Egy szó, ami megváltoztatja az életed

Shonda Rhimes amerikai író és producer, aki önmagát egy ideig csak úgy jellemezte: “titán”. Sok más nőhöz hasonlóan a gyereknevelés mellett rengeteget dolgozik. A legtöbb ember szerint álommunkája van, és igen, bizonyos szempontból az is. Azonban számára is eljött az a pillanat, mikor szeretett volna kicsit megnyugodni, és a munkáján kívül mást is élvezni az életben, ezért egy nagyon érdekes kísérletbe kezdett: egy évig (majdnem) mindenre “igen”-t mondott!

A sok-sok “igen” hatására teljesen megváltozott az élete. Leküzdötte minden addigi félelmét, kilépett a komfortzónájából, és ma már egy sokkal összeszedettebb, boldogabb anyuka!

Ha Te is kíváncsi vagy arra, hogy melyik volt az az “igen”, ami a legmélyebben hatott az életére, hallgasd meg tőle ezt az inspiráló beszámolót:

Te mit gondolsz, neked mi az az életedben, amire igent kellene mondani, és tudod, hogy az pozitív irányba vinne? Ez lehet munka, magánélet, család, énidő, alkotás, utazás, bármi…

– hogy visszatérjen az alkotókedved
– hogy visszatérjen a munkakedved
– hogy újra boldog és életvidám anya legyél
– hogy újra vonzónak érezd magad
– hogy időt szánj a tested és a lelked ápolására

Gondolkodj el ezen, és írd le egy hozzászólásban, mire kellene “igent” mondanod! Legyen ez a hozzászólás az első lépés a változás irányába! Ne mondj nemet, írd le bátran! ;)

Tetszik? Lájkold, oszd meg!

Követsz Facebookon? Lehet, hogy mégsem látod az összes bejegyzésemet?

Kattints ide, és megmutatom, hogy mit kell tenned, hogy mindig, mindent láss!

16 hozzászólás a(z) “Egy szó, ami megváltoztatja az életed” bejegyzéshez

 1. Zsuzsa

  Két gyönyörű felnőtt lánygyermekkel igent mondok a mindennapi legalább 15 perc “én-időre” és a barátokkal közös játékra! :)

  Válasz
 2. Margit

  Igent mondok a fiammal közös filmnézésre, beszélgetésre, játszásra. Igen a rajzolásra, naplóírásra, legalább 15 perc magamra. Igen a futásra. Igen a lakhelyváltoztatásra.

  Válasz
 3. Judit

  Kedves Zsófi!

  Köszönöm szépen ezt a nem 15, hanem 18:44 percet, amit e csodás videó megnézésével töltöttem ahelyett, hogy adatokat kocogtattam volna be egy online felületre. Szívmelengető volt, olyan pillanatomban talált el, hogy még a könnyeim is kicsordultak. Igen, így kéne tennünk minden nap! Igen a napi 15 perc festésre-rajzolásra! Nagyon jókor jött, ugyanis az új esztendőben nem éreztem a “zümmögést”, hogy elővettem volna az ecsetet. Holnap megteszem! Köszi még egyszer :-) !

  Válasz
  1. Candy

   Köszi, hogy megosztottad, nagyon igazat szól ez a hölgy. Nekem csak az a gondom, hogy eddig még napi 15-percet is sajnáltam a ‘zümmögésre’. De nem szabad, mert kiég az ember, és e nélkül nem juthat el igazi magasságokba….

 4. Liluska

  Igent mondok a könyveim elolvasására, egy kis esti sétára, végre egy szép film megnézésére, és Igent mondok egy régóta dédelgetett álmomra ami itt van bennem rajzolni,vagy festenem kellene! Hálásan Köszönőm!!:))

  Válasz
 5. Nati

  IGEN! az épphogy megkezdett, de kényszerűen félbehagyott kreatív és boldogabb élet folytatására!

  Válasz
 6. vízhányó andrea

  igent mondok én is a napi 15 perc szeretetre.hisz erről szól az egész.ha nem tszakítunk napi 15 percet a szeretteinkre akik nekünk as legfontosabbak a világon,akkor elöbb vagy utóbb mi is a kiégés szélére kerülünk.ami a legnagyobb lendületet adhatja nekünk,az a gyermekünk szemeiben felcsillanó fény mikor ránk tekint.

  Válasz
 7. Bácskai Zsuzsa

  Igent mondok az időben valò lefekvésre, a korán kelésre, az “arany òrára”, ami lehetővé teszi az önfejlesztést. Igent mondok a végre magammal törődésre: mozgás, diéta, tánc, festés, lakberendezés, növények, kert, olvasás, írás, síelés, utazás, francia nyelv tanulása, egyszòval mindenre, ami nekem okoz örömet végre!
  Nagyon inspirálò a videó, bár itt nem töltődik le, ezért rákerestem s megnéztem az eredetit. Köszönöm, Zsófi! 😊

  Válasz
 8. Éva

  Igen az alkotó percekre, az olvasásra, a mozgásra, a meditációra, a táncra, a kutyám simogatására, sétára, egy jó beszélgetésre, az élet szépségeire.

  Válasz
 9. Nagy Éva

  Igent a meditáciora , mozgásra,festésre. Ha ennyi megengedek ez csodállatos köszönöm.

  Válasz
 10. Princz Viktória

  Hálás vagyok neked Zsófi mindenért, és most ezért a videóért! Már eddig is történt változás az életemben, hogy a rajz tanításodat követve fejlődhettem, sikerélményem volt, és újra kreatívnak érezhettem magam. Ez a videó pedig lenyűgözött, pedig csak “emlékeztetett” igazi voltunkra.
  Köszönöm szépen! :)

  P.V.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.