fbpx

Itt dolgozom, ilyen az alkotóműhelyem

Néha jó nyugtázni, ha valóra válik egy álom…Pár éve még csak a képzeletemben létezett az a kis alkotóműhely, ami azóta megvalósult, és itt áll a kertünkben. Így nézett ki a placc 2019-ben, amikor a második kislányom még csak pár hónapos volt:

És ide épült fel a kis faház, ami most alkotóműhely és iroda egyben. Így néz ki kívülről:

Így néz ki belülről…Itt készülnek a festményeim, rajzaim, illetve a videófelvételek is.

Jó nagy ablakai vannak, amiken keresztül sok természetes fény jön be, ami nagyon előnyös az alkotáshoz. Azért is szeretem, mert megnyugtató, jó érzés kinézni a kertünkre, sokszor az ihletet is ebből a látványból merítem.

Az alábbi képen láthatjátok a videókészítéshez szükséges felszerelésemet. A nagy fehér ernyőkre azért van szükség, hogy még jobb megvilágításban legyenek a készülő festményeim, amiket aztán az online kurzusaimban láthattok.

Itt láthatjátok a legutóbb készült munkáimat. Ezek mind az általam kedvelt vegyes technikával készültek: akvarell festék, színes ceruza, tűfilc bevetésével. Terveim szerint ezekből a képekböl rendelhettek majd karácsony előtt művészi nyomatot!

Itt pedig a kedvenc eszközeimet láthatjátok: Schmincke Horadam akvarell festék, Sennelier olajpasztell és Caran d’ache Pablo színes ceruzák:

A műhelyben sokszor eluralkodik a “kreatív káosz”, szóval mindenkit megnyugtatok, nem szokott mindig ilyen szép rend lenni. Legközelebb mutatok rumlis képet is! ;)

Tetszik a bejegyzés?
Inspirálnak a képek?
Te is tervezgetsz egy saját alkotóműhelyt?

Oszd meg velem a gondolataidat!

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


25 hozzászólás “Itt dolgozom, ilyen az alkotóműhelyem”

 1. Csilla Sidó szerint:

  Úgy látom neked is a kék a kedvenc színed.

 2. Maria szerint:

  Nagyon szuper vagy.😊🫢❤️ A terveid,elképzelés,megvalósítás.Majd az álmod megosztàsa mi sokat segíthet a tétovázókon.Kik valamilyen okból eddig nem mertek így látni a világot.Köszönet és mindezért erőt,egészséget sok sikert néked.🌹😊

 3. Korponai Ágnes szerint:

  Kedves Zsófi!!
  Csodálatos kis kuckód van, elfogadnám szívesen. Sajnos ez már biztosan nem lesz,hisz tömblakásban élünk. Nagyon ügyes vagy, köszönöm szépen, hogy beengedtél a festői világodba. Én kezdő vagyok, de szívesen tanulok újat. Üdvözlettel:Ági
  .

 4. Breuer Erika szerint:

  Nagyon szeretnék festeni, rajzolni. Lányaimnak, családomnak, barátoknak. Telealkotni a házam! De nem tudok. Csak álmodozom… Műhelyről is…… Mindig próbálkoztam, rajzokkal, festéssel de nem jók…. 😑😔😕

 5. Breuer Erika szerint:

  Nagyon szeretnék festeni, rajzolni. Lányaimnak, családomnak, barátoknak. Telealkotni a házam! De nem tudok. Próbálkoztam, de nem jók…. 😑😔😕

 6. erzsebet1109@gmail.com Csomor Erzsébet szerint:

  Szia Zsófi! Nagyon tetszik a műhely. Én is szeretnék hasonlót, ahol nyugodtan lehetne alkotni.
  Tetszenek a festményeid, és köszönöm az online videót.

 7. Csikós Zsuzsanna szerint:

  Kedves Zsófi, jó hogy van egy kis alkotó műhelyed, így könnyebb az alkotás. Én csak szobában az asztalon szoktam munkálkodni, nincs külön helyem erre.Csak az a baj, hogy mindent elő kell venni, majd mindent el kell rámolni a végén. Van még egy háromlábú állványom, ahol festeni szoktam. Az az igazi ha van egy hely, ahová bármikor le lehet ülni ha úgy érzi az ember. Úgy sokkal könnyebben menne.

 8. Ódor Márta szerint:

  Zsófi, ez szuper, örülök, h ilyen gyönyörű helyen tudsz alkotni !
  Itt minden megvan, amire szükség lehet az alkotáshoz.A tehetség meg ott van benned !
  A képeid is gyönyörűek, bele lehet feledkezni mindegyikbe. Jó, hogy írtál az elkészülésük körülményeiről is. A képeid kiállitásra valók, már korábban is kérdeztem, mikor lesz kiállításod ? A képeidet pl. egy Libri bolt falán is el tudnám képzelni.
  Ott biztos sokan látnák és akár szívesen meg is vennék.
  Én az iróasztalomon vagy egy kis asztali festőállványon dolgozom, utána mindent eltakarítok.
  A megvilágitással van sokszor gondom, ezért inkább a nappali/ délelőtti fényeket szeretem.
  A szobák falán sok képem van kinn, de a fiaim is kèrtek màr tölem.
  Neked további élvezetes alkotást, gyönyörű képeket kívánok !

 9. Amereinné Ildikó szerint:

  Kedves Zsófia! Nagy örömmel látom hogy sikerült megvalósítani az álmodat. Gyönyörű lett. Szerencsés vagy hogy a munkád a hobbid is egyben. Kívánom, hogy még sok szép munkád készüljön a kis alkotó műhelyedben. Mindíg feltöltenek az alkotásaid. Minden jót kívánok Neked!

 10. Pető Piroska szerint:

  Gratulálok csodálatos az egész.

 11. Ginelli Ildikó szerint:

  Kedves Zsófi !Örülök a kedvenc művész kuckódnak , sok munkátok van benne. Ha legalább negyven évvel fiatalabb lennék elgondolkoznék rajta. Hobbira elegendő a konyha asztalon ,ha van rá erőm. Mostanában igen kevés szabadidőm van,estére nehezen veszem rá magam.Nyáron inkább a szabadban a kertben rajzolgatok , festés csak otthon.Szeretettel köszöntlek és kívánok jó előre boldog karácsonyt ,jó egészséget Ildikó

 12. Maruzsné Kovács Éva szerint:

  Kedves Zsófi!
  Nekem van egy helyiségem, amiben millió kacat van, mert millió dologgal szeretek foglalkozni. Itt tartom a káoszt. Fűtés viszont nincs. Ezért az éppen esedékes valamiket kiviszem az ebédlőbe, ahol meleg van, és ügyködök. Ha éppen senki nem jön, akkor ez a helyzet áll fenn 4-5 napig, vagy amíg készen nem lesz a valami. Akkor szépen visszahordom a cuccot a káoszba, tisztára mosom az asztalt, és megfogadom, hogy többet nem, vagy nem így, vagy… Mindegy. Úgysem tartom be. Nem állítanám, hogy ez az ideális megoldás…de egész jól elvagyok vele.
  Tetszik a kis műhelyed, sok sikert hozzá!

 13. Kargel Gézáné szerint:

  Kedves Zsófia!
  Örülük, és gratulálok, hogy régi álmod megvalósulhatott.
  Az ilyen kedvünkre való eredmények új lendületet adnak az alkotásban, ami a képeken és az alkotójukon is meglátszik. Én nem gondolkoztam ilyen nagy dolgokban. De a fűtött szobában van hely, ahol egy kis asztalon elférek, ha arról van szó. Amikor még jó idő volt, a rajzolni szerető unokámmal Zebegényben a sárkányozó hegyen a szabadban festettünk. /a Dunakanyart/. Reméljük, hogy tavasszal és nyáron újra megtehetjük.
  További jó élményteli munkát kívánok Zsuzsa

 14. Schrenk Éva szerint:

  Nagyon szép a környezeted, Zsófi. Így könnyű!:)

  Nekem nincs alkotósarkom: ha festeni akarok, lepakolok a nagy asztalról, és ráteszem, ami kell. Utána meg elpakolok. Jelenleg se rajztáblám, se egyéb eszközeim nincsenek. Még majd meg kell venni őket.

 15. Illésfalvi Péterné Etelka szerint:

  Kedves Zsófia! Gratulálok és örülök, hogy sikerült elérni álmát vagy inkább kitűzött célját. A ” házikó” nagyon szép és valóban remek megoldású művészi alkotásokhoz. Valaha én is így képzeltem művészi hajlamaim kibontásának lakhelyét. Meg is valósult a házikó kertemben, de mégis más lett az utam, mert egy gerincprobléma megakadályozta a használatbavételét. Filc szűrrátétes alkotásokat terveztem, készítettem hasonló körülmények között, mint Ön. Rajztanárnőnek készültem, de Édesanyám halála ezt is megakadályozta. Viszont négy unokám viszi tovább a művészi hajlamokat akik naponta kárpótolnak az egóm által tervezett életért. Istennek más szándéka volt velem!!!!!! Szeretettel kívánok minden jót!!!

 16. Mundtner Károlyné szerint:

  Kedves Zsófia! Tetszik amit megmutatott nekem a munkáiból. Szép lett az alkotó mühelye, gratulálok hozzá. Én és mások is gyönyörködnek a zöld konyhámban, amit lassan benépesítek az odavaló eszközökkel. Köszönöm a munkáját, üdvözlettel, Mundtnerné, Csilla

 17. Erzsébet Kóréné Rózsahegyi szerint:

  Kedves Zsófi!
  Csodálatos lett az alkotó mühelyed. Nagyszerű, hogy sikerült egy nagy álmodat megvalósitani. Kivánok nagyon sok szép „munkát-alkotást”az új helyeden.
  Nagyon sok szeretettel: Erzsébet

 18. Pappné Arany Anna szerint:

  Kedves Zsófi!
  Csodálatos lett az alkotó mühelyed, gratulálok, és, hogy sikerült egy nagy álmodat megvalósitani,
  nekem van egy kis sarkom, de az időbeosztással van bajom, de dolgozom rajta.
  Kivánok nagyon sok szép festést az új helyeden, nagyon sok szeretettel:Anna

 19. Ildikó, azaz Hervay Tamás szerint:

  Nagy öröm számomra, ha valaki megvalósíthatta álma egy részét, mint te is. Én még csak a stúdiómnál tartok, a grafikai eszközeimhez még nem férek hozzá, de közeleg az az idő is. Énekfelvételek készítésére, már technikailag kész vagyok, de még tanulnom kell a beállítások és keverések módozatait, szóval hangtechnikussá is kell válnom, nem csak énekessé. Pedig képi ötleteim is halmozódnak, ez mégis csak második az álomsorban.

 20. Csabai Dorina Eszter szerint:

  Csodálatos a műhely, gratulálok!
  Átérzem az örömödet, nekem is van egy Mese- és művészetterápiás műhelyem a Velencei-tó mellett, ahol foglalkozásokat tartok felnőtteknek és gyerekeknek.

  A felvételekhez szükséges technikai felszerelésed is fejlődésre ösztönöz, nem beszélve az inspiráló festményekről.

  Örömteli alkotásokat kívánok a gyönyörű műhelyedben!

  Dorina Eszter

 21. Jankovicsné Erika szerint:

  Gratulálok, szuper jó lett az alkotó mühelyed Jo munkát és jó egészséget hozzá.

 22. Júlia szerint:

  Zsófi, ez gyönyörű! Örülök, hogy megmutattad 😊

 23. Rápolti Izabella szerint:

  Nagyon szép a műhelyed és az a legjobb benne, hogy csapatmunka volt, ilyenkor a legszebb az eredmény. Gratulálok!
  Igen , én egy hatalmas könyvtárszobára vágyom, aminek az egyik sarkát alkotóműhelynek rendezném be , szintén hatalmas ablak alatt :)
  Jelenleg én is konyhában festegetek :)

 24. Szalay Oszkárné szerint:

  Kedves Zsófia!
  Nagyon tetszik mindaz, amit alkottál eddig. Az inspirációid is kíválóak, de mit gondolsz 84 évesen bele kellene nekem vágnom a fejszémet ilyen nagy fába? Voltam rajz és festés tanfolyamon 2-3 napot, amit ingyenesen kaptunk az Önkormányzattól. Csodálatos volt és alkottunk is képeket. Ha gondolod elküldök belőle majd mutatóba. Nagyon élveztem, mint már 5-6 éve minden évben egyszer kétszer.
  Köszönöm, hogy megosztottad élményeidet. Isten áldása kísérjen.
  Üdvözlettel Sarolta

 25. Cseh Maria szerint:

  Kedves Zsofia

  Gratulalok! Nagyon tetszik amit krealtatok. Idealis alkoto muhely es csak par km re tolem.
  Koszonom.
  Isten aldjon titeket.
  Szeretettel udvozollek,

  Marika⛄️🌨️❄️😊🌷💖