Inspiráció tavaszi alkotáshoz

Te csináltál már olyat, hogy felkerekedtél egy kis táskával, művészkellékekkel, és leültél valahová alkotni a szabadban? Valami egészen különleges érzés ez, szuper kikapcsolódás és egy kis kihívás is egyben. 🙂

Tippeket adok, hogyan érdemes nekivágni, ha még nem csináltál ilyet:

  • vigyél magaddal egy plédet, hogy bátran ücsöröghess egy padon, a dunaparton egy farönkön, vagy a parkban a fűben, és kényelmesen kezdhess neki az alkotásnak

  • olyan eszközöket vigyél magaddal, amiket az öledben, egy kis rajztáblán is tudsz használni. Kiváló erre a színes ceruza, pasztellkréta, vagy egy olyan mini akvarell készlet, ami kifejezetten szabadtéri alkotáshoz van, palettával, ecsettel felszerelve

  • vázlatfüzet: legjobb a spirálos, könnyen lapozható, és az öledben is elfér, mondjuk egy A5-ös méretű.

Helyezkedj el kényelmesen, és először csak vegyél néhány mély levegőt, nézz körbe, milyen szép helyen vagy, szívd magadba a tavaszi virágok és a friss levegő illatát!

Aztán kezdj el rajzolni vagy festeni azokkal a színekkel, amik leginkább kifejezik számodra ezt a tavaszi hangulatot, frissességet, egy új korszak kezdetét!

Alkothatsz teljesen absztrakt vonalakat, formákat, vagy egyszerű, “gyerekesnek” tűnő témákat, pl. virágokat. Szóval egyáltalán nem muszáj azt lemásolnod, amit magad körül látsz – az csak hozzájárul a szabad alkotáshoz, a hangulat a lényeg!

Felemelő élmény így alkotni, nem kell semmihez alkalmazkodnod, csak átadni magad a pillanatnyi érzéseidnek! Meglátod, mozgásba jönnek majd a kreatív energiák, és hamar ráérzel, milyen nyugtató és felszabadító érzés kint alkotni.

Jól hangzik?
Érzel hozzá késztetést, de félsz is tőle?
Fogalmad sincs, mit, hogyan, milyen eszközökkel?

Akkor segítek, itt az online Tavaszi Élménykurzus, csupa tavaszi témájú csodás kis festőleckével: festhetsz virágokat, fákat, tájképet, madarakat… Minden segítséget, támogatást megadok hozzá, és ha szeretnéd, még művészkellékeket is – hogy semmire se legyen gondod, és egyből átadhasd magad a kellemes alkotásnak!

Tarts velem, ne csak olvasgasd a küldeményeimet, hanem ragadj is ecsetet! Rendeled meg tőlem a kurzust március 8-ig!

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük