Inspiráló nők 3. rész

Szeretném nektek bemutatni Tóth Anitát (33 éves), tavaly volt nálam először rajzolni, illetve festeni egy egész napos múzeumi programon, és az online minitréningemet is végigcsinálta.

Igazi sikertörténet az övé: az online tréningem és ez az 1 napos Kreatív Örömnap segített neki, hogy újra örömmel rajzoljon, és hogy rátaláljon a saját stílusára. Humoros, egyedi, karakteres, ugyanakkor komoly gondolatokat, érzelmeket közvetít az összes rajza. Egy egész történetet el lehet képzelni mindhez. Percekig lehet fürkészni az apró részleteket, amiket tűfilccel rajzol meg. Gyűjts inspirációt a történetéből…

Anita eredeti szakmája könyvtáros, a rajzolás hobbi az életében.

Olvassátok el a beszámolóját, és nézzétek végig a képeit:

“Az online minitréningnek és a márciusi múzeumi napnak köszönhetően visszataláltam a rajzoláshoz, de most teljesen más, új formában! :-) Mindig az volt a gondom, hogy túl maximalistán, teljesítményorientáltan álltam a dologhoz, ezt akartam levetkőzni, amikor jelentkeztem hozzád. Sosem voltam elégedett a végeredménnyel.
Az online minitréning alatt ráébredtem, hogy nagyon szeretem az apró részleteket rejtő rajzokat, ehhez ajánlottad is a tűfilcet. A múzeumi napon átéreztetted, milyen is “csak úgy” rajzolgatni, szabadon, nem törődve semmilyen szabállyal, elvárással, céllal. Ezt a kettőt gyakorlom azóta nagyon lelkesen, amikor időm adódik, és felfedeztem néhány témakört is, amik erősen inspirálnak. Most büszke vagyok az eredményre, úgyhogy el is küldöm őket!

Köszönöm Neked, hogy segítettél elindulni az utamon! :-)”
Tóth Anita

Innen indult a történet:

… és pár hónappal ez után a program után Anita ezeket a képeket küldte át nekem emailben. Szerintem fantasztikusak, és nagyon örülök, hogy ez a program ilyen lendületet adott neki.

 

Anita azóta több levélben is beszámolt nekem a sikereiről és az újabb alkotásairól. Idén tavasszal a testvérét is elhozta az egyik programomra, és mindketten nagyon szépet alkottak. A téma ez volt: “Titkok, vágyak, álmok…”

A képen Tóth Anita (bal oldalon) és Tóth Zita, a húga. :) Jelent már meg 2 közös alkotásuk is, méghozzá 2 gyerekregény, amiket Zita írt, és Anita illusztrált.
Az első rész címe: Filc, a zoknimuki, a második rész pedig Filc, a zoknimuki és az Öreg Kút titka. Azóta pedig Anita újabb sikerről számolt be nekem: felkérték egy újabb mesekönyv illusztrálására, és egy zeneszerzőt is megihlettek a képei! Anita, ezúton is gratulálok a sikereidhez!

Kedves Olvasó, remélem, hogy az Inspiráló nők sorozat segít neked, hogy Te is rátalálj a stílusodra és a kreatív énedre!

Írd meg hozzászólásban a véleményedet, kérdéseidet, gondolataidat ezzel kapcsolatban…

Tetszett ez a bejegyzés? Kérlek, hogy oszd meg a Facebookon! Köszönöm, ezzel sokat segítesz nekem :)

Szólj hozzá!

23 hozzászólás a(z) “Inspiráló nők 3. rész” bejegyzéshez
 1. AvatarHorváth Margó

  Gratulálok Anitának, nagyon fantáziadús és elgondolkodtató képek!!! Köszönöm szépen ezt az összeállítást, valóban nagyon inspiráló!
  Köszönettel:
  Margó

  Válasz
 2. AvatarKissné Veronka

  Szenzációs rajzok, tényleg el lehet veszni a részletekben! Gratula az alkotónak! Van két iskolás gyerekem, meg fogom nézni nekik a cikkben említett két mesekönyvet. Köszönöm én is az inspirációt és a tippet! :)

  Válasz
 3. AvatarBartók Györgyi

  Kedves Anita!
  A képek különlegesek, izgalmasak, gondolatgazdagok, “lélektől lélekig” vezetik a nézőt. Nagyon tehetséges vagy, sok sikert kívánok, gratulálok!

  Válasz
 4. AvatarTóthné Muszka Klára

  Anita stílusa egyedi. Érezni benne a megőrzött gyermekkori fantáziát,a gazdag lelki világot. Színes a képzeletvilága,nincsenek korlátok amibe bele szorítaná a szárnyaló fantáziáját. Rajzaiban minden megtörténhet,akár a mesében! Ilyen képeket csak az tud alkotni,akinek boldog gyermekkora lehetett! Még a szomorúságot kifejező rajzokban is ott a remény!
  Gratulálok,sok sikert!!!

  Válasz
 5. AvatarSzabóné Andrea

  Gratulálok az alkotónak, és az “elindítójának” is!
  Igazán különleges rajzok, érdemes megnézni, megcsodálni, és okulni a sikertörténetből!
  Lám-lám mi minden rejlik bennünk!

  Válasz
 6. AvatarRómer Ilona

  Gratulálok Tóth Anitának. Nekem legjobban az tetszett, ahol a ház ablakain bekukkantva láthatjuk mi történik odabent, mert ez a téma már engem is régen izgat. Főleg este szeretnék mindenkihez bekukucskálni, vajon mit csinál a család. Az Ő feldolgozása nagyon kreatív, érdekes, játékos, és még szép is.

  Válasz
 7. AvatarKaty

  Rendkívüli alkotások!!! Anita nagyon nagy sikert ért el saját magával szemben. Ki tud bontakozni. Ki tudja rajzolni magából a gondolatait, érzéseit!! Nagyszerű alkotások, csak így tovább!! Óriási dolog, ha valaki megtalálja magát, a saját stílusát!! Elképesztően egyedi alkotások, aprólékosan érdekesek. Nem lehet abba hagyni a képek részleteinek felkutatását. Minden kis apróságról eszembe jut valami. Nagyon nagy élmény volt számomra, hogy láthattam ezeket a képeket!! Igen, nagyon inspirálóak, van miért próbálkozni, talán egyszer Én is megtalálom a saját stílusomat!! Igazán mesebeli élmény volt, hálásan köszönöm az utazást!!! :)

  Válasz
 8. AvatarMándoki Halász Zsóka

  Szeretettel gratulálok Anitának! Kívánok neki sok sikert ,-ha így halad, meg is lesz.-
  Köszönöm , hogy megosztottad velünk Zsófia a szép élményt.
  Szeretettel Zsóka

  Válasz
 9. AvatarSzűcs Marika

  Kedves Zsófi! Igazán büszke lehetsz a tanítványodra, mert valóban csodálatos volt a Te inspirációd, mely alapján “előbújt” Anitából ez a nagyszerű tehetség. Nagyon kedves lelket melengetőek a rajzai, álomszerű, és jó kis világba röpíti a szemlélőt. Szeretettel gratulálok mindkettőtöknek, Szűcs Marika

  Válasz
 10. AvatarBoháné Nádasdy Erika

  Kedves Zsófi! Gratulálok Anitának és természetesen Neked is. Nagyon tetszettek a rajzai, nagyon érdekes, kreatív. Köszönöm,
  hogy megmutattad ezt nekem is és szívesen nézek hasonló ügyes tanítványokat és munkáikat, ha lehet.

  Válasz
 11. AvatarDr. Nagy Katalin

  Hűha! Tévedek, ha azt mondom, ezek a rajzok egyáltalán nem gyerekeknek szólnak, sokkal inkább a bennünket körbevevő világ rajzos kritikái? Hogy a bizarr, szürreális képek inkább a felnőtteket késztetik megállásra? Pawel Kuczynski képeit juttatják eszembe, a gondolatisága hasonló, de Anita grafikai megoldásai még túl is szárnyalják azokat. Gratulálok, s köszönöm, hogy elidőzhettem felettük.
  Katalin

  Válasz
 12. AvatarBuzás Istvánné

  Nagyon tetszenek Anita rajzai. Szuper, hogy így megtalálta a stílust mellyel kifejezheti magát-nem is akárhogyan! Hihetetlen! -gondolom a szakmája is hozzásegíti.
  Gratulálok.

  Válasz
  1. AvatarTóth Anita

   Köszönöm! :-))) Nem, ez “csak” hobbi, sosem tanultam vagy dolgoztam rajzos területen, de jó lenne… :-)

 13. AvatarSzoboszlai Ildikó

  Köszönöm kedves Zsófi, hogy megnézhettem ezeket a csodálatos rajzokat! Gratulálok Anitának és további sok sikert kívánok!

  Válasz
 14. AvatarDávid Erzsébet

  Gratulálok mind a kettőtöknek! Fantasztikus dolgokat hozol ki az emberekből Zsófi! Biztos vagyok benne, hogy Anita ezt a tudást kamatoztatni fogja az életében. Sok sikert kívánok Nektek a továbbiakban is.

  Válasz
 15. AvatarMarton Adrienn

  Nagyszerű a könyv és a rajzok! Csilla lányom osztályában fel is olvasta néhány hónapja az osztálytanítójuk mind a két kötetet. Imádták a gyerekek! Köszönjük!

  Válasz
 16. Avatarmária monoki

  Gratulálok Anita!!Csoda szépek a rajzaid szuper hogy megtaláltad a saját stílusod.Sok sikert a további munkáidhoz!Zsófi ez a dicséret neked is szól,remek munkát végzel gratulálok!Sikeres további munkát mind a kettő töknek !!Marika…

  Válasz
 17. AvatarAranyvölgyi Judit

  Kedves Anita!
  Hihetetlen, hogy ezeket a képeket eddig a fejedben őrizted! Mennyi minden lehet még ott!
  :)
  Zsófi!
  Gratulálok mindkettőtöknek!
  Sok sikert!!
  BorMánia Judit

  Válasz
 18. AvatarSzilvási Judit

  FANTASZTIKUS, AHOGY EGYRE JOBBAN ELMERÜL AZ APRÓNAK TŰNŐ SOK-SOK KIS RÉSZLETBEN, DE PONTOSAN EZEK TESZIK REJTÉLYESEN, BESZÉDESEN IZGALMASSÁ A RAJZAIT.EMLÉKEZTET GYERMEKKOROM EGYIK MESEKÖNYVÉNEK ILLUSZTRÁCIÓJÁNAK STÍLUSÁRA.GRATULÁLOK, ZSÓFI TIÉD IS AZ ÉRDEM!

  Válasz