12 egyszerű tipp üres vázlatfüzethez

Egy vázlatfüzet (sketchbook) szerintem nélkülözhetetlen, ha valaki alkotó életmódot él. Egy ilyen füzetbe minden hirtelen gondolatodat leírhatod, beleragaszthatsz bármilyen inspiráló képet, préselt virágot vagy levelet, amik megihlettek téged. És mivel bárhová magaddal viheted, bárhol rajzolhatsz is bele, ha rád tör az “alkothatnék” érzés! Ebben a bejegyzésben néhány nagyon egyszerű ötletet gyűjtött össze Fanni, amivel megtöltheted, színesítheted ezt a füzetedet.

Olvass tovább! >>

Akvarell festési tippek-trükkök kezdőknek / 4. rész: Színkör és különleges technikák (Videókkal!)

Az akvarellről szóló sorozat első három részéből már megtudhattad, milyen fajtái vannak az akvarell festéknek, milyen ecsettel milyen papírra érdemes azt használnod, így már csak az van hátra, hogy valóban használd is. Ebben a bejegyzésben különleges technikákat, trükköket mutat majd Neked Fanni a videókon keresztül, melyek segítségével Te is egyedi akvarell képeket alkothatsz!

Olvass tovább! >>

Látogass el Claude Monet inspiráló kertjébe!

Sokan a mai napig Európa egyik legszebb kertjének tartják a híres impresszionista festő, Claude Monet Givernyben található kertjét. Élete utolsó 30 évét töltötte itt, ami azt jelenti, hogy több száz alkotását készítette el ebben a kertben. Ha kíváncsi vagy, milyen házban lakott Monet, és milyen virágokat ültetett köré, olvass tovább!

Olvass tovább! >>

Festőlecke receptre – egy pszichiáter ajánlásával

“Ezt receptre kellene felírni mindenkinek!” – mondta egy régi, kedves, pszichiáter vendégem, aki még a Szépművészeti Múzeumban vett részt több általam tartott festőfoglalkozáson is. Anonimitást kért, ezt tiszteletben tartom, a nevét nem árulom el. :)

Mikor elárulta, hogy szakmája szerint pszichiáter, nagyon mosolyogtam… és persze jól megjegyeztem ezt a mondatot, örültem neki! Megtisztelőnek éreztem, hogy tetszik neki a programom.

Olvass tovább! >>

Mától csatlakozhatsz a Titkos Művésznők Társaságához!

Ünnepi pillanat ez: ma reggel elindult a jelentkezési lehetőség a TITKOS MŰVÉSZNŐK TÁRSASÁGÁBA!

Kattints ide a részletekhez! >>

Rengeteget dolgoztunk rajta, hogy mostantól részese lehess ennek az újdonságnak!

Titkos művésznők? Vajon Te is az vagy? IGEN! Én hiszek benned:

  • ez a titkos művésznő ott rejtőzik benned, pici korod óta – itt az idő, hogy teret adj neki!
  • nem vagy hivatásos művész, egyszerűen élvezni szeretnéd az alkotást
  • a lelked mélyén vágysz rá, hogy szépet, értékeset alkoss
  • titkos vágyad, hogy munka, család, és sok-sok elfoglaltság mellett legyen egy saját világod, amiben igazán kiteljesedhetsz…

Szeretettel várlak a tagok között, hogy minden segítséget megadhassak ehhez!

Hála nektek, itt a folytatás…

Fantasztikusan jó érzés volt olvasni az előző blogbejegyzésemben szereplő rövidke kérdésre érkezett több, mint 400! választ! Most pedig jöjjön a folytatás, mert úgy látom, nagyon érdekel benneteket ez a téma, és több új kérdés is előjött.

Sokan egyből meg tudtátok fogalmazni, mit jelent az alkotó életstílus – ha ez már egy részben, vagy teljesen megvalósult álom az életetekben. Sokan azonban nem igazán tudják, hogyan tudnák ezt megvalósítani, csak azt érzik, vágynak rá… 

Olvass tovább! >>

Átalakulunk

Már régóta megfogalmazódott bennem és a csapatomban, hogy 8 évnyi munka, 45 ezer Facebook követő, több, mint 100 ezer emailes minitréning jelentkező és sok ezer eladott kurzus és más kiadvány után most változásra, átalakulásra van szükség.

Olvass tovább! >>

Tippek absztrakt festményekhez + inspiráló képek

Ha te olyan ember vagy, aki soha nem szerette a szabályokat, valószínűleg kedveled az absztrakt stílusú képeket. De vajon próbálkoztál-e már absztrakt kép festésével? Szerintem ez a fajta művészet nehezebb, mint amilyennek sokan gondolják. Most adok néhány tippet, hogyan kezdhetsz bele egy (vagy több) ilyen kép elkészítésébe!

Olvass tovább! >>