A gyógyulás útján

Esős, borongós nap volt, és már napok óta bent kuckóztunk az egész családdal, mert ledöntött minket a lábunkról egy őszi nyavalya… Arra gondoltam, a házi gyógymódok és a tea mellé jól esne egy kis alkotás, hátha segít, és jobb lesz a kedvem is tőle, mert bizony igencsak magam alatt voltam…

A férjem vigyázott a náthás gyerekekre, én pedig el tudtam vonulni majdnem egy egész délutánra, a kerti kis alkotóműhelyembe…

Ez a rajz született:

Mivel a gondolataimat nagyrészt ez a fránya betegség töltötte ki, a rajz is ezzel kapcsolatos. Komolyan mondom, nagyon jól esett “kirajzolni” magamból ezt a betegséget, és kicsit kitisztítani az elmémet.

Mialatt rajzoltam, végig zuhogott az eső, de a rajzoláshoz egész hangulatos volt! Érdekes volt megtapasztalni, hogy milyen gyorsan magával ragadott a “flow”, és végig nyugalmat éreztem alkotás közben. Hamar jöttek a pozitív gondolatok, és sikerült a gyógyulásra fókuszálni.

Több órányi alkotás alatt sok gondolat átfut az ember agyán: a végére egész eltörpült az én bagatell náthám, és eszembe jutott más családtag és ismerős, akinek még nagyobb szüksége lehet valamilyen gyógyító energiára… Így ez a rajz sok mindent magába foglal, ami a gyógyulással kapcsolatos.

Mire végeztem a rajzzal – tudom, hihetetlenül hangzik, de tényleg – kisütött a nap! Olyan gyönyörű fények voltak, hogy ki is kapcsoltam a stúdióban a videóhoz szükséges reflektorokat, és természetes fényeknél fotóztam a rajzot. Öröm volt fényképezni, ezért több közeli fotót is mutatok:

Épp kész voltam, amikor a férjem szólt, hogy siessek, mert már nagyon nyűgösek a gyerekek… De nem is kellett kapkodnom, pont elkészültem, szóval nagyon elégedett voltam, és feltöltődve mentem vissza ápolni a kis betegeket. :)

Így a kép címe ez lett:
A gyógyulás útján

Pár napja a facebook oldalamon kértem tőletek, hogy írjátok meg, nektek mi jut eszetekbe először a képről, milyen címet adnátok neki…

Érdekes volt végigolvasni, mert mind nagyon találó volt, és sok közülük egybecsengett az enyémmel, csak más megközelítésben, pl:

– átmenetek
– éledés
– benned van az újrakezdés ereje
– egységben
– boldog gondolatok

Köszönöm ezúton is a sok cím-javaslatot!

Azóta jobban vagyunk, ami persze tudom, hogy nem a rajzolás egyenes következménye,
de abban segített, hogy pozitív síkra terelje a gondolataimat, és végre ne csak a betegség tüneteire és a bosszantó dolgokra fókuszáljak!

Próbáld ki Te is, ha beteg vagy, vagy magával húznak a negatív gondolatok, hogy akkor erőt veszel magadon, és alkotsz valamit, ami erőt és reményt ad!

Mit gondolsz erről?
Ki fogod próbálni?

Írd meg kérlek egy kommentben!

+ még egy fontos aktualitás:
Október 10. a Lelki egészség világnapja – ez alkalomból e hét vasárnaptól újra megnyitom a Titkos Művésznők Társaságának kapuját, és lehet majd jelentkezni! Ha az inspirációkon túl arra is vágysz, hogy technikákat tanulj, a segítségemmel gyakorolj, és egy támogató közösség része legyél, akkor várom a jelentkezésedet!

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


12 hozzászólás “A gyógyulás útján”

  1. Vancsa Kati szerint:

    Kedves Zsófia, ez is csodás lett! Gratulálok! Jó egészséget kívánok nektek!

  2. Dániel Józsefné szerint:

    Nagyon tetszik ez a kép. Hasonló esetben én is ki fogom próbálni. Köszönöm szépen a tippet. Üdv. Enikő

  3. Ágnes Durajdáné Sirokmán szerint:

    Röviden: klassz. Nagyon jó ötlet.

  4. Schaffer Józsefné szerint:

    Nagyon jól sikerült kép. Jó egészséget kívánok az egész családnak.

  5. csabamaria@gmail.com szerint:

    Nagyon szép lett a kép. Gratulálok ês jobbulást kívánok.

  6. Gyuricza Lea szerint:

    Nagyon szép! Lehetséges, hogy kipróbálom.

  7. Liptákné Gál Erika szerint:

    Igen ki fogom próbálni! Nagyon jónak tartom!
    Üdv: Erika

  8. Princz Istvánné szerint:

    Kedves Zsófi!
    Jókor jött az ötleted, a lányomnak szeretnék segíteni, aki eléggé depressziós. Az alkotás öröme elégedetté varázsolhat, ha kedvünket látjuk benne.

  9. katonasné g mária szerint:

    szia. 31 honapja beteg vagyok.Próbáltam festeni
    de kudarc volt.
    Látom a tied az is add erőt.
    gyógyulj mielöbb.🥰

  10. Bosch Zoltánné szerint:

    Üdv kedves Zsófia! Szeretnék én is a gyógyulás útjára lépni, mindenképpen kifogom próbálni!

  11. Posztósné Retzer Zsófia szerint:

    Kedves Zsófia! Nagyon tetszik a kép, amit festettél a negatív gondolataid elterelésére. Az első gondolatom az volt, hogy remény. Én ezt a címet adnám a festményednek: Remény.
    Nekem is vannak technikáim, hogy a negatív állapotból kikerüljek, de festéssel még nem próbálkoztam. Pedig alkotni – bármit – a legjobb dolog.
    Nagyon szeretem a festményeidet. Szeretem bennük a meséket, az érzéseket, a hangulatokat, amiket felém közvetítenek. Elvarázsolnak, elringatnak, álmodozásra késztetnek. Köszönöm.

  12. Benedekné Judit szerint:

    Kedves Zsófi !
    Azért van most feltéve több akvarell képem, mert erőt vettem magamon, hogy az alkotással pozitívabb hangulatba varázsoljam magamat, és ne a betegség hangulat uralkodott rajtam
    Igaz, hogy ezt a bejegyzésedet csak most olvastam, de megerősített, hogy jól indultam el.