Egy kérdés hozzátok: Számotokra mit jelent az “alkotó életstílus” kifejezés?

Kérlek titeket, hogy írjatok le mindent egy hozzászólásban, ami eszetekbe jut!

Ez a fogalom, “alkotó életstílus” az egyik legfontosabb oszlopa lesz annak az újdonságnak, amivel készülök nektek májusra. Ezért kíváncsi vagyok, mi az, ami most ezzel kapcsolatban eszetekbe jut!

Előre is köszönöm a válaszokat.

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


439 hozzászólás “Egy kérdés hozzátok: Számotokra mit jelent az “alkotó életstílus” kifejezés?”

  1. Gáttfalvi Dani Mária. szerint:

    Eltünik a környezetem, végtelen csend vesz körül, mindent örömmel teszek amikor valami kreatív dolog van tervben. Addig készítem a festményeimet vagy bármit ameddig egy elégedettségi érzést nem élek meg.Ez nagyon jó terápia a rohanó világban.

  2. Kovácsné Tóth Judit szerint:

    Kedves Zsófia!

    Alkotó életstílus egyenlő: a nap minden percében, ha ránéz valamire, egyből elindul a fantáziája, mit lehetne belőle kihozni., melyik alkotásban lehetne felhasználni.
    Nekem tetszik ez a mondás:
    Albert Einstein :A kreativitás az, amikor az intelligencia szórakozik.

    1. Ágota Mester szerint:

      Ez a pontos meghatározás!

  3. Bezdán Ildikó szerint:

    Meg áll az idő ,s örömöt büszkeséget .köszönöm a sok szép képeket amit meg osztasz a munkáidból olyan érzés tölt el minha valami kiállításon lennék köszönöm.

  4. Füzesi Ibolya szerint:

    Nekem teljes kikapcsolódás a színek kavalkádja csak vísz a ceruza a végtelenségbe minden megszünik körülöttem. Csak a szín és én. Köszönöm a kérdést Zsófia.

  5. Mihálka Klára szerint:

    nincsenek elvárások… azt és úgy, ahogy nekem/lelkemnek kell… azzal , amivel, úgy ahogy… lényeg: én legyek

  6. Virag Ági szerint:

    Alkoto eletstilus, egyenlő hetkoznapi kreativitas, mozgekonysag, a hetkoznapok széppé tetele. Napi szinten katarzis keltese masokban, orom magunkban.
    Super pozitiv szemlelet.

  7. Eszter Katalin Borókácska szerint:

    Önkifejezés

  8. Kati szerint:

    Minden olyan tevékenység,melynek végeredménye örömmel tölt el,és megajándékozom vele a családomat,barátaimat,környezetemet.Ha én elégedett és boldog vagyok,az kihat a környezetemre is!

  9. Jekler Irén szerint:

    Az alkotó életstílus az értelmes élet alappillére, avagy az élet értelme.

  10. Timári Mária szerint:

    Az az állapot, amikor nem az eszem, hanem a szívem vezérli az életemet.

  11. Kata szerint:

    Alkotás lehet szinte bármi, ami egyedi, egy ember fantáziájában született dolog (óriási skálán a hatalmasoktól a legkisebbekig) örömteli megvalósítása.
    Az „alkotó életstílus” nekem azt jelenti, hogy az alkotás(ok)kal bármikor, bármeddig foglalkozhatunk teljesen kötetlen idővel rendelkezve, ahogy ihlete, kedve, inspirációja, stb. diktálja.
    Nincs kötött munkahely, csak szokásos teendők.
    Három hét betegállomány alatt megtapasztalhattam, mennyivel jobb akkor rajzolni, amikor akarok, sokszor hajnalig, és utána sokáig aludtam. Sokkal rosszabb, amikor vágyom rá, de alig van időm néha, és akkor is nagyon fáradtan, de legalább kikapcsol.

  12. Ágota Mester szerint:

    Nekem az alkotás a lételemem!
    Teljesen mindegy hol vagyok, mit csinálok, mindig a legjobbat, legszínvonalasabbat akarom kihozni abból a percből. Ez lehet egy egyszerű főzés: mitől lesz még ízletesebb, szebb, finomabb az általam készített étel? Lehet egy szimpla rendrakás:hogy optimalizáljam a helyet, milyen új tároló dobozok, dossziék kellenek, hogy átláthatóbb legyen a szekrény polc. Kinn a kertben:mit ültessekek és hogyan, hogy nagyobb terméshozamot érjek el. Most pl. megnéztem videót a jó krumpli ültetésről a karantén alatt. Megvettem hozzá a talajfertőtlenítőt, gumósok részére a műtrágyát, felástuk, beültettük, és nyilván nagyobb esély lesz a jó eredmény elérésében. Vagy a munkám: a pénzügyi terület: hogyan tudok még jobb pénzügyi megoldást kidolgozni az Ügyfeleimnek, hogy több pénzük, kedvezőbb hitelük lehessen. Milyen kreatív dolgokat tudok csinálni? Egy virágcsokor megkötéséhez megtanultam a fogásokat, olvastam virágkötési könyveket és rengeteg csokrot kötöttem. A festés már tervben van: vettem és kaptam vásznakat, albumokat, festő eszközöket, már alig várom, hogy elkezdhessem….
    Az egész életem alkotások sorozata és én ezt imádom!

  13. Beregszàszi Judit szerint:

    A kifejezést most hallom először. 🙂Szàmomra ez a fogalom azt jelenti, hogy valamit létrehozni, amivel egyben kifejezem magam, és igen akár a főzés…kézimunka a lakókörnyezet kialakîtàsa…bàrmi lehet. Minden esetben valami pluszt adni a dolgokhoz, ami lehet maximalizmus igényesség. Ami lényeges
    benne, hogy mindez örömet okoz, lelki rekreáció! 😊

  14. Fehérvári Rozália szerint:

    Számomra azt jelenti, hogy örömmel, és szívesen végzem. Legyen az kertészkedés, vagy összeszedett kövek amiből számomra szép és hasznos dolgot alakotok . Festegetés, még hanem is igazi művészi, de nekem, és főleg akinek adom, őt, boldoggá teszem. Lényeg, hogy élvezzem, és közben jól érezzem magam.

  15. Rózsa szerint:

    Alkotó életstílus a számomra azt jelenti, hogy legyen az művészet, hétköznapi munka , feltalálás, tanulás, egyebek, hogy úgy élje meg az ember saját magát abban, amit csinál, hogy örömmel,megelégedettséggel, boldogsággal töltse el.

  16. Balazs Istvánné, Erika szerint:

    „Alkotó életstílus” – a stílus maga az EMBER! Az alkotás „kényszere” az önkifejezés lehetséges módja. Szólhat a legkeservesebb fájdalom, vagy a felhőkön ringatózó boldogság érzéséről. De lehet egy „csakazértis!” érzés, hogy megmutassam, hogy kivagyok, mivagyok, mit tudok, mit szeretnék közölni a világgal. Én egyszerűen örömforrásként tekintek minden kreatív tevékenységemre, legyen az egyszerűen egy sajnos most oly aktuális szájmaszk, vagy a kiskutyám ruhájának a megvarrása, vagy egy kép festése például ajándék gyanánt, vagy hogy írok egy szülinapi közöntő verset a barátnőmnek. Sanos alkotónak nem nevezhetem magam, bár a művészetekhez mindig vonzódtam, felnőttként viszont hétköznapi életet éltem, s csodáltam azokat, akik mertek alkotó művészek lenni.

  17. Rozi Hajnal szerint:

    Én azt gondolom, ha valaki nem úgy él, hogy csak sodródik az eseményekkel, hanem többet ad magából az emberek felé, nem csak a művészetben lehet alkotni, a mindennapi életben is.
    Úgy, ha kifejezzük önmagunkat, az érzéseinket, a gondolatainkat.
    Szavakkal, tettekkel, akár képekkel megjelenítjük az érzéseinket.
    Természetesen, nem úgy gondolom, ha dühös valaki kiabáljon másokkal, hanem fesse meg a dühöt, vagy írja meg, adja ki magából, mint a viharos tomboló tenger. ha vidám, akkor apró játékos hullámokként, ha nyugodt akkor, mint a sima víztükör……

  18. Kiss Ėva szerint:

    Kedves Zsófia!

    Sajnos egyetlen alkalommal sikerült alkotnom az inspirálásodra, ennek ellenére figyelemmel kísérem a munkãlkodásodat, mert csak az ha elolvasom a bejelentkezéseket, kis feltöltődést és reményt ad, hogy van létjogosultsãga az alkotásnak. Még néhány ėvig a bölcsődében van módom kiadni magamból ami ott lapul bennem mélyen, igaz nem lehet ilyen kicsikkel kibontako6ni teljesen, de igazãból az alkalom is kevésrã. Ám ha hosszú életű leszek, minden lehetséges. Úgyhogy kiváncsi vagyok a változásra is!

  19. Gojszáné Inci szerint:

    Az alkotás számomra kihívás. A kihívás teljesítése örömmel tölt el, az öröm pedig boldogsággal jár!

  20. Lénárd Ágnes szerint:

    Szabadság, kiteljesedés, öröm, élet. :) Ez az alkotó életstílus.