Te is el szoktál csábulni?

Itt van az ősz, itt van újra… A boltok tele vannak az iskolakezdéshez szükséges dolgokkal: füzetek, ceruzák, tollak, tolltartók, színes papírok…

Bevallom, én nem bírom ki, hogy ne lassítsak le a bevásárlókocsival, és ne vegyem szemügyre a mutatós kreatív eszközöket. :) Közben feldereng, milyen volt az én gyerekkoromban ez az időszak…

Egyféle csíkos, egyféle kockás füzet, egyféle tempera, egyféle radír… Nem kellett sokat vacillálni a választásnál :) Ma meg micsoda bőség van…

Ha szeretsz rajzolni és festeni, biztos hogy téged is vonzanak a szép füzetek, mappák, papírok, ecsetek. Te el szoktál csábulni? Vettél már magadnak valamit az “iskolakezdés alkalmából”? :)

Csak egy tipp: a nagyobb szupermarketekben, Aldiban, Lidlben például ilyenkor nagyon jó minőségű kreatív eszközökre lehet bukkanni, amik nemcsak iskolai használatra alkalmasak, hanem otthoni alkotásra is, a rajzolás és festés szerelmeseinek! Én pedig legutóbb az Ikeában csábultam el. Na jó, a gyerekeknek vettem, de én is fogom használni. ;)

IKEA MÅLA vízfesték készlet

Hidd el, egy apróság is új lendületet és kedvet adhat neked az alkotáshoz!

Ha szeretnél több száz inspiráló anyaghoz hozzáférni, és egy támogató alkotói közösség részese lenni, akkor csatlakozz a Titkos Művésznők Társaságához!

Ide kattintva megtudhatsz mindent a csatlakozásról »
Tetszett? Kérlek, hogy kattints a lenti ikonokra, és oszd meg a Facebookon! Köszönöm, ezzel sokat segítesz nekem :)

Megosztás a Facebook-on

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


8 hozzászólás “Te is el szoktál csábulni?”

 1. Bernát Nóra szerint:

  Szia Zsófia!
  Köszi, hogy írtad az elcsábulós cikket. Magamra ismertem benne. Mióta kézműveskedek, akrillal festek, bárhová megyek, mindig látok valamilyen eszközt, ami az alkotásban jó lenne.
  Írtál már cikket arról, hogy melyik üzletben érdemes pl zsírkrétát, akrilt, színesceruzát, stb venni, ami pl Kik, Aldi, Lidl- nem hobbi vagy kreatív bolt?
  Elvesztem ezekben. A kreatív boltokban drágák a termékek. Pl a Lidl kreatív termékekről nem írnak tesztelés utáni véleményeket az interneten. Jól jönne, ha van már ilyen tapasztalatod.
  Pl én a feszített festővásznat a Kik-ben veszem, 18×24 cm, 20×20 cm vagy 30×40 cm méretben olcsón, vannak nagyobbak is.
  Köszi a választ.
  Üdv. Nóra

 2. Ági szerint:

  Nagyon szeretek mindent, ami a papír, írószer kategóriába esik, különösen a füzeteket, tollakat, az írólapokat. Színes füzetgyűjteményem lett az évek során, ill. a használt tollakat is elrakom, nincs szívem kidobni. Mindig megnézem az írószereket mindenhol. Iskolakezdéskor különösen. 🙂

 3. Sántha Tamásné Éva avatar Sántháné Éva szerint:

  Kedves Zsófi!
  Igen, én is, hol vásznat , hol ecsetet, hol akvarell festéket, stb. szoktam vásárolni. Szeretem az új dolgokat , így aztán nem “haragszom” magamra, ha “elcsábulok!

 4. Szabó Margit szerint:

  Szia, Zsófi! Épp tegnap csábultam el a Tescoban, miközben a famnak iskolakezdésre vásároltam. 12 db-os tűfilc készletet vettem.:-) Ezen kívül akrilfestéket is, mert újabban köveket festek :-) Jó csábulást! Jó alkotást mindenkinek!

 5. Urgyánné Viktória szerint:

  Kedves Zsófi!

  Az iskola kezdéskor a kreatív alkotónak eljött a “mesebirodalom”. Sok kinccsel szoktam hazamenni, persze az anyagi helyzet ezt nagyban befolyásolja. Most legutóbb körzőt szereztem be és sok fajta tollat. De állandó látogatója vagyok az ecsetet árusító résznek. Mivel akrillal festek sok fajta ecsetet használok. Gondosan megvizsgálom, mert már belefutottam egy-két rosszul elkészített ecsetbe.
  Gyakorlatilag mindenhol megnézem a papír-írószer részleget. (Régen így nevezték.)
  De nem csak vásárlásra, új dolgok felfedezésére, hasznos az ott eltöltött, nem kevés idő! INSPIRÁCIÓ! Előző bejegyzésed témája is volt. A színek, formák, díszítések, különleges megoldások, mire tudnám használni, mit lehetne belőle készíteni, stb. Sok sok gondolat, boldog megvalósítási terv születhet ott.
  Köszönöm, hogy elolvastad gondolataimat.

 6. Pappné Arany Anna avatar Pappné Arany Anna szerint:

  Kedves Zsófi!
  Két napja megkaptam a Müvésznaplót , nagyon örülök neki, fogom forgatni, ahogy mondtad mindennapi használatra is nagyon jó, a vásárlással kapcsolatban én is szeretek a szép színes ceruzák festékek közt nézegetni,vásárolni
  Üdvözlettel, és köszönettel Anna.

 7. Theiler Ágnes szerint:

  Kedves Zsófia! Igen, én is el szoktam csábulni. Imádok alkotni. Van választék bőven az üzletekben. Ugyanakkor tartanom kell magam, az előzetesen eltervezett költségvetéshez, hogy ne költekezzek túl. Szeretem megosztani az időmet, amit alkotásra szánok, azokkal, akik szívesen vannak velem. Pl. a keresztlányommal, aki 7 és fél éves.

 8. Benedekné Judit avatar Benedekné Judit szerint:

  Kedves Zsófi!
  Mindig elcsábulok, ha olyan boltba megyek, ahol lehet kapni kreatív dolgokat. Az is jó, mikor leírod, hogy az olcsóbbak se rosszak, és ajánlod ezeket. Igyekszem eljutni az alkotásig, de nem mindig sikerül .
  Egy kis történet, hogy vannak jó eladók is a boltban
  Tavasszal elmentem egy nagy mindent áruló boltba, valamilyen álló ceruzatartót venni a szineseknek. Mindenféle volt, csak nem álló, amibe sok férne bele. Egy fiatal eladót kérdeztem meg, hogy tényleg nincs ilyen? Eléggé el voltam keseredve, mert csak kis helyre tudom elrakni a dolgaimat. Már elindultam a pénztárhoz, mikor utánam jött, hozott két!bolti bemutató használt ceruzatartót, ha elfogadnám,mert már nem használják, csak fogja a helyet, sajnálta kidobni, fizetni se kell érte. Nagyon megörültem, mert az egyik pont olyan volt, amilyet szerettem volna. Belefér kb .60 db szinesceruza.
  Ebben a boltban nagyon vissza kellett fogni magam, mert nagyon elcsábultam:)
  Sok szép alkotást kívánok neked.
  Judit