Tavaszi virágzó fa festése teljesen kezdőknek

Kevés olyan oktatóanyag van az interneten, ami teljesen kezdőknek szól. Ezért most egy olyan gyakorlatot mutatok, amit tényleg nulla festési tapasztalattal is meg tudsz valósítani.

Izgalmas technika ez, amit a gyerekek is nagyon szeretnek – így ha van a családodban kisgyerek, vele együtt is kipróbálhatod. Szabad lesz fröcskölni a festéket – de ne aggódj, nem lesz minden csupa festék, csak a papír! ;) A végeredmény nagyon szép lesz.

Olvass tovább! >>

Ez a meglepetés a tavaszi széllel érkezett

Úgy tűnik, jól sikerült a télűző farsangi mulatság, mert előcsalogatta a tavaszt. Legalábbis pár napra, de ez is olyan jól esett! Sütött a nap, kellemes friss levegő volt odakint, lágy szellő fújdogált, előbújtak a hóvirágok.

Igazi tavaszi hangulatba kerültem én is, úgyhogy most egy színes, vidám, igazi tavaszi témájú akvarell festményt szeretnék veled megosztani, a címe: “Tavaszi szél vizet áraszt…”

Olvass tovább! >>

29 tavaszváró alkotnivaló

Különleges hónap ez, ilyenkor már nagyon érzem a változás szelét… Nehéz kivárni a tavaszt, de ezzel az inspiráló ötletlistával talán sikerül neked is kellemesebbé tenni a hideg napokat, és rajzolással-festéssel eltölteni az időt. Akár minden nap alkothatsz valami apró dolgot az adott témában, vagy kiválaszthatsz több szót, amiket felfűzöl egy történet fonalára, és abból alkotsz egy illusztrációt.

Olvass tovább! >>

Inspiráció és eszközajánló téli képekhez

Nagy kedvencem az akvarell technika, tűfilccel kombinálva. Ebből az inspirációból ötletet meríthetsz egy hasonló téli kép megalkotásához. A festék tulajdonságai és a fehér tűfilc remekül illik egy jeges, zúzmarás, jégvirágos, jégcsapos, vagy havas festmény elkészítéséhez. Konkrét eszköztippeket is adok, olvass tovább…

Olvass tovább! >>