Egy Kreatív Örömnap élményei

Izgalmas téma, inspiráló helyszín, vidám csapat, kreatív ötletek, alkotásra ösztönző, hófehér festővásznak… Nem is kell más egy szuper hangulatos festőprogramhoz, a Szépművészeti Múzeum kiállítótermeiben és alkotóműhelyében…

A résztvevők között volt fogorvos, irodai asszisztens, HR tanácsadó, gyógyszertörzskönyvező és gimnazista is… Nagyon különbözőek voltak, és mégis olyan volt a csoport, mint egy baráti társaság! Mindenki elmélyülten alkotott, és nagyon jó volt a hangulat. Én is teljesen feldobódtam ettől a naptól. :)

Kreatív Örömnap - Szépművészeti Múzeum

…és hogyan érezték magukat a résztvevők? Olvass bele az élménybeszámolókba:

A festőprogram témája: „Titokzatos tájakon”

Emese nagyon lelkesen vetette bele magát a festésbe:
„Egy barátnőm ajánlotta Zsófi tanfolyamait és rögtön az első alkalomra le is csaptam… és belevágtam :) És nem bántam meg!! Újra középiskolás voltam. :) Életem ezen időszakában rengeteget jártunk kiállításokra. Lenyűgöznek és elvarázsolnak a festmények… Szeretném nagyon megköszönni ezt a napot!! Olyan nagyszerű volt teljesen feloldódni a színek világában. Nem tudom honnan jön ez, de az ecsettel való munkálkodás olyan nyugtató hatással van rám, hogy csak na :)”
Balogh Emese

Zóra új lendületet kapott ettől a naptól:
„A munkám eléggé monoton, ezért is kezdtem mellette sportolni, ami egy darabig kielégített és most is szeretem, de éreztem, hogy hiányzik valami, mint ami pl. az iskolában még megvolt. És a rajzolás, festés által ezt általában megkapom, csak valahogy nem jutok el odáig soha, hogy nagy energiákat / időt fektessek a fejlődésbe. Remélem, most majd másképp lesz ;)
Kóbor Zóra

Csilla első alkalommal vett részt a Kreatív Örömnapon:
„Nagyon örülök, hogy ott lehettem a Kreatív Örömnapon, amit szerveztél! Szó szerint öröm volt számomra ez a nap! Izgatottan készültem rá, hisz most vettem részt először ezen a programon. 52 éves elmúltam, valószínűleg, nem leszek már híres festő, s mivel a jelenlegi munkámban nem tudok kiteljesedni, nem tudom önmagamat adni, ezért nagyon fontos, hogy olyan színt, élményeket vigyek az életembe, amik örömöt okoznak. Te, ezt tetted. Köszönöm!”
Nagy Csilla Mária

Linda már többször volt nálam festeni:
“Szeretném még egyszer megköszönni, hogy adtál nekem egy olyan lehetőséget, hogy újból átéljem a boldogság pillanatait alkotás közben.”
Dr. Ferenczy Linda

 Öröm volt nézni, ahogy készültek a festmények…

Kreatív Örömnap - Szépművészeti Múzeum

… és a sok jó mellett kaptam egy kis kritikát is: mutassak több technikát, több trükköt, mert a résztvevők szeretnének még többet tanulni, és fejlődni a festési technikák terén is. Megfogadom a tanácsotokat, és köszönöm szépen az építő jellegű kritikát!

Következő alkalommal tartok egy külön kis bemutatót a technikákból, és lépésről lépésre megmutatok mindent, hogy le tudjátok „utánozni”, el tudjátok lesni a trükköket. :)

Ha van bármilyen kívánságod, vágyad, amit szívesen megvalósítanál a festővásznon, kérlek írd le itt – és beleépítem a következő programok valamelyikébe…

Hajrá, várom az ötleteket, kívánságokat, mi legyen a következő Kreatív Örömnap témája:

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


7 hozzászólás “Egy Kreatív Örömnap élményei”

  1. Prányó szerint:

    Szia Zsófi! Sajnálom, hogy nem lehettem ott, de a következőre biztosan megyek :)

    1. Sárhidai Zsófia szerint:

      Szia!
      Várlak szeretettel! :)

  2. Keresztes Anita szerint:

    Kedves Zsófi!
    Én szívesen rajzolnék is a Kreatív Örömnapon, mert a festéstől egy kicsit még tartok. Nincs hozzá elég bátorságom, hogy egyből vászonra fessek. Ha lesz valami rajzos alkalom, szeretnék menni. Köszi!!!

    1. Sárhidai Zsófia szerint:

      Kedves Anita!
      Szeptembertől lesznek rajzos foglalkozások (színes ceruza, akvarell ceruza, pasztell stb.), úgyhogy lesz programválaszték neked is. Egyébként pedig bátran eljöhetsz a festésre is, mert nálam majdnem mindenki kezdő, és az elején mindenki fél a vászontól. :)

  3. Németh Nóri szerint:

    Lehetne egy-egy stílus jegyében, pl. impresszionista, absztrakt stb.

    1. Sárhidai Zsófia szerint:

      Köszi az ötletet! :)

  4. Erzsó szerint:

    Szerintem legyen a téma Fantáziavilágod!