Egy szó, ami megváltoztatja az életed

Shonda Rhimes amerikai író és producer, aki önmagát egy ideig csak úgy jellemezte: “titán”. Sok más nőhöz hasonlóan a gyereknevelés mellett rengeteget dolgozik. A legtöbb ember szerint álommunkája van, és igen, bizonyos szempontból az is. Azonban számára is eljött az a pillanat, mikor szeretett volna kicsit megnyugodni, és a munkáján kívül mást is élvezni az életben, ezért egy nagyon érdekes kísérletbe kezdett: egy évig (majdnem) mindenre “igen”-t mondott!

A sok-sok “igen” hatására teljesen megváltozott az élete. Leküzdötte minden addigi félelmét, kilépett a komfortzónájából, és ma már egy sokkal összeszedettebb, boldogabb anyuka!

Ha Te is kíváncsi vagy arra, hogy melyik volt az az “igen”, ami a legmélyebben hatott az életére, hallgasd meg tőle ezt az inspiráló beszámolót:

Te mit gondolsz, neked mi az az életedben, amire igent kellene mondani, és tudod, hogy az pozitív irányba vinne? Ez lehet munka, magánélet, család, énidő, alkotás, utazás, bármi…

– hogy visszatérjen az alkotókedved
– hogy visszatérjen a munkakedved
– hogy újra boldog és életvidám anya legyél
– hogy újra vonzónak érezd magad
– hogy időt szánj a tested és a lelked ápolására

Gondolkodj el ezen, és írd le egy hozzászólásban, mire kellene “igent” mondanod! Legyen ez a hozzászólás az első lépés a változás irányába! Ne mondj nemet, írd le bátran! ;)

Tetszett ez a bejegyzés? Kérlek, hogy oszd meg a Facebookon! Köszönöm, ezzel sokat segítesz nekem :)

Szólj hozzá!

16 hozzászólás a(z) “Egy szó, ami megváltoztatja az életed” bejegyzéshez
 1. AvatarZsuzsa

  Két gyönyörű felnőtt lánygyermekkel igent mondok a mindennapi legalább 15 perc “én-időre” és a barátokkal közös játékra! :)

  Válasz
 2. AvatarMargit

  Igent mondok a fiammal közös filmnézésre, beszélgetésre, játszásra. Igen a rajzolásra, naplóírásra, legalább 15 perc magamra. Igen a futásra. Igen a lakhelyváltoztatásra.

  Válasz
 3. AvatarJudit

  Kedves Zsófi!

  Köszönöm szépen ezt a nem 15, hanem 18:44 percet, amit e csodás videó megnézésével töltöttem ahelyett, hogy adatokat kocogtattam volna be egy online felületre. Szívmelengető volt, olyan pillanatomban talált el, hogy még a könnyeim is kicsordultak. Igen, így kéne tennünk minden nap! Igen a napi 15 perc festésre-rajzolásra! Nagyon jókor jött, ugyanis az új esztendőben nem éreztem a “zümmögést”, hogy elővettem volna az ecsetet. Holnap megteszem! Köszi még egyszer :-) !

  Válasz
  1. AvatarCandy

   Köszi, hogy megosztottad, nagyon igazat szól ez a hölgy. Nekem csak az a gondom, hogy eddig még napi 15-percet is sajnáltam a ‘zümmögésre’. De nem szabad, mert kiég az ember, és e nélkül nem juthat el igazi magasságokba….

 4. AvatarLiluska

  Igent mondok a könyveim elolvasására, egy kis esti sétára, végre egy szép film megnézésére, és Igent mondok egy régóta dédelgetett álmomra ami itt van bennem rajzolni,vagy festenem kellene! Hálásan Köszönőm!!:))

  Válasz
 5. AvatarNati

  IGEN! az épphogy megkezdett, de kényszerűen félbehagyott kreatív és boldogabb élet folytatására!

  Válasz
 6. Avatarvízhányó andrea

  igent mondok én is a napi 15 perc szeretetre.hisz erről szól az egész.ha nem tszakítunk napi 15 percet a szeretteinkre akik nekünk as legfontosabbak a világon,akkor elöbb vagy utóbb mi is a kiégés szélére kerülünk.ami a legnagyobb lendületet adhatja nekünk,az a gyermekünk szemeiben felcsillanó fény mikor ránk tekint.

  Válasz
 7. AvatarBácskai Zsuzsa

  Igent mondok az időben valò lefekvésre, a korán kelésre, az “arany òrára”, ami lehetővé teszi az önfejlesztést. Igent mondok a végre magammal törődésre: mozgás, diéta, tánc, festés, lakberendezés, növények, kert, olvasás, írás, síelés, utazás, francia nyelv tanulása, egyszòval mindenre, ami nekem okoz örömet végre!
  Nagyon inspirálò a videó, bár itt nem töltődik le, ezért rákerestem s megnéztem az eredetit. Köszönöm, Zsófi! 😊

  Válasz
 8. AvatarÉva

  Igen az alkotó percekre, az olvasásra, a mozgásra, a meditációra, a táncra, a kutyám simogatására, sétára, egy jó beszélgetésre, az élet szépségeire.

  Válasz
 9. AvatarNagy Éva

  Igent a meditáciora , mozgásra,festésre. Ha ennyi megengedek ez csodállatos köszönöm.

  Válasz
 10. AvatarPrincz Viktória

  Hálás vagyok neked Zsófi mindenért, és most ezért a videóért! Már eddig is történt változás az életemben, hogy a rajz tanításodat követve fejlődhettem, sikerélményem volt, és újra kreatívnak érezhettem magam. Ez a videó pedig lenyűgözött, pedig csak “emlékeztetett” igazi voltunkra.
  Köszönöm szépen! :)

  P.V.

  Válasz