Vissza az iskolába! – Színes inspirációk a tanulósarok berendezéséhez

Vissza az iskolába

Vége a nyárnak, kezdődik egy újabb tanév! Ez egy stresszes időszak minden családnak, de főleg a gyerekeknek. Ahhoz, hogy meghozd gyermeked kedvét a tanuláshoz, fontos, hogy olyan környezetet alakíts ki számára otthon, ahol jól érzi magát. Olyan ez, mint nekünk felnőtteknek az otthoni iroda, vagy az otthoni alkotószoba/alkotósarok, ahol boldogan foglalkozhatunk kedvenc hobbinkkal vagy a munkánkkal.

A kicsik általában még nagy izgalommal várják az iskolakezdést. Örömmel veszik elő és használják az új, színes füzeteiket, könyveiket, és egyéb iskolaszereiket. Azért, hogy később se hagyjon alább a lelkesedésük, a szülőknek illetve a tanároknak kell olyan környezetet kialakítaniuk, ami fenntartja a gyerekek érdeklődését.

Vond be te is gyermekedet az alkotásba, hogy olyan kis zugot hozzatok létre, ami tetszik neki, és ahol jól érzi magát akár leckeírás közben is!

– Készítsetek közösen egy nagy naptárat, és helyezzétek el a tanulóasztal fölött. Ide beírhatjátok a különórák, az iskola utáni elfoglaltságok és zsúrok időpontját.

Egyedi naptár

– Zabpelyhes dobozokból egy szép csomagolópapírral egyszerűen készíthettek könyv és füzettartót, ceruzatartót, vagy olyan irattartót, amiben a jól sikerült dolgozatokat fogja gyűjteni.

Egyedi irattartó

– Ceruza-, filctoll-, ecset- vagy krétatartót más egyszerű tárgyakból is készíthettek, például: virágcserép, festékesdoboz, befőttesüveg, cipősdoboz, vagy épp wc papír guriga… :)

Egyedi tolltartók 01

Egyedi tolltartók 02

– Legyen szó tanulószobáról, sarokról, vagy csak egy kis asztalról a nappaliban, mindenhol jól mutat (ráadásul hasznos is) egy térkép, egy földgömb, és egy kréta- vagy parafatábla.

Tanulósarok inspiráció 01

Tanulósarok inspiráció 02

Plusz tippek, hogy gyermeked büszke legyen az iskolaszereire:

– Nem kell méregdrága színes, mintás füzeteket vásárolnod. Csomagolópapír segítségével néhány pillanat alatt egyedivé varázsolhatod a legunalmasabb (és legolcsóbb) füzeteket is.

– A szimpla ceruzákat és tollakat is feldobhatod pl. egy mintás ragasztócsík segítségével (ilyen celluxot találsz bármely papír-, vagy hobbiboltban). Sőt, ennek köszönhetően megelőzheted, hogy elkeveredjenek az írószerek a többi osztálytárséval.

… és íme még egy kis inspiráló képválogatás!

Jó ötletgyűjtést kívánok!

Tanulósarok inspiráció 03

Tanulósarok inspiráció 04

Tanulósarok inspiráció 05

Tanulósarok inspiráció 06

Tanulósarok inspiráció 07

Tanulósarok inspiráció 08

Tanulósarok inspiráció 09

Tanulósarok inspiráció 10

Tetszett ez a bejegyzés? Kérlek, hogy oszd meg a Facebookon! Köszönöm, ezzel sokat segítesz nekem :)

Szólj hozzá!

3 hozzászólás a(z) “Vissza az iskolába! – Színes inspirációk a tanulósarok berendezéséhez” bejegyzéshez
 1. AvatarJuhász Csilla

  Köszönöm szépen hogy ilyen csodás ötletekkel lepsz meg! Igyekszem kipróbálni az ötleteket, amelyek megtetszettek!

  Válasz
 2. AvatarKondás Béláné

  Köszönöm a sok jó ötletet és a sok szép képeket.Az álomfogót megcsinálom a kis unokámnak . Nagyon jó ez a honlap .köszönöm, Marika Szolnokról

  Válasz
 3. AvatarPogonyi Éva

  Köszönöm a praktikus ,vidám ötleteket.Unokáim is örültek neki – igy könnyebb lesz rendet tartani az íróasztalon. Minden híred inspiráló és örülünk nekik. Hálás köszönet : Pogimama

  Válasz