leszek lusta.
    Köszi a videót.

  12. Tóth Erzsébet szerint:

    Kedves Zsófi!
    Köszönöm az ösztönzést. Megprobálom a restanciámat behozni. Igértem a menyemnek egy horgolt terítőt. Ez 5-6 nap,a többit pedig a félkész kézímunkáim egy részének befejezésére szánom. Újra kimozdulok majd a fényképezőgéppel is. Nem lehet az embernek mindig a szomorúságra gondolni. Majd minden megoldodik.
    Erzsi

  13. Emília szerint:

    Jó volt ez a videó, köszönöm én is Kedves Zsófia!
    Úgy érzem, hogy nekem nap-mint nap vannak kihívásaim, amit kitűzök magam elé reggel és meg is csinálom. Persze egy olyan dolgot is jó lenne „alkotni” amire eddig még nem is gondoltam… esetleg novella írás…. , hát lehet, hogy meg tudnám oldani, csak bele kellene kezdeni. De számtalan dolog jöhetne még számításba, valami, ami távol áll tőlem.
    A festést imádom, van is jó pár festményem..,. ezekhez pl. lehetne pársoros verseket írni.

    Baráti üdvözlettel: Emília

  14. Vinczéné Sáró Erzsébet szerint:

    Szia Zsófi.Köszi hogy ismét gondoltál rám is.Tettszik a felkérés.Gyerek koromban tanultam egy kicsit zongorázni amit akkor tudtam kamatoztatni mikor kiderült hogy a nagyobbik lányunk igen tehetséges most 38 éves és nem telik el nap hogy ne ülne le a zongorához.Ez eddig rendjén is van de mi lesz velem hisz a hangszer költözött vele 15 éve Pestre.Masfél éve megtehettük hogy én is kapjak egy hangszert a 60.ik.szülinapomra.Akkor történt a csoda…..ÚJRA kezdtem.A változás amit hozott az életemben egy újabb fejezet a boldogság felé.Üdv.Liza.

  15. Abonyi Lászlóné Teka szerint:

    Zsófika! Köszönöm ezt a videót. Lehet hogy a következő 30 napon nem gyújtok rá? Csak minden rendbe legyen. Úgy értem semmi stressz, baj szomorúság,betegség, stb. Drukkolj nekem!Sok örömben legyen részed. Teka

    1. Zsótér Ferencné szerint:

      Köszönöm az inspirációt, éppen most a napokban, hatvannyolcadik szülinapomon fogadtam meg, hogy minden reggel legalább tíz percet tornázni fogok. Most már remélem lesz egy kis időm folytatni a rajz leckéket,

  16. Farkasné Erzsike szerint:

    Zsófia! Nagyon köszönöm az inspiráló videókat,zenéket.Nagyon tetszik.És rajzolok! Köszönöm!!

  17. Kőszegi Judit szerint:

    Szia Zsófi!
    Némi „fáziskéséssel” írok most, de talán nem baj. Leveled olvasásakor magamra ismertem, és az akkori lelkesedést most indítom el, remélem, célba is ér. Holnap már május van, ez a kedvenc hónapom, tehát tökéletesen alkalmas az „újrakezdésre”. I.) 1 órával ezelőtt megrendeltem egy fantasztikus angol nyelvkönyvet, amit 40-70 éveseknek szánt egy nyelvmester, ízelítőt már kaptam belőle, ezt biztosan végigcsinálom.
    II.) Vettem egy nagyon szép kis könyvet, ami rendeltetését illetően „vendégkönyv”, de én rajzolni fogok bele, nagyon klassz papírból készült.
    Első nekifutásra ez most elég, hiszen ott a napi rutin, amit ha esik, ha fúj, meg kell csinálni, és az sem kevés, és bizony nem is könnyű. Szeretettel üdvözöllek
    Judit