fbpx

Bölcs üzenet a nyárra

Akár a hónap idézete is lehetne az alábbi bölcsesség… próbálj meg belőle minél többet megvalósítani a nyáron! ;)

Már az óvodában megtanultam mindent, amit tudni érdemes… Élj mértékkel! Minden nap tanulj, gondolkodj, rajzolj, fess, énekelj, táncolj, játssz és dolgozz egy keveset! Délutánonként szundíts egyet! A nagyvilágban óvatosan közlekedj, fogd meg a társad kezét és ne szakadjatok el egymástól! Ismerd fel a csodát!

Robert Fulghum

Milyen igaz, nem? :) A délutáni szunyókálás hiányzik, azt ritkán tudom megvalósítani, és már a gyerekeim is kinőttek ebből a korból. A mediterrán országokban milyen jó, hogy legálisan lehet sziesztázni, és nem titulálnak emiatt lusta embernek.

A többi dolgon pedig folyamatosan dolgozni kell, hogy ne merüljön feledésbe, és minden napra jusson belőlük legalább egy kicsi – hogy egyensúlyban maradjunk.

Neked mi az, amiből többet kellene beépíteni a napjaidba, hogy egyensúlyba kerülj? Alkotás? Pihenés? Mozgás? Zene? Játékosság? Kíváncsiság? Társas kapcsolatok?

Várom a válaszod egy hozzászólásban!

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


17 hozzászólás “Bölcs üzenet a nyárra”

 1. Lévayné Kántor Erzsébet Anna szerint:

  Áldás Békesség!
  Igen, az ember társaslény, ezért szükségünk van közösségekre, ahol elfogadnak, ahol jól tudjuk érezni magunkat egymás társaságában. Sőt, többféle érdeklődési körű társaságra is, és így lehet kombinálni az együtt töltött időt sokféle tevékenységgel.
  Köszönöm, hogy gondod van ránk, hogy mindig újabb és újabb gondolatokkal gazdagítod közösségünket!
  Az Úr gondoskodó szeretete mindenkor elénk adja, a felszabadító perceket, órákat is. Gondoskodik az egyensúly megtartásáról, hogy ne rokkanjunk bele a nehézségekbe.
  Ezt különös módon tapasztalom, mostanában, amikor a munka mellett, gondozni, ápolni kellett megtanulni a férjemet, elhordozni a kiszolgáltatott társam szinte állandó elégedetlenségeit, aztán az érzést, hogy nem tudok egyszerre legalább két helyen lenni, stb.

  Az én Uram, Istenem mindenkor gondoskodik minden nehézség ellenére, hogy kiszakítson a mindennapi taposómalomból, hogy legyen feltöltődés, más irányú események, más társaság.
  Gondoskodik, hogy a hitélet erőt és békességet adjon a szívembe, akkor is, sők akkor még többet, amikor a nehézségek fokozódnak.
  Mindig gondot visel rólunk.

  Igen, van, hogy a tőled kapott kis füzetecskét, piciny festődobozocskával, meg apró ecsetével, meg a ketté vágott kis szivaccsal magammal viszem, és akár egy üveg tetejében is elfér az a kevés víz, ami kell, hogy néhány percet rászánjak, egy kicsinyke kép pingálására. Ha csak ennyire futja, az is felüdülés. A feszültség oldásához épp elegendő. Kizökkent, helyre tesz. És újból mehetek tovább, ahogy következik.
  És bizony, mikor végre haza érek, van, hogy csak úgy ruhástól bedőlök az ágyba, és a páromnak úgy kell ébresztenie, hogy gyere, egyél végre és kezeld le a lábam.
  Bocsi, hogy már megint sokat írtam!
  Köszönöm, hogy gondolsz rám!
  Áldó szeretettel Anna

 2. Jónás Rózsa szerint:

  Kedves Zsófi nagyon hiányzik társaság, ami régen volt mostanra nincs.
  Továbbá a természet, de egyedül nem jó kirándulni, hát még festeni is jó lenne a természetben, de Én félek egyedül kimenni és nincsen felszerelésem, a festéshez, pedig van némi tehetségem hozzá.A nyár nagyon sok csodát rejt szépséget, imádom a virágokat madarakat, hegyet, völgyet tavat folyót.

 3. Ponty Edit szerint:

  Kedves Vivien. Nekem a pihenés, a társaság, és az alkotás hiányziküdv Edit

  1. Ponty Edit szerint:

   Bocsánat. Zsófi neharagudj a név elirásért. Elvétettem.

 4. Kiss Melinda szerint:

  Kedves Zsófi!
  Az alkotás megy a legnehezebben… a hozzákezdés. Spórolok a papírral, a festékkel :( És valahogy az ihlet is nehezen jön. Az önbizalmam a legkisebb :D
  Nem tudok kitartani egy-egy technika mellett. Több időt és figyelmet kellene ráfordítanom a leckékre, bátran kipróbálni mindent. Vagyis nem mindent, hanem egyet, aztán a többit szépen sorban.
  köszönettel
  Melinda

 5. Ildikó Ginelli szerint:

  Kedves Zsófi ! A felsorolásból szinte mind csak részlegesen teljesül,igyekszem de a bölcsi szünet idejére szinte nálunk lesz a kis csemete.Néhány napot vállalnak a másik nagyszülők.Csak felváltva tudnak a szülők szabadságot kivenni,igy az oroszlán rész a mienk. Ez idő alatt jut idő pihenésre, kikapcsolódásra kirándulásra .zene hallgatásra,kerti partira barátokkal, társas kapcsolatok ápolására.Nem humorizálok festegetni a kis unokámmal együtt fogunk.Ez a nyári program, Ja jut az eszembe voltunk családostul Balatonon, a víz a hajó , a komp a hajó múzeum vitte a prímet.Szeretettel üdvözöllek Ildikó !

 6. Völgyesiné Zováth Mária szerint:

  Kedves Zsófi,köszönöm szépen az ötleteket.Az élethelyzetem miatt, nekem az alkotásra jut kevés idő.De próbálok változtatni.

 7. Zsuzsa szerint:

  Egyet értek a fenti idézettel. Sajnos nehéz az egyensúlyt megteremteni a felsoroltak között, függ az életkortól, életállapottól. Ma már sok mindent megengedhetek magamnak, de kevés az alkotásra fordítható időm, és hiányzik a tánc.
  Kedves Zsófi! Örülök a biztatásodnak,szeretem agondolataidat.
  Szeretettel
  Zsuzsa

 8. Heiner Ferencné szerint:

  Kedves Zsófi!
  A tanácsok jók, csak én nem az óvodában tanultam meg, mert anno… az életemből az óvodát szerető nagymamám helyettesítette. Viszont sok van most már bennem az ő elfogadni tudó bölcsességéből.
  Mozgás kellene több, munka kevesebb, de az ebéd utáni szundi kb. 60%-ban megvan. Mediterrán nyitva tartású a munkahelyem, – 2 és fél órás ebédszünettel – ebbe akár egy órás alvás is belefér. S tanácsolom is mindenkinek, aki megteheti, mert még egy 10 perces déli pihenés is jót tesz a 40+ korúaknak.

 9. Sándorné Palánki Éva szerint:

  Kedves Zsófika!
  Nekem a rajzolás, festés, játékosság, társaság marad ki most leginkább. A nyaralóban vagyok nyáron és most olyan sok munka volt a kertben, hogy nem sikerült még festeni. Összesen egy madarat festettem áprilisban. Én üveget festettem korábban, mandalákat. Nagyon szerettem a gyönyörű sźínek miatt is de nincs hova tenni már, azért gondoltam, hogy áttérek az akvarellre de a szabadkézi rajz nehezebb. Azért talán lesz több időm és nyugodtan le tudok ülni rajzolni, festeni. Rá kellene hangolódnom mert lenne téma, sok virág vagy más amit megörökíthetnék (magamnak).
  Köszönöm szépen a kedves
  bíztatásokat.
  Sok szeretettel küldöm üdvözletem.

 10. Nagy Ilona szerint:

  Lehet hogy nem az egyén rendelkezik az életével így a napjaival a hangulatával a gondolataival még az érzéseivel sem.Hogy ki milyen vonalon jött le a földre arról senki sem tehet, s ha még szégyenkeznie sem kell miatta akkor végkép vérlázító és szégyenteljes hogy emiatt emberek életét „sötét árnyak szándékosan tönkre teszik manipulálják természetesen nem jó szándékkal.+ha szépnek született „b…vel leöntözik ha értelmesnek tehetségesnek eltapossák”/ez a pápától idézett gondolat de talált.A jóléti társadalmak záloga a jóindulat tisztelet szeretet a tehetség valós támogatása.Az általad idézettek a teljes élet a szabadság a kiteljesedés zálogai valahol mindenki érzi ezt.Lehet a munka ” sok” ha szereted élvezed nem megterhelő a tánccal zenével pihenéssel szellemi töltődéssel szép élményekkel gyönyörködtető szemkápráztató pillanatokkal a nehézségeken is könnyűn átrepülsz.A rosszindulatú társadalmak mindig bukásra pusztulásra voltak itélve tetszik nem tetszik érdemes fontolóra venni mert „sohasem késő”.És akkor jöhet a jó és szép alkotás, teremtés.Próbálok felülkerekedni mások primitívségén de nem egyszerű.Ezért nem tudtam festeni rajzolni hosszú ideje alig hogy elindultam már is akadályokba ütköztem.Egy véletlen folytán kiderült hogy kisplasztikában is jó vagyok nem kellett tanulnom csak kézbe vettem az anyagot.Írni is tudnék mint kiderült.Talán lesz még más a körülmény.A léleknek nyugalomra biztonságra egyensúlyra van szüksége boldogságra szabadságra.Ha mindig lekötöznek mint Prométeuszt sem cselekedni sem gondolkodni sem előremenni nem fogsz.Az egyének kudarca a társadalom kudarca is és azt kapja amit megérdemel.Összeszedem magam igérem…magamnak is.Köszi Zsófi hogy nem hagysz elcsüggedni.Szeretettel mindenkinek…..

 11. Hédi szerint:

  Milyen igaz, helyénvaló gondolatok!
  Milyen más lehetne a világ,ha többen követnék ezeket !

 12. Géczi Istvánné szerint:

  régi időben délutáni pihenő volt de ezt sajnos elfelejtették.
  Sok embernek segítek rengeteg munkám van.Imákat írok és angyali
  közvetitéseket irom le.tehát nekem ez a munkám több ezer emberen
  dolgozom de el szoktam olvasni azi üzeneteidet,
  nagyon szeretlek mert tiszta szívü vagy.
  Anci

 13. Lászlóné Drégely szerint:

  Ami nekem hiányzik, hogy megfogjam a társam kezét.

 14. Kargel Gézáné szerint:

  Kedves Zsófia! Köszönm a bölcs idézetet. Nekem talán a túlzott otthoni munka felé tolódikel a napom,.Bár egy családi háznál a munka lehetőségnek so sincs vége és már idősen sokkal nehezbben és lasabban megy minden, igaz a köztes időket, nekem kell hasznosan meghatározni. Akár egy kis nyelvtanulással, vagy zenehallgatással, a festést inkább a szabadban szeretem tenni az unokáimmal.. Köszönöm a jó ötleteket.
  Szeretettel: Zsuzsa

 15. SeyPacor Boglárka szerint:

  Megvettem egy festőtanfolyamodat, de szomorúan tapasztaltam, hogy nem videós oktatás ( valamit félreértettem, – gondoltam), olvasni kell, mint egy könyvet. Hozzáférhetek ehelyett egy youtubos vagy videós oktatóanyagodhoz? Köszönöm!

  1. Sárhidai Zsófia szerint:

   Kedves Boglárka!
   A Tavaszi Élménykurzust vásároltad meg, amihez rengeteg videó tartozik, minden leckéhez külön, összesítve sok órányi anyag. Lehetséges, hogy nem találtad meg ezeket vagy rossz helyen keresed, nem a megadott zárt weboldalon? Természetesen a leckék szövegesen és képekkel, útmutatóval, eszközajánlóval is ki vannak egészítve. De minden leckéhez ott van a videó is! E-mailben folytassuk kérlek az ezzel kapcsolatos levelezést, írok neked.
   Üdvözlettel:
   Zsófi