Fess a természettel!

Ha Te is szereted a természetet, de már nem tudod hova rakd a sok összegyűjtött termést, falevelet, követ, tobozt, stb. Ez az ötlet most tetszeni fog! Ráadásul, remekül le lehet vele foglalni a gyerekeket is! :)

Arról, hogy a természet milyen csodás “festővásznakat” alkot számunkra, már korábban is írtam. Csodás alkotások születnek például falevelekre vagy kövekre festve…

>> KREATÍV ALAPANYAGOK ERDŐBŐL, MEZŐRŐL, VÍZPARTRÓL

Amit most szeretnék veled megosztani, az ennél sokkal egyszerűbb, mókásabb és gyorsabb is!

A feladat lényege a következő: színes temperával vagy akrilfestékkel kifestesz egy termést, majd ezt használod ecsetként a papíron vagy vásznon. A végeredményt nem lehet elrontani, ezért is tanácsolom hogy gyermekeidet, unokáidat is vond be az alkotásba! Biztos ők is jól fognak szórakozni.

A jó idő közeledtével együtt gyűjthetitek össze a megfelelő alapanyagokat. Sétáljatok egy nagyot a friss levegőn, és minden érdekes termést szedjetek össze, amivel úgy gondoljátok, jól lehet majd festeni.
Néhány tipp, hogy miket keressetek: toboz, gesztenye, makk, letört ágak, virágok, különböző méretű és mintájú levelek, madártoll, üres csigaház, kavicsok, stb.

Ha most azonnal ki szeretnéd próbálni ezt a technikát, biztos otthon is találsz egy-egy érdekes “természetes ecsetet”. Emlékszem, régen az iskolába is kellett bevinnünk különböző gyümölcsöket, zöldségeket, és azokkal nyomdáztunk. Egy félbevágott narancs pl. egészen mutatós lenyomatot hagy, kísérletezz Te is bátran!


Készíts növényekből ecsetet, vagy egyszerűen nyomdázz a virágok szirmaival.


(Forrás: DanyaBanya) 

Amennyiben egy absztrakt képet szeretnél alkotni, szükséged lesz egy használaton kívüli tepsire, vagy hasonló alakú tálra, dobozra, esetleg ládára… ami éppen otthon van.
Ahhoz, hogy a folyékony akrilfesték színei ne keveredjenek, adagold ki őket pl. egy muffin formába, ahogy azt a képen is látod:


(Forrás: Kidscraftroom – Emma)

A kisebb terméseket egyszerűen mártsd bele a színekbe, a nagyobbakra (pl. faágra) pedig ecsettel vagy kanállal vigyél fel a szokásosnál kicsit több festéket, hogy aztán lecsöpöghessen a papírra.


(Forrás: Kidscraftroom – Emma)

A tepsit béleld ki papírral, és rakd bele a befestett terméseket, majd jöhet a feladat mókás része: kezdd el rázogatni a tepsit, hogy a kövek, gesztenyék és tobozok össze-vissza guruljanak. Addig csináld ezt, amíg késznek nem ítéled az absztrakt műalkotásod! Ahogy már mondtam, nincs rossz végeredmény! :)


(Forrás: Newyoungmum – Alice)

A megmaradt színes terméseket száradás után dísznek is felhasználhatod:

Hogy tetszik az ötlet? Te ki fogod próbálni?

Tetszett ez a bejegyzés? Kérlek, hogy oszd meg a Facebookon! Köszönöm, ezzel sokat segítesz nekem :)

Szólj hozzá!

15 hozzászólás a(z) “Fess a természettel!” bejegyzéshez
 1. AvatarSzirmay Katalin

  holnap ki is próbáljuk 4,5 és 3,5 éves unokáimmal! Remélem jó idő lesz a gyüjtéshez. Köszönöm az ötleteket!

  Válasz
  1. AvatarSomogyiné Sági Piroska

   Így igazi sikerélményhez juthatunk! Köszönjük!

 2. Avatarilona

  Kedves Zsófi!

  Az eddigi ötletek közül nekem ezek tetszenek a legjobban!
  Zseniális, fantasztikus, bűvöletes!
  Köszönöm! Ica

  Válasz
 3. AvatarKisgyőri Magdolna

  Kedves Zsófi, nagy örömöt szereztél a kreatív ötleteddel és oly egyszerű, hogy még én is képes leszek továbbadni ezt az örömöt, máris küldöm menyemnek, barátnőmnek. Köszönöm!!!
  Legyen szép tavaszod szeretteiddel, hogy még több életöröm töltődjön beléd, amit megoszthatsz velünk!
  Magdolna Sopronból

  Válasz
 4. AvatarSzabó Enikő

  Nagyon tetszik ez az ötlet. Nagyon érdekes és kreativ. Biztosan ki fogom próbálni!

  Válasz
 5. AvatarSzabó Enikő

  Nagyon tetszik ez az ötlet. Nagyon érdekes és kreativ. Biztosan ki fogom próbálni! Ezt azt ötletet legalább az öcsémmel együtt kipróbálhatjuk. Nagyon szépen köszönöm Zsófi. Nagyon sokat segítenek az ötleteid. Csak sajnos sok mindenhez nincs eszközöm.

  Válasz
 6. AvatarDr Radyné Fülep Éva

  Kedves Zsófi !
  Szuper jó ötleteket küldtél, köszönöm szépen. Valamelyiket ki fogom próbálni ,nagyon tetszenek.

  Válasz