fbpx

Filmajánló: 15 izgalmas film híres festőművészekről!

Arra gondoltam, összegyűjtök nektek egy csomó olyan életrajzi, izgalmas filmet, ami híres művészekről szól.
Ha szereted a művészetet, akkor itt lesz miből mazsolázni… :) 

Mindegyik filmhez mellékeltem egy linket, amin részletes leírást és hasznos infókat találsz mindről. Jó szórakozást kívánok hozzájuk! Ha láttad bármelyik filmet, kérlek írj egy kommentet, és oszd meg velünk, hogy tetszett! Ha van hasonló film ötleted, ami nincs a listában, szintén írd meg nekünk lent, a hozzászólásoknál!

15 életrajzi és izgalmas film, híres festőművészekről:

1. Modigliani

„Modiglianit a szerelem inspirálta… A versengés vezette… A szenvedély felemésztette… Üstökösként érkezett, asztalok tetején táncolt, az alkotás iránti szenvedélytől megrészegülten élte életét. Halálakor egy utánozhatatlan zsenit vesztett a világ. Ő volt Modigliani. 1919-et írunk. Az első világháború véget ért. Párizs éjszakai élete sötét indulatoktól és vészterhes megszállottságtól fűtött…”
További részletekhez a Modigliani filmről: kattints ide!

Modigliani DVD

2. Lorca és Dali (Salvador Dali, festő és Federico García Lorca, író)

„A történet 1922-ben kezdődik, amikor is Madridnak olyan fenyegető veszélyekkel kell szembenéznie, mint a jazz, Freud vagy az avant-garde. Salvador Dalí ekkor 18 éves, épphogy csak megkezdte egyetemi tanulmányait. Csendes zsenialitásával felhívja magára az iskolai elit két tagjának, Federico Garcia Lorca-nak és Luis Bunuel-nek a figyelmét és ezzel megalakul a legultramodernebb trió, amit Madrid valaha is látott… „
További részletek a Lorca és Dali filmről itt!

Lorca és Dali

3. Goya kísértetei

„1792, Spanyolország. A kor leghíresebb portréfestőjének gyönyörű modelljét, Inest is eléri az inkvizíció. A lányt eretneknek bélyegzik, és börtönbe vetik, Goya pedig mindent befolyását bevetve próbál segíteni múzsáján…”
További részletek a Goya kísértetei filmről: katt ide!

Goya kísértetei

4. Picasso kalandjai

„Zseniális, mint maga Pablo! Picasso életének mérföldkövei adják e kultuszfilm gerincét: Pablo már gyermekkorában grande tehetségnek tűnt, szülei Madridba küldik, hogy tanulja az el arté-t. Párizsban szegényes körülmények között élő festő lesz, majd egy napon felfedezi őt egy amerikai milliomos, így Picasso is egyre többet keres…”
További részletek a Picasso kalandjai című filmről itt!

Picasso kalandjai DVD

5. Leány gyöngy fülbevalóval (Vermeer története)

„A világ egyik legcsodálatosabb festménye örök rejtély hordozója. Ki az a lány a képen és miért festették meg? Mire gondol, miközben minket néz? Tekintete és félszeg mosolya ártatlanságot vagy vágyat tükröz? És miért visel gyöngyöt a fülében? A film a tizenhatéves lány, Griet történetét meséli el, aki Johannes Vermeer házában szolgált a XVII. századi Hollandiában…”
További részletek a Leány gyöngy fülbevalóval c. filmről itt!

Leány gyöngy fülbevalóval

6. A nap szerelmese (Van Gogh élete)

„Van Gogh zseniális festő, aki szerencséltenségéből merít erőt ahhoz, hogy a művészet révén legalább rövid időre feledni tudja belső fájdalmát. Visszatérő önpusztító rohamai egyikében van Gogh megcsonkítja magát.”
További részletek A nap szerelmese című filmről: kattints ide!

A nap szerelmese (Lust for life)

7. Caravaggio

„A nagy itáliai festő, Caravaggio életrajzírói szerint a festő azt állította, olyan pontosan másolta modelljeit, hogy még egy ecsetvonást sem tett soha, amit a sajátjának nevezhetett volna. Ezt használta ki Derek Jarman, amikor filmje cselekményének szerkezetét a festmények alapján építette fel…”
További részletek a Caravaggio filmről itt!

Caravaggio

8. Túlélni Picassot

„Pablo Picassónak nem csupán képei különös világúak, magánéletét is a szenvedélyek és a váratlan döntések irányítják. A szeszélyes és hűtlen zseni hatvanévesen bolondul bele a huszonéves párizsi művészlánykába, Francoisba. Kettejük feszültségekkel teli szerelmét mutatja be a film…”
További részletek a Túlélni Picassot című filmről itt!

Túlélni Picassot

9. Lautrec

„A párizsi bordélyházak és tánctermek megszállott festőjének élete legalább olyan színes volt, mint vásznai… Henri Toulouse-Lautrec gazdag arisztokrata családból származott, apró testi és mentális hibákkal jött világra. Apjától bizarr és túlfűtött szexualitást örökölt. Modelljei főként prostituáltak voltak, akik mindannyian szerették. Lautrec örökké mosolygott a világon, frivol környezetén…”
További részletek a Lautrec filmről itt!

Lautrec DVD

10. Rembrandt

„Rembrandt van Rijn már elismert, középkorú mester, amikor bevezetik a műtermébe a fiatal, hamvas Saskia Uyleburghot, hogy elkészítse a lány portréját. Saskia jómódú, nemesi családból származik, mégsem egy elkényeztetett fruska. Hiába a mester nyers modora és pokróc természete, Saskia tudja, hogyan bánjon vele, így hamarosan egymásba szeretnek…”
További részletek a Rembrandt filmről itt!

Rembrandt DVD

11. Frida

„1925 szeptemberében egy szörnyű buszbaleset örökre megváltoztatta Frida Kahlo életét. A busz egy villamossal ütközött, sokan vesztették életüket, vagy szenvedtek súlyos sérülést a tragédiában. Frida súlyosan megsérült. Szenvedésének java a helyzetével járó elszigeteltségből és magányból fakadt. Érzéseit a festményeibe öntötte. Szülei gyakorlatilag mindenüket eladták, hogy fedezni tudják a számtalan operáció költségeit…”
További részleteket a Frida című filmről itt olvashatsz!

Frida DVD

12. El Greco

„A film egy hősi történet egy meg nem alkuvó művészről és szabadságharcosról, Domenicos Theotokopoulosról, akit a világ úgy ismer: „El Greco”. El Greco a XVI. század gyermeke volt, a szabadságot és a szerelmet keresve eljutott a krétai és velencei udvarból Toledóba, Spanyolországba. Itt szembe találta magát legnagyobb ellenfelével, a Szent Inkvizícióval.”
További részletek az El Grecofilmről: itt!

El Greco DVD

13. Éjjeli őrjárat (Rembrandt)

„A film középpontjában Rembrandt egyik leghíresebb, Éjjeli őrjárat című festményének megszületése áll. A jelenet a városi milícia muskétás csapatát ábrázolja, amint őrjáratra indulnak. A rendező szerint valójában a képen egy összeesküvést láthatunk, és a megoldás kulcsa a kép részleteiben van elrejtve…”
További részletek az Éjjeli őrjárat című filmről: itt!

Éjjeli őrjárat

14. Pollock

„Jackson Pollock (1912-1956) lánglelkű absztrakt festő alighanem a modern festészet egyik legérdekesebb alakja. Az 1940-es évek végén üstökösként robbant be a művészeti életbe, miután a Life magazin közölt róla egy felkavaró cikket. Életét 1941-től kísérhetjük nyomon…”
További részletekhez a Pollock filmről kattints ide!

Pollock DVD

… és végül egy film a mai világ egy művészéről…

15. A graffiti királya (Basquiat)

„Egy húszéves New York-i falfirkász srác, név szerint Jean-Michel Basquiat a nyolcvanas évek elején hipp-hopp a nagyváros művészvilága érdeklődésének középpontjába kerül. Az ifjú titánt kézről kézre adogatják, aki azonban nehezen alkalmazkodik a hirtelen jött siker csillogásához…”
További részletek A graffiti királya című filmről itt!

A graffiti királya DVD

A rövid ismertetők forrása: filmkatalogus.hu

Na, melyiket fogod megnézni?
Ha láttad valamelyiket, hogy tetszett?

Írd meg ITT és MOST egy kommentben! Köszi!

Itt a folytatás:
„ÚJABB FILMAJÁNLÓ: 10 FILM A FESTÉSZET IRÁNT RAJONGÓKNAK

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


61 hozzászólás “Filmajánló: 15 izgalmas film híres festőművészekről!”

 1. Gáncsos Ildikó szerint:

  Többet is láttam de a Picasso kalandjai életem egyik legjobb – legmulatságosabb filmje. Imádtam.

 2. Csikós Zsuzsanna szerint:

  Köszönöm a filmajánlót. Ezek igazán érdekes filmek, egy párat láttam is belőlük. Még megnéznék belőlük néhányat de nem tudom hol láthatóak.

 3. Katalin Rézné Doma szerint:

  Kedves Zsófi!
  Köszönöm a filmajánlókat is. Láttam a Modiglianit, az El Grecót, Fridát, Picassorol is valami filmet régebben, meg Van Gogh-ról. Modigliani elszomorított, az El Greco tetszett, de a többi is jó volt.

  Szeretettel üdvözöllek:

  D. Kati

 4. Konka Ági szerint:

  Kedves Zsófi!
  De jó, hogy ajánlottad ezeket a filmeket!
  Néhányat már láttam, de a többit is megnézem majd. Jönnek a hosszú téli esték….
  Ági

 5. Kovácsné Judit szerint:

  Hálás köszönet, mindegyik film érdekel.

 6. Szalay Oszkárné szerint:

  Kedves Zsófia!
  Nagyon köszönöm az ötletet és a listát. Szeretem az ilyen filmeket, bár nem mindegyik tetszik. Igazi új típusú ember vagy az új kor embere.

 7. Raffay Gitta szerint:

  Kedves Zsóffi!
  Nagyon jó összeállítás, kár, hogy a filmeket nem tudom hol lehetne megnézni. Ha jól számoltam, a 25 filmből 5-öt láttam. Szívesen megnézném a többit is.
  Köszönöm a listát
  Gitta

 8. Erzsi szerint:

  Kedves Zsófi,
  Köszönöm a filmcímeket. Néhányat már láttam közölük, és nagyon élvezetem. Ha sikerül, megnézem a többit is! Szeretettel üdvözöllek! Erzsi

 9. Éva szerint:

  Szia Zsófia!

  Szeretném megköszönni a kedvességed a filmajánlókkal kapcsolatban, aminek nagyon örülök.
  Mindet szeretném megnézni, igazán nem szeretnék kihagyni belőle egyet sem amennyiben sikerül. Pár festőművész életéről már olvastam, de filmet még nem láttam.
  Igazi csemegék lesznek.

  Üdvözlettel: Éva

 10. Mihalyovszki Andrea szerint:

  Kedves Zsófia!

  Nagyon örülök ennek a filmajánlónak, szuper ötlet volt részedről. Épp ilyen filmeket szerettem volna megnézni mostanában, köszönet érte.

  Üdvözlettel: Andrea

 11. Varga Rita szerint:

  Kedves Zsófi,
  hálásan köszönöm leveledet! Mar egy ideje követlek es kapom a maileket, szorgosan gyűjtöm külön mappaban némi lelkiismeret-furdalással mert egyenlőre nem tudok időt szakítani.
  Ez a leveled azonban nagyon megkapott! Egy csokorba gyűjtött kincsek összessége!
  Es most a jövő heti vizsgám után elkezdem megnézni őket!
  Köszönöm szépen meg egyszer es tartalmas hűvösebb napokat kívánok neked!
  Szeretettel:
  Varga Rita

 12. B Magdi szerint:

  Szia hol tudnám megnézni a filmeket érdekelne szeretem azéletrajzi alkotásokat köszönöm

 13. Király Erika szerint:

  Köszönöm, hogy megosztottad ezt a listát, mert mindig is szerettem az életrajzi filmeket és mert amióta belekezdtem az ‘alkotásba”, el kezdett érdekelni a művészek élete.

 14. Tabajdi Éva szerint:

  A filmajánlónak nagyon örülök! Láttam már néhányat, és mindig érdekes volt mélyebben beletekinteni a festők világába. Csemegézni fogok belőle. Köszönöm!

 15. Romhányiné Szilágyi Anna szerint:

  Nemrég láttam két filmet is a felsoroltak közül. Nagyon szeretem a kosztűmös és az életrajzi filmeket. Itt szinte mindkettő együtt van! A „Leány gyöngy fülbevalóval” különösen a kedvencem, mert Vermeer festménye az egyik kedvencem! A másik film, a Frida volt. Ez nagyon felkavaró, a képek elsőre nem is szépek (nekem), de annyira tükrözi Frida fájdalmát, életét, hogy inkább kíváncsian nézem őket és nem a szépségük miatt.
  Lassan megszeretném mindet nézni, hiszen van időm és inkább ilyen filmeket nézek, mint sorozatokat (kivételek azért vannak!). Nagyon jó, hogy ezekkel megismertetsz minket Zsófi! Köszönöm: Anna

 16. Sántha Tamásné Éva szerint:

  Jó pár évvel ezelőtt olvastam Caravaggio, Daly, F. Kahlo, Lautrec , Picasso életrajzát. Láttam Goya, F. Kahlo és Van Gogh életéről szóló filmeket. A legfrisebb F. Kahlo életrajzi filmje ( augusztusban) szenzációs volt.
  Szívesen megnézném akár az összes filmet, ha tudom, hogy lehet hozzáférni!
  Köszönöm és gratulálok az összeállításhoz!

 17. Sántha Tamásné Éva szerint:

  Jó pár évvel ezelőtt olvastam Caravaggio, Daly, F. Kahlo, Lautrec , Picasso életrajzát. Láttam Goya, F. Kahlo és Van Gogh életéről szóló filmeket. A legfrisebb F. Kahlo életrajzi filmje ( augusztusban) szenzációs volt.
  Szívesen megnézném akár az összes filmet, ha tudom, hogy lehet hozzáférni!
  Köszönöm és gratulálok az összeállításhoz!

 18. Manner Zsuzsa szerint:

  Oké! És hol lehet megnézni?

 19. Kövesdi Csilla szerint:

  Köszönöm az összeállítást! Lesz mit bepótolnom! Különösen örülök, hogy köztük van és újra láthatom Frida Kahló-t!

 20. Varga Éva szerint:

  Nagyon jó válogatás. Többet láttam ezek közül, igaz régebben, de itt az ideje újra nézni őket. Szeretem az olyan filmeket amik valós személyekről szólnak. Ajánlanám még Picasso életéről a National Geographic sorozatát ahol Antonio Banderas alakítja az idősebb festőt. Fantasztikus! Úgy emlékszem 10 részes.

 21. Füzér Gábor szerint:

  Ezek közül láttam:
  Modigliani, Picasso kalandjai, Túlélni Picassot, A nap szerelmese, Frida, Pollock.
  Ezek közül a legjobb kétségtelenül a Modigliani film. Andy Garcia élete legjobbját alakítja benne és a téma is nagyon romantikus.
  A másik ami nagyon tetszett a Pollock film. Hasonlókat tudok róla írni, mint a Modiglianiról, de azt nem tudta megelőzni nálam.
  Ha javasolhatnék még filmet megnézésre ebből a témakörből, akkor a Loving Vincent és a Festőnő szerelmei című filmeket ajánlanám.

 22. Matusz Edit szerint:

  Kedves Zsófia !
  Először is GRATULÁLOK ehhez a tartalmas, gondosan összeállított válogatáshoz. Teljesen felvillanyozódtam attól, hogy megtaláltalak. Én .Matusz Edit vagyok és 71éves. Úgy, hogy javaslom a tegeződést.- az idősebb jogán.
  Imádom a filmeket. Az általad összeállítottakból néhány filmet láttam sőt mivel gyüjtöm is őket DVD-n megvannak. Amatőr festéssel foglalkozom és az életemet széppé teljessé teszik a művészi filmek ill. a művészek életéről szólók Ezért is öröm számomra, hogy „találkoztunk”. .
  Köszönöm Neked, hogy megosztottad mindenkivel ezeket a filmeket. A linket elmentettem és minden barátomnak elküldöm.

 23. Kerényi Csaba szerint:

  Modigliani és Lautrec amit évekkel ezelőtt láttam,most szeretném letölteni,eddig nem sikerűlt.
  A remény hal meg utoljára. De ki a franc gondolta,hogy ilyen sokáig él ?

 24. Amrita Sher-Gil szerint:

  Kedves Zsófi!

  Nagyon klassz a listád, köszi. Nekem nagy kedvencem még (igaz szobrászról szól)
  Camille Cloudel életéről szóló film. http://port.hu/adatlap/film/tv/camille-claudel-camille-claudel/movie-46602
  És egy itáliai festőművésznőről:
  Artemisia: http://port.hu/adatlap/film/tv/artemisia-artemisia/movie-76440
  Szeretettel ajánlom főleg női szemmel nőknek, nőkről, akik valami olyat akartak, ami a férfiak kiváltsága volt.
  Boglárka

 25. Fülöp Eszter szerint:

  Klassz lista, jónéhányat nem láttam még, most nekiállok :)
  Ez pedig az én egyik nagy kedvencem:

  https://www.youtube.com/watch?v=2xD9uTlh5hI

 26. Györgyi szerint:

  köszönöm a listát némelyiket láttam, de olyan filmek amiket újra lehet nézni. Nagyon soknak meg van az életrajza könyvben.

 27. Kovácsics Attila szerint:

  A Modigliani kiállítás után Andy G. filmje lesz a befutó….a többit láttam már vagy épp a saját tékámban meg van…

 28. györke szerint:

  T.Cím!
  Érdeklődöm, hogy a fenti 15 db. festőkről készült DVD hol kapható,miként juthatnék hozzá. Szeretném megrendelni,Kérem a segítségét ebben.
  Köszönettel: Mözsi-Szabó Istvánné
  Györke

 29. Bence Tamásné szerint:

  Nagyon szépen köszönjük ezt a klassz listát, még az ősz beállta előtt
  fel kell kutatni őket.
  köszönettel
  Kati

 30. Ági szerint:

  Nagyon köszönöm az összefoglalót, megkeresem a filmeket. A Frida-t és a Lány gyöngy fülbevalóval-t láttam már, de régen, ideje feleleveníteni.
  Könyvek közül nagyon szeretem a Híres festők titkos élete címűt. Megjelent már zeneszerzőkről és írókról is ugyanilyen, ha jól tudom.

 31. Andicska szerint:

  Kedves Zsófi!
  Ezer köszönet a listáért, mindet végig fogom nézni szép sorban! :)
  kiegészíteném még egyel:
  Gauguin életéről is készült film, Kiefer Sutherland főszereplésével, ‘Meglelt Éden’ címmel.
  üdv.
  Andi

 32. Visszajelzés: Újabb filmajánló: 10 film a festészet iránt rajongóknak
 33. Szilvási Judit szerint:

  Kedves Zsófia!

  Végtelen boldogsággal töltött el, hogy a felsorolt filmek között megtaláltam El Greco életrajzi filmjét. Hosszú éveken át egyik kedvenc olvasmányom a „Színek és fények” című életrajzi regény volt, amit azóta is szeretnék megvásárolni, amióta kölcsön adtam és nem került hozzám vissza, bár most nagyon jó kezekben, Francia országban van.
  Köszönöm a filmet!
  Üdvözletem küldöm: Szilvási Judit

 34. Sárhidai Zsófia szerint:

  Köszönöm szépen a sok hozzászólást, és a remek ötleteket, kimaradt filmeket!
  Jó ötletet adtatok egy következő bejegyzéshez, amiben festőkről, művészekről szóló könyveket fogok összegyűjteni! :)

  Köszi mindenkinek!
  Zsófi

 35. Maya szerint:

  Kedves Zsófi!

  Köszönöm az összeállítást, még egyiket sem láttam… És a kimaradtak közé hagy tegyek egyet: a Klimt film is kimaradt…
  http://www.port.hu/klimt/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=76081&i_city_id=3372&i_county_id=1&i_topic_id=2

  Igyekszem sorra venni az ajánlataidat! (meg a más témában javasolt „ihleteléseid” is)
  Köszönöm az inspiráló írásaidat!

  Maya

 36. Széles Beatrix szerint:

  Andrej Rubljov-csodálatos film.

 37. Molnárné Laki Erzsébet szerint:

  Kedves Zsófi!

  Nagyon köszönöm ezt a filmgyűjtemény ajánlást! Kettőt láttam már de keresem a többit!
  Erzsébet

 38. Ildikó szerint:

  Örülök a válogatásnak.Fridát láttam.A többiből szemezgetek.
  Köszönöm!

 39. Hornok Istvánné (Edit) szerint:

  Zsófika!
  Nagyon köszönöm.Ha tudom meg fogom nézni ezeket a filmeket.

 40. Szoboszlai Ildikó szerint:

  Kedves Zsófi!

  Köszönöm szépen a filmeket! Nagyon jó kis gyűjtemény! Én a Leány gyöngyfülbevalóval című filmet láttam moziban. Nekem tetszett, már csak azért is, mert kedvenc színészem játssza a főszerepet benne, Colin Firth! Úgy rémlik, mintha a Fridát is láttam volna!
  Lautrec-ről olvastam könyvet, nagyon tetszett az életregénye! Munkácsy Mihály életéről szóló két kötetes könyv is megvan, és nagyon szeretem. Kár, hogy ezt nem filmesítették meg!
  Ki fogom kölcsönözni ezeket a filmeket! Azt hiszem az El Greco filmmel kezdem, majd az Éjjeli őrjárattal folytatom! De szeretném mindet megnézni!

  Üdvözlettel

  Ildikó

 41. Gémes Kati szerint:

  Szia Zsófi!
  Köszi ezt a nagyszerű válogatást, biztos szakítok rájuk időt!

 42. Réka szerint:

  Nagyon jó kis gyűjtemény, egyet sem láttam még sajnos, de Goyával fogom kezdeni. Nemrég olvastam Lion Feuchtwanger regényét róla, ami nagyon-nagyon jó volt. Erről jut eszembe, hogy könyves listát is lehetne készíteni… Egy másik kedvenc könyvem a témában Dallos Sándor kétkötetese Munkácsyról (A nap szerelmese, Aranyecset).
  A filmek közül pedig majd Van Gogh lesz a következő, egyik kedvencem :). Többet már csak a szereposztás miatt is érdemes megnézni!

 43. Mészárosné Németh Zsuzsa szerint:

  Kedves Zsófi!

  Köszönöm a filmeket, kedves ötlet Tőled. Több festő életét is olvastam, filmen Lautrec és Van Gogh történetét láttam, egyébként Ő az egyik kedvencem. Mindegyiket meg fogom nézni.

  Üdvözlettel Zsuzsa

 44. Pozsgai Évi szerint:

  Sziasztok!

  Én is nagyon örülök ennek a válogatásnak. :)
  És nekem is van egy film, ami maradandó élményt nyújtott, bár nem egy nagy és híres festő életéről szól. Hanem, hogy hogyan lehet valakiből nagy és híres festőt csinálni. :) Egy kellemes vígjáték: A fantomfestő
  http://www.port.hu/a_fantomfesto_the_next_big_thing/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=57664&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_topic_id=2

  Szép napot!

 45. Mihályi Mária szerint:

  Kedves Zsófi!
  Nagyon szépen köszönöm,van amit már láttam,de megnézem a többit is.
  Szép napot Mária

 46. Lájer Miklósné Enikő szerint:

  Kedves Zsófi!

  Nagyon köszönöm a lehetőséget a filmek megtekintéséhez.
  Szeretném ha mazsoláznál magyar festők, elsősorban Munkácsy,Szinnyei festőmüvészekről készült film, ha van ilyen érdekelne.Köszönettel Enikő

 47. Buzás Istvánné szerint:

  Kedves Zsófi!
  Köszönöm, többségben láttam a filmeket, nekem a Nap szerelmese az egyik kedvencem – Van Gogh és az őt alakító Kirk Dougles miatt is.
  A graffit királya és a Pollock nekem ismeretlen volt de érdemes lenn megnézni.
  Köszönöm Angéla

 48. Serfőző Izabella szerint:

  Kedves Zsófi!

  Nagyon köszönöm a válogatott ajánlatokat!Tovább küldöm a lányomnak, Ő mégis csak
  grafikus!
  Jó munkát!
  Ölellek:
  Izabella

 49. Szabó Anna szerint:

  Kedves Zsófi!
  Ez igazán nagyszerű ajándék annak , aki mindent szeretne megtudni a festésről.Én pl. ilyen vagyok.Nagyon köszönöm:Anna

 50. Péntek Mária szerint:

  Kedves Zsófi!
  Köszönöm ezt a fantasztikus filmajánlatot. Láttam már a Frida, a Lány gyöngy fülbevalóval és A Lautrec c. filmeket . Nagyon tetszettek. A nap szerelmesével fogom kezdeni. Nekem is a Munkácsi könyv jutott eszembe. Kedvenc sorozatom volt lánykoromban(3 kötetre emlékszem).