EGYÜTT…

Délelőtt együtt alkottunk a 4 éves nagylányommal, Julcsival. Csillogtak a szemei, élvezte, hogy sokáig rajzoltunk egymás mellett, és én nem rohantam sehova. Bevallom, ez az utóbbi pár napban nem nagyon sikerült. Ő is érzi azt a feszültséget, bizonytalanságot, ami ebben a rendkívüli helyzetben felgyűlt bennünk, és láttam rajta, mennyire értékeli, hogy nyugiban leültem vele. Aztán ovisat játszottunk, mert csodálkozott, hogy most nincs ovi, és volt egy kis hiányérzete… A pici még csak 7 hónapos, de biztosan ő is érzi a feszültséget, mert sírósabb, sokkal jobban igényel engem, mint az elmúlt időkben…

Hát most minden lelassult, szinte megállt az élet. Biztos Te is hasonlóképp érzel: tele vagy bizonytalansággal, aggodalommal, folyton figyeled az új híreket, próbálod átszervezni az életeteket, kezelni a feszültséget otthon, és közben kiélvezni azt, ami ebben a szürreális helyzetben ajándékként csöppent az öledbe:

AZ IDŐ…
mely most végtelen…

Ki tudja meddig, otthon töltjük az időt, és várjuk, hogy a sok rossz hír után majd egyszer jó hírek jönnek, és fellélegezhetünk. Újra mehetünk, amerre csak szeretnénk, és elkezdhetünk építeni egy új jövőt!

Én úgy gondolom, ennek az új jövőnek a felépítése már most, mától aktuális. Otthon, a kényelmes kis családi fészekben most valami új dolog születhet meg:

  • több időt szánunk egymásra
  • új szokások alakulnak ki
  • jobban figyelünk a belső hangunkra, az ösztöneinkre
  • teret kapnak olyan tevékenységek, melyekre eddig nem tudtunk időt szánni (rajzolás, festés, naplóírás, közös játék, közös szertartások)
  • a saját problémánk helyett a közös problémák kerülnek előtérbe, és régóta megoldásra váró dolgok most feloldódhatnak a családban
  • átértékelődik minden, amit eddig magunkról, a jövőnkről, a családunk jövőjéről gondoltunk
  • új terveket, új életet szőhetünk magunknak

Sokkal inkább EGYÜTT csinálnunk mindent: együtt játszunk, együtt főzünk, együtt kertészkedünk, együtt gondolkodunk…

Ez nálatok nehezen megy? Sok a feszültség? Azt sem tudod, hogyan fogod megoldani a helyzetet, ha ez hónapokig így lesz? Teljesen átérzem az aggodalmadat…

De én most próbálok neked segíteni, mégpedig azzal, hogy a következő napokban (amikor csak tudok) megosztom veled a Facebook oldalamon, miket alkotunk együtt, milyen kreatív ötletek születnek nálunk az otthoni „fogságban”, és hogy én milyen új dolgokat tervezek megvalósítani.

Nagyon pozitívan, nagyon optimistán gondolkodom, de ott van bennem az aggodalom is. Igyekszem teret adni minden érzésnek, ami előjön. Ebben segít az alkotás is…

Alkoss Te is, mert nemcsak szuper elfoglaltság (egyedül vagy együtt a családdal), hanem igazi gyógyír a léleknek!

Fel a fejjel, és kívánom neked, hogy egészségben átvészeld Te is és a családod is ezt a nehéz időszakot!

Kíváncsi vagyok, hogy Te hogyan éled meg ezeket az időket. Ha szeretnéd megosztani velem ezeket a gondolatokat, akkor kérlek, hogy írd meg lent egy hozzászólás formájában!

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


57 hozzászólás “EGYÜTT…”

  1. Erika Besenyeiné Nagy szerint:

    Kedves Zsófia!

    Ezúton kívánok Neked és kedves családodnak vírusmentes napokat!

    MINDEN JÓT ÉS SOK SZÉP RAJZOT KÍVÁNOK!

  2. Navratil Sztella Anna szerint:

    Kedves Zsófia!Mostanában nehezebbek tényleg az időszakok,de nekem mindíg szokott segíteni ha festek,rajzolok vagy kint játszok a kutyáimmal.Néha ki is megyek a testvéremmel az erdőbe egy kis friss levegőt szívni.Köszönöm ha ezt a levelemet el olvastad!

  3. Görgényi Zsuzsa szerint:

    Jó ilyen pozitív, optimista gondolatokkal találkozni ezekben a nehéz időkben! Csak ìgy tovább!

  4. Sárhidai Zsófia avatar Sárhidai Zsófia szerint:

    Kedves Mindenki!

    Elkezdtem egyesével válaszolni mindenkinek, de aztán a kisebbik lányom közbeszólt… :) Így inkább megpróbálok együttesen reagálni…

    Nagy örömmel olvastam a hozzászólásaitokat, és hogy sokan milyen kreatívan elfoglaljátok magatokat! Van, aki színez, zentangle rajzokat készít, más köt, horgol, megmaradt parkettacsíkokra fest, és együtt alkot a gyerekekkel. Nagyon kreatívak vagytok! Igen, nehéz ez az időszak, és tényleg nagyon nyomasztó, hogy nem tudjuk, meddig tart. De addig is, legyünk bizakodóak, próbáljuk „átkeretezni” a helyzetet, és kihozni belőle valami jót, ami aztán a későbbiekben is hozzáad a lelki egészségünkhöz.

    Mindenkit arra bíztatok, legyetek friss levegőn is! Ha csak az erkélyen van lehetőségetek beleszippantani a friss levegőbe, akkor kezdjtek így a reggelt! Az egész napot meghatározza, én ma kipróbáltam, reggel 6-kor. :) Még a festéshez is új ötletem támadt, olyan színben láttam hajnalban a házunkat és az eget!

    Kitartást nektek, és köszi, hogy ennyien olvastok, nagyon örülök!
    Mától követhettek az instagramon is, ahol szintén próbálok majd mindenkit inspirálni:
    https://www.instagram.com/zsofiasarhidai/

    Szép hétvégét nektek!
    Szeretettel:
    Zsófi

  5. Lalák Ferencné szerint:

    Szia Zsófi!
    Érdeklődni szeretnék,,hogy mikor. Kapom meg az első
    Leckét? Szia Márti

    1. Sárhidai Zsófia avatar Sárhidai Zsófia szerint:

      Kedves Márti!
      Sikeres jelentkezés után azonnal megkapod az első leckét. A gmailben lehetséges, hogy a spam vagy promóciók mappába érkezik a válasz – ha ezeket ellenőrizted, és mégsem kaptál még semmit, kérlek, hogy írj az zsofi@zsofiasarhidai.com email címre! Kolléganőm segít majd. Ha helyes email címmel iratkoztál fel, szerintem nem lehet probléma.
      Üdvözlettel:
      Zsófi

  6. Kovácsné Szemes Ibolya szerint:

    Kedves Zsófia!
    Eddig néma hallgatója voltam, de most úgy érzem feltétlenül írnom kell Önnek, Pedagógus vagyok rajz tanár.
    az anyagaidat mit küldtél megőriztem. Igaz a vásárolt online anyagodat nem nyitottam meg, mivel akkor abban az időben nagyon sok gondom volt, de követtelek, még festékeket is vásároltam, hogy elkezdjek rajzolgatni, festeni.
    Volt nálam egy nagy törés- nem akarom ecsetelni a múltat.
    Szóval itt van a ” kór.” A tanítványaim is otthon vannak, bezártságra kényszerültek. Milyen feladatot adjak nekik.? A Facebookon sok ötlet van, pedagógus csoportok, melyeket olvasom én is. DE nekem egyfolytában a Te írásaid ugranak be. A lelkesítő gondolataid.
    Utólagos engedélyeddel a helyzetre való tekintettel eszembe jutott Inspiráló videód , Alkosd meg álmaid..
    és nem a rajzi tananyagot küldtem át feladatnak a gyerekeknek, hanem a Te anyagodat. Hiszen ezek a szavak képek adnak egy olyan lelki belső harmóniát amire most nagy -nagy szükség van.
    Szóval engedélyt szeretnék kérni Tőled, hogy a képeidet, mondataidat továbbra is felhasználhassam az Online Tanterem feladat kiosztásában.

    1. Sárhidai Zsófia avatar Sárhidai Zsófia szerint:

      Kedves Ibolya!
      Köszönöm szépen a kedves soraidat, és nagyon örülök, hogy ilyen inspiráló számodra, amilyen leckéket készítek. Engedd meg, hogy a felhasználással kapcsolatban e-mailben válaszoljak. Kitartást kívánok Neked és a diákjaidnak ehhez a nehéz időszakhoz!
      Szeretettel:
      Zsófi

    2. Sárhidai Zsófia avatar Sárhidai Zsófia szerint:

      A javaslataim pedig az osztályodnak szánt feladatokkal kapcsolatban…
      (nem említetted, pontosan milyen korosztály, de ezeket a gyakorlatokat rájuk tudod szabni)
      – mindenképp olyan téma, ami őket érdekli: pl. fessenek egy absztrakt képet a kedvenc zeneszámukra (lehet bármilyen zenei stílus! – a többiek akár ki is találhatják, milyen zenére született az alkotás)
      – idézzék fel a legjobb osztálykirándulás emlékét, és készítsenek képregényt, vagy vázlatrajzot a legjobb pillanatokból
      – tervezzenek a leendő munkájukhoz, elképzelt foglalkozásukhoz egy logót, és alkossák meg egy tetszőleges technikával
      – képzeljék el álmaik utazását, és társítsanak a helyszínhez színeket – majd ezekkel a színekkel alkossanak egy képet
      – sorolj fel nekik 10 féle érzést, pl. szerelem, féltékenység, düh, merészség, lázadás, csalódottság stb. és ezekhez az érzésekhez társítsanak vonaltípust (pl. grafitceruzával) – és kis képekben ábrázolják az adott érzést csak vonalakkal. Csak nonfiguratív lehet, ne legyen szimbólum köztük.
      – kezdjenek el egy rajzot, majd adják tovább a családtagoknak, és mindenki rajzoljon hozzá pár dolgot. Ne hagyják ki egyik otthon lévő családtagot sem! A végeredmény akár vicces is lehet.
      Most hirtelen ezek jutottak eszembe, de a lényeg, hogy egyik feladat se a másolásról, az élethű rajzolásról szóljon (én ezt próbálom majd a későbbiekben is népszerűsíteni). A fiatalok gyakran elveszítik a lelkesedésüket, ha a végeredményt a hagyományos módszerek alapján értékeljük. Ne legyen értékelés (ha ez megoldható), inkább csak kerüljenek feltöltésre az alkotások, és minden diák adhasson mondjuk címet a többiek alkotásának. :)

      Jó munkát kívánok, a diákoknak pedig jó alkotást! :)
      Szeretettel:
      Zsófi

  7. Melinda szerint:

    Kedves Zsófi,
    Nagyon kedves levelet küdtél.,felhívod a figyelmet arra, hogy minden rosszban van valami jó. Igen, most rátapintottál a lényegre, együtt lehet a család, van idő olyan dolgokra, ami után csak ácsingózni tudtunk a nagy rohanásban. És van idő gondolkodásra… nagy felkiáltójel ez az élettől, hogy: ember, rossz úton jársz! Ha másképp nem ment, kényszerrel mutatja meg, hogy ideje elgondolkodni, mert nagyon elszaladt a ló… Csak remélni tudom, hogy sok ember elgondolkodik, megtanulja a leckét és levonja a következtetéseket, hogy nem mehet ez így tovább.
    No, és kérdésedre válaszolva, én is alkotással fogom tölteni a az időt. Elvállaltam egy óvodás csoport ballagási tarisznyáinak elkészítését. Fehér posztóból, tűnemezeléssel és némi hímzéssel készülnek, minden gyereknek a saját óvodai jele lesz a kis tarisznyán.
    Kellemes időtöltést, sok szép alkotást,
    Melinda

    1. Sárhidai Zsófia avatar Sárhidai Zsófia szerint:

      Kedves Melinda!
      Ez igazán szép feladat, kívánom, hogy örömödet leld benne, és hogy ezen kívül is el tudd magad foglalni más feladatokkal. Tényleg jobb, ha arra koncentrálunk, mit tudunk tenni, mit tudunk cselekedni, és nem arra, hogy „csak” aggódunk.
      Szeretettel:
      Zsófi

  8. LALÁK FERENCNÉ szerint:

    Kedves Zsófia!
    Remélem megkaptad a levelemet amiben röviden leírtam a történetemet.Köszönöm a csomagot megkaptam.
    Nem szeretném ismételni magam azért annyit, hogy nagyon megviselnek a körülöttünk zajló események. Nagy
    Szükségem van a felajánott kúrzusra. Köszönöm LALÁK Márti

    1. Sárhidai Zsófia avatar Sárhidai Zsófia szerint:

      Kedves Márti!
      Köszönöm a leveledet, és hogy megosztottad velem a történetedet! Örömteli alkotást kívánok, és remélem, hogy a kurzus feltölt majd lelkileg!
      Szeretettel:
      Zsófi

  9. Márti szerint:

    Köszönöm Zsófi, hogy megosztottad velem a gondolataidat. (A Facebookon és is megosztottam.)
    Reggel hívott a Kisfiam (42), hogy kell e valami a boltból, gyógyszertárból. Délelőtt hívtak az unokáim messengeren, jót beszélgettünk. Anyukájuk pedagógus, így meg van oldva a felügyelet, amikor hívtak már túl voltak a napi leckén. A Kicsi most megy iskolába a nagyobb hatodikos, nagyon szép és okos gyerekek, imádom Őket.
    Mi ketten Papával már a védett korban vagyunk. A kert a mi karanténunk, reggel kimegyünk, kapirgálunk, szerencsére még jó az idő. Kettő körül haza autózunk, ebéd és nem megyünk sehová, vigyázunk egymásra és másokra. Így összezárva biztosan sok újat tanulunk majd egymástól. Biztonságban érezzük magunkat, hiszen ha szükség lenne rá van aki segít nekünk. Én szeretek sakkozni, filmeket nézni, olvasni, el telik gyorsan a délután és jöhet a Sherlok Holmes!

    1. Sárhidai Zsófia avatar Sárhidai Zsófia szerint:

      Kedves Márti!
      Nagyon örülök, hogy ilyen tartalmasan el tudod tölteni a napokat! A kert az nagy ajándék, én is érzem! Pár éve még lakásban laktunk, óriási a különbség. Minden tiszteletem azoknak, akik lakásban laknak, és úgy kell átvészelniük ezt az időszakot!
      Jó hétvégét kívánok neked és a családodnak! Legyen ilyen szép napsütéses idő, ez is olyan jó! :)
      Szeretettel:
      Zsófi

  10. Koltai Ágnes szerint:

    Kedves Zsófi!

    Csodállak, hogy ilyen kreatív és alkotószellemű vagy a két pici mellett. Én szorongással és aggodalommal élem meg ezeket az eddig soha nem látott napokat és híreket.

    Kívánom Neked, hogy továbbra is ilyen optimistán fogd fel a történteket és további lélekvidító alkotások töltsék be napjaid.

    Reménykedjünk, hogy egyszer vége lesz ennek a borzalomnak és addig is MARADJUNK OTTHON és próbáljuk meg hasznosan és élvezettel eltölteni napjainkat.

    Üdvözlettel:
    Koltai Ágnes

    1. Sárhidai Zsófia avatar Sárhidai Zsófia szerint:

      Kedves Ágnes!
      Köszönöm a kedves soraidat! Igyekszem a jövőben is sok inspirációval szolgálni. Én most tudatosan változtattam a szokásaimon, és azt veszem észre, hogy ez segít. Pl. ma reggel kimentem a ház körül egy rövid kis sétára. 6-kor keltett a pici, így épphogy felkelt a nap, és olyan fényeket láttam, amiket máskor nem. Szabad levegőn valahogy jobb kedvvel indult a nap, pedig nem voltam túl kipihent. :) Fel a fejjel, kívánom, hogy a lehető legderűsebben, egészségesen átvészeljétek ezt az időt!
      Szeretettel:
      Zsófi

  11. Szabó G. Imréné szerint:

    Szervusz Zsófi! Nagyon tetszett a leveled, sőt meghatódtam rajta. Igen ez a felgyorsult világban nincs időnk egymásra, és úgylátszik, egy komoly, világméretű problémának kell lennie, hogy újra egymásra találjanak a családok tagjai. Most sokkal többet foglalkoznak az idős szülőkkel, és sokkal közelebb hozta a családtagokat is egymáshoz. A szobafogság engem is megvisel, de próbálok keresni olyan elfoglaltságot, amiben el tudok egy kicsit merülni. Nekem a kreatív munka, lehet kötés, varrás, rajzolás vagy bármi. Nagyon nyitott vagyok, és sokmindent kipróbálok. Engem a „zen-tagle” rajzolás kerített hatalmába és mindig nagyon megnyugtat, ha a rajztábla előtt ülök és húzom az egyenes, vagy íves vonalakat. Talán a festés részemre túl komplikált, voltak már próbálkozásaim, de jobban megkapott az irka-firka. Egy pár képet már felraktam, de már több száz van az albumomban. Nekem ez az örömrajz.

    1. Sárhidai Zsófia avatar Sárhidai Zsófia szerint:

      Szia!
      Köszönöm a soraidat, és nagyon örülök, hogy Te is le tudod magad foglalni kreatív dolgokkal. Volt idő, amikor a festés nekem is olyan „na majd máskor nekilátok, mert túl sok az előkészület, pacsmagolós dolog ez…” :) De aztán rátaláltam az akvarell technikára, amihez tényleg elég egy mini kis akvarell készlet, és nincs nagy felfordulás, ha nekiállok festeni. :) Most ez az új kedvenc, de régebben nekem is a rajz volt az első!
      Jó hétvégét kívánok neked!
      Zsófi

  12. Jutka szerint:

    Kedves Zsófia!
    Nekem nincs Facebook-om, és nem is szeretnék. Sokat „alkotok”, de sajnos minden művem sötét tónusú. Meg kell tanulnom a „világosítást”. Most akrillal dolgozom szalagparkettára. Nemrégen cseréltük a szobák parkettáját és elég sok darab megmaradt. Ez nem ázik fel, és kipróbáltam a műanyag kártyával való festékfelvitelt is rajta. Nagyon szeretem a pasztellkrétát is, sajnos azok a képek is sötétre sikerülnek. Talán a lelkiállapotom is befolyásolja ezt.
    Most,hogy jó idő van, az udvarra is kimerészkedtem a festéssel, de hamarabb szárad a festék, gyorsabbnak kell lennem. Nagyon örülök, hogy továbbra is kapok Tőled ajánlásokat,tananyagot. Nagyon sokat számít nekem, mivel férjem betegsége miatt már második hete önkéntes karanténban vagyunk, egyáltalán nem járunk ki sehová.
    Köszönöm a lehetőséget a további tanulásra.
    Tartsatok ki, alkossatok sokat! A kislányod is meg fogja őrizni emlékezetében ezeket az együtt töltött napokat,
    heteket.
    Üdvözlettel: Jutka

    1. Sárhidai Zsófia avatar Sárhidai Zsófia szerint:

      Kedves Jutka!
      Öröm olvasni, hogy milyen kreatív vagy, és újrahsznosított dolgokat használsz, remek! Ez már önmagában kreatív! Szabad levegőn alkotni pedig valahogy még inkább lélekszépítő! Én is igyekszem majd kedvet csinálni ilyesmihez!
      Köszönöm, hogy írtál!
      Zsófi

  13. Kovács szerint:

    Szia Zsófi!Az egészségügyben dolgozok ,így nekem dolgozni kell a festegetésre kevesebb idő jut pedig nagyon szeretem csinálni igaz nagyon kezdő vagyok de nagyon le tud kötni.Hétvégén szoktam vele foglalkozni szeretnék tanulni tőled mire kell figyelni.

  14. Margit Rostásné Kovalcsik szerint:

    Szia! Én kórházban dolgozom adminisztrátorként. Jelenleg apa van a gyerekekkel otthon. Nagyon nehéz. Ő nem olyan türelmes, nagyon szereti őket, meg is csinál mindent de nagyrészt én intézem a velük kapcsolatos dolgokat és hirtelen otthon van 3 gyerekkel akik közül 2 iskolás. Szívesen maradnék én is otthon de most nem lehet. Kell a fizetés és a szabadság is.Persze áprilisban cserélünk, akkor nagyon sok mindent szeretnék bepótolni amire eddig nem volt idő. Remélem rajzolásra is jut idő. A lányok szeretnek színezni is megtalálták a lovas és mandalás színezőt (haladó szintű, aprólékos). De a nap nagy része tanulással telik. Elég nehéz nekik megérteni ,hogy a suli megy tovább és nem mehetünk sehová. Itt nálunk már lezárták a játszótereket is. Szerencsére kertes házunk van így legalább kicsit könnyebb. Laktunk lakótelepen, nem tudom mit csinálnék ott velük. Nem tudom sok embernek miért olyan nehéz otthon lenni-már aki megteheti- mert annyi mindent lehet csinálni és ott nincs stressz, rohanás minőségi időt lehet a gyerekekkel tölteni.

    1. Sárhidai Zsófia avatar Sárhidai Zsófia szerint:

      Kedves Margit!
      Kitartást kívánok neked és a családodnak ehhez az időszakhoz! Mindenkinek más a nehéz. Talán az is érthető, hogy a férjed nehezen alkalmazkodik egy olyan helyzethez, ami számára eddig soha nem volt ilyen szinten feladat. Bele fog rázódni, aztán áprilisban jöhet a fellélegzés. :) Használjátok ki a kertet, valóban ajándék ebben a helyzetben!
      Jó egészséget, minden jót kívánok!
      Zsófi

  15. Kovács Zooltán szerint:

    SZija Zsófia Őrulök hogyírtál és jólvagytok eben a nehézhejzetben egyútalkotók szépdolgokat nagylányodal. Kőszönőm jókivánságokat viszont Ístenálgyonmeg csoládodat . Én dolgoztam asztalosműhejben ceruzakeritést deszkábol Óvodánál vagyok kőzmünkás bágyámal egyut .Igazmost nincsen óvodás mertothonkelleni és remélem hogy hamarosan jorafordulminden egésségeslesz mindenki .Kőszi a leckéketis tetcenek ígaz tizéve festetem papira szeretném olajfestészetet csak nincs eszkőzeim .Én sajnos segédmúkás vagyok kevésfisi

  16. Nagy Ildikó szerint:

    Én, kissé zűrzavarosabban élem a napjaimat. Tanítónőként, teljesen új, szinte minden percemet a munkámmal töltő életet élek. A családomra, akikre legtöbb időt kellene ebben a helyzetben szentelnem, rohanások között tudok időt szakítani… Belecsúszok az éjszakába a háztartás,
    főzés elvégzésével, és alig van időm aludni…

  17. Laskai_Balog Beáta szerint:

    Szia Zsófi! Köszönöm kedves szavaidat! A Tőled, segítségeddel elsajátított rajz „tudással” teszem vidámabbá a rám bízott, sérült gyerekek napjait. Mesefigura szerű szíenzőket rajzolok, amit a gyerekek színeznek tarka-barkára, közben mesét próbálunk kitalálni hozzá, ki-ki a tehetsége szerint. Nagyon vidáman telnek ezek az órák. Jó érzés hogy a hobbim szórakoztatja őket. Kívánok Neked és családodnak jó egészséget!

  18. Karoly Balogh szerint:

    Gratulálok a munkáidhoz. És a kislányodnak is, biztos vagyok benne hogy nagyon tehetséges! Nem tudok írni minden nap, mi még nem àltunk le, de minden este rajzolok. Kívánom a legjobbakat, jó egészséget! Jó alkotást.Maradok sok szeretettel. Karcsi.

  19. Hidegföldi Julianna szerint:

    Szervusz Zsófi! Köszönöm szépen a nyugtató szavaidat! Sajnos én már a 70+ osok között vagyok, nekem még komolyabban kell vennem ezeket a nehéz napokat.A házi munka, kertészkedés mellett festegetek vászonra, kavicsra, fára. Most újításként hűtő mágneseket készítek kavicsból, falapocskákból.Igyekszem lekötni magam, hogy ne is jusson eszembe ez a mostani állapot.Sajnos az unokákat mellőzni kell, de remélem mihamarabb vége lesz és szerencsésen túl leszünk rajta. Te is vigyázz a kis családodra, hogy még sokáig egészségben tudjunk kapcsolatot tartani.Jó egészséget és tartalmas idő töltést kívánok!

  20. Molnár Józsefné szerint:

    Szia Zsófi!
    Jó érzéssel olvastam soraidat, köszönöm. Ez a kényszerszabadság bizonyos fokig sok embernek jó, de ugyanakkor aggodalomra ad okot. Meddig tart a bezártság? Mindannyian féltjük szeretteinket. Én nagyon komolyan veszem a figyelmeztetéseket, (már koromra tekintettel is) éppen egy hete, hogy nem mozdultam ki itthonról. Nem unatkozom, mert kertes házban lakom, itt a jó idő, lehet veteményezni, virágokat rendezni, szépíteni a ház környékét. Ugyanakkor szeretek olvasni, festegetek is és közben cd-n német nyelvet vagy valami kellemes zenét hallgatok. Tehát nem érek rá unatkozni. A legnagyobb problémám az, hogy most nélkülözni kell az unokáimat. Reméljük mielőbb túl leszünk a nehezén.
    A kislányod nagyon ügyes, biztosan te sem unatkozol mellettük.>
    Kívánok Nektek vírusmentes jó egészséget és további kellemes elfoglaltságot.
    Üdvözlettel: Molnárné