Site icon Sárhidai Zsófia

Kimeríthetetlen ihletforrás

A természet – és ezen belül minden, ami vízzel, vízparttal, vízi élővilággal kapcsolatos – számomra egy kimeríthetetlen ihletforrás. A legújabb akvarell képem épp most készült el a hétvégén, szintén ezt a témát jeleníti meg. A “Tengeri melódia” címet adtam neki:

A víz minden lehetséges formája és az őt körülvevő környezet: patak, tó, vízesés, folyó, eső, nádas, tenger, hullámok, víztükör, halak, korallzátony, vízparti fák, vízinövények, tengerpart, szigetvilág… megunhatatlan témák a festészetben!

Neked van kedvenced a felsoroltak közül?
Kérlek, írd meg nekem egy hozzászólásban!

Számomra egy különleges, meditatív tevékenység, amikor vizet ábrázolok: ahogy rajzolom a hullámokat, a fodrozódó vizet, a halakat, az végtelenül egyszerű, és jó érzés megalkotni. Nem véletlen, hogy ezek visszatérő elemek a képeimen. :)

Különös módon vonzódom a kék minden árnyalatához, és imádom az elnevezéseiket is: azúrkék, ultramarinkék, zafírkék, türkiz, lagúnakék, bársonykék, égszínkék, bizánci kék, éjkék, kasmírkék, egyiptomi kék, kobaltkék… és még hosszan lehetne folytatni a sort. Hát nem csodás mind?
Már az elnevezésük is ihletet adhat!

Remélem, lendületet adtam neked is ezzel a témával, és a közeljövőben alkotsz valami szép, vizet ábrázoló képet!

Exit mobile version