Kedves gesztus a várandós kismamáknak

Pár hónapja egy meglepő és szokatlan felkérést kaptam: egy kedves orvos házaspár keresett meg azzal az ötlettel, hogy az egyik rajzomat szeretnék várandós kismamáknak ajándékozni, színezőként. A rajzomat így a Róbert Károly Magánkórház szülészeti osztályára járó, s a A boldog születésért Alapítvánnyal kapcsolatban lévő orvosok által gondozott várandós kismamák kapják meg.

Az ötlet nagyon szimpatikus volt, örömmel tettem eleget a kérésnek. Az ott gondozott kismamák színes ceruza készlettel együtt kapják meg a színezőt. Akinek van kedve, a kiszínezett rajzot egy következő várandósgondozási alkalomra magával viheti, és megmutathatja az orvosnak, illetve az osztályon dolgozóknak. Tetszik, hogy ezzel a gesztussal a kismamák úgy érezhetik, nemcsak egy szimpla orvosi vizsgálatra érkeznek, hanem egy kis plusz törődést, lelki támogatást is kapnak.

Saját tapasztalat, hiszen kétszer is megélhettem ezt a csodát: a várandósság alatt az alkotás – különösen, ha az a babával kapcsolatos – segít kapcsolatot teremteni a saját testünkkel, a magzattal, és teret ad a bennünk dúló érzelmeknek. Egy ilyen egyszerű kreatív tevékenység is – mint a színezés – segít kikapcsolódni, és az aggodalmakról a várandósság szépségeire irányítani a figyelmünket.

Örömmel mutatom meg nektek is ezt a tűfilccel készült rajzot, amit a szülészeti alapítvány a Művésznaplóból választott ki.

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük