Festőlecke receptre – egy pszichiáter ajánlásával

“Ezt receptre kellene felírni mindenkinek!” – mondta egy régi, kedves, pszichiáter vendégem, aki még a Szépművészeti Múzeumban vett részt több általam tartott festőfoglalkozáson is. Anonimitást kért, ezt tiszteletben tartom, a nevét nem árulom el. :)

Mikor elárulta, hogy szakmája szerint pszichiáter, nagyon mosolyogtam… és persze jól megjegyeztem ezt a mondatot, örültem neki! Megtisztelőnek éreztem, hogy tetszik neki a programom.

Olvass tovább! >>

Mától csatlakozhatsz a Titkos Művésznők Társaságához!

Ünnepi pillanat ez: ma reggel elindult a jelentkezési lehetőség a TITKOS MŰVÉSZNŐK TÁRSASÁGÁBA!

Kattints ide a részletekhez! >>

Rengeteget dolgoztunk rajta, hogy mostantól részese lehess ennek az újdonságnak!

Titkos művésznők? Vajon Te is az vagy? IGEN! Én hiszek benned:

  • ez a titkos művésznő ott rejtőzik benned, pici korod óta – itt az idő, hogy teret adj neki!
  • nem vagy hivatásos művész, egyszerűen élvezni szeretnéd az alkotást
  • a lelked mélyén vágysz rá, hogy szépet, értékeset alkoss
  • titkos vágyad, hogy munka, család, és sok-sok elfoglaltság mellett legyen egy saját világod, amiben igazán kiteljesedhetsz…

Szeretettel várlak a tagok között, hogy minden segítséget megadhassak ehhez!

Hála nektek, itt a folytatás…

Fantasztikusan jó érzés volt olvasni az előző blogbejegyzésemben szereplő rövidke kérdésre érkezett több, mint 400! választ! Most pedig jöjjön a folytatás, mert úgy látom, nagyon érdekel benneteket ez a téma, és több új kérdés is előjött.

Sokan egyből meg tudtátok fogalmazni, mit jelent az alkotó életstílus – ha ez már egy részben, vagy teljesen megvalósult álom az életetekben. Sokan azonban nem igazán tudják, hogyan tudnák ezt megvalósítani, csak azt érzik, vágynak rá… 

Olvass tovább! >>

Átalakulunk

Már régóta megfogalmazódott bennem és a csapatomban, hogy 8 évnyi munka, 45 ezer Facebook követő, több, mint 100 ezer emailes minitréning jelentkező és sok ezer eladott kurzus és más kiadvány után most változásra, átalakulásra van szükség.

Olvass tovább! >>

Tippek absztrakt festményekhez + inspiráló képek

Ha te olyan ember vagy, aki soha nem szerette a szabályokat, valószínűleg kedveled az absztrakt stílusú képeket. De vajon próbálkoztál-e már absztrakt kép festésével? Szerintem ez a fajta művészet nehezebb, mint amilyennek sokan gondolják. Most adok néhány tippet, hogyan kezdhetsz bele egy (vagy több) ilyen kép elkészítésébe!

Olvass tovább! >>

EGYÜTT…

Délelőtt együtt alkottunk a 4 éves nagylányommal, Julcsival. Csillogtak a szemei, élvezte, hogy sokáig rajzoltunk egymás mellett, és én nem rohantam sehova. Bevallom, ez az utóbbi pár napban nem nagyon sikerült. Ő is érzi azt a feszültséget, bizonytalanságot, ami ebben a rendkívüli helyzetben felgyűlt bennünk, és láttam rajta, mennyire értékeli, hogy nyugiban leültem vele. Aztán ovisat játszottunk, mert csodálkozott, hogy most nincs ovi, és volt egy kis hiányérzete… A pici még csak 7 hónapos, de biztosan ő is érzi a feszültséget, mert sírósabb, sokkal jobban igényel engem, mint az elmúlt időkben…

Olvass tovább! >>

Akvarell festési tippek-trükkök kezdőknek / 3. rész: PAPÍR

Az akvarell festésnél nagyon fontos a megfelelő papírválasztás, hiszen nagyon sok vízzel dolgozunk, amit a papírnak “el kell bírnia”. Ha rossz papírt választasz, akkor az elázhat, felhullámosodhat, sérülhet a felülete, vagy akár el is szakadhat… Ha kíváncsi vagy, milyen papírokat ajánlok az akvarell technikához, olvass tovább!

Olvass tovább! >>