Site icon Sárhidai Zsófia

Mese, csoda, készülődés

“Amikor az erdőn jársz, és rábukkansz valahol egy forrásra, ülj le melléje csöndesen és figyelj. Nagyon csöndes légy, és akkor hallani fogod a zöld ruhás tündérke hangját a surranó vízből. Ha pedig jó füled van, és érted az erdő nyelvét, akkor meghallhatod azokat a csodaszép meséket, amiket a forrás, a csermely, a patak tündére elmond ilyenkor a fáknak.”

Részlet a Művésznaplóból (Wass Albert: Tavak és erdők könyve)

A képen az Álomarcú lány című képem egy részlete látható

Az év ezen szakaszában számomra olyan, mintha a mesék birodalmába lépnék be… A gyerekekkel együtt készülődni a karácsonyra, fantasztikus! Én is gyermeki örömmel élem meg, amit ők. Sokkal jobban felértékelődnek ezek a pillanatok, közben nem is idegeskedek azon, hogy még sehogy sem állok a karácsonyi bevásárlással. :)

Tegnap a nagyobbik lányommal a Bábszíházban voltunk, és megnéztük a Holle anyó előadást. Csodaszép volt, teljesen elvarázsolt engem is. Itthon pedig az adventi naptárunkba nekünk minden nap egy rövid mesét hoznak a manók…teljes lázban égnek a lányok, vajon mi lesz az új mese. Előjönnek gyerekkori emlékek, olyan jó ezt megélni.

Te is szereted a meséket?
Neked is segítenek ráhangolódni a közelgő ünnepre?

Örülnék, ha megosztanád velem a gondolataidat egy hozzászólásban.

Remélem, van alkalmad megélni ezt a meghittséget és csodát!

Ezekkel a gondolatokkal kívánok Neked kellemes adventi készülődést és hangolódást az ünnepre!

Exit mobile version