Alkoss szabadon a szabadban!

Miért más a szabadban alkotni, mint a négy fal között? A friss levelgő eleve jót tesz a testnek, léleknek, és szellemileg is felfrissít. Kiszabadulva a szobából a kreativitás is mintha hirtelen felszabadulna: mint egy gyermek, aki alig várja az iskolában a szünetet, hogy végre kedvére futkorászhasson az udvaron. Ez a frissesség, ez a szabadság-érzés mindig valami meglepetésszerű nyomot hagy a papíron vagy a festővásznon. Próbáld ki Te is! Lepd meg magad egy kis szabadban alkotással…

Aki teheti, elmegy kirándulni egy erdőbe, elutazik messzebbi helyekre a szabadidejében, és viszi magával a kis festőszettjét. De nem kell feltétlenül messzire utazni, be lehet építeni ezt a mindennapokba is. Nem kell hosszasan tervezgetni, hogy “majd egyszer festegetek a tengerparton!” Ha mindig nálad van a vázlatfüzeted és néhány rajzeszköz, nem is kellenek komoly előkészületek, és nem kell feltétlenül a tengerig utazni. :) Amikor kedvet érzel, vagy megihlet valami, már kezdheted is az alkotást.

De hol?

 • akár a saját kertedben vagy teraszodon, a lényeg, hogy friss levegőn legyél, és kint!
 • egy közeli parkban, akár egy padon üldögélve, akár a fűben! Vigyél magaddal egy kispárnát, hogy kényelmesebb legyen! ;)
 • egy botanikus kertben, ahol csak úgy tobzódnak az ihletet adó, szépséges növények!
 • egy kávézó teraszán, ahol lehet, hogy nyüzsgés van, de téged annyira magával ragad majd az alkotás, hogy erről tudomást sem veszel! ;)
 • a Duna-parton üldögélve: a vízpart valahogy még jobban felturbózza az alkotókedvet!

Gondold végig, milyen helyeken fordulsz meg nap mint nap, és hol van a közelben egy kis zöld övezet: ragadd meg a lehetőséget, akár csak negyed vagy fél órát, és alkoss valamit!

De mit alkoss?

 • ne ragaszkodj ahhoz, hogy azt rajzold vagy fesd meg, amit látsz!
 • vesd papírra az érzéseidet, amiket annak hatására élsz meg, hogy kiszabadultál a szabadba!
 • használj csak vonalakat, foltokat, válogasd spontán a színeket!
 • ne akarj remekművet, csak egy friss és vidám alkotást!
 • ne ragaszkodj az egészhez, ragadj ki részleteket: ne egy egész fát, csak egy ágát; ne egy komplett tájképet, csak a színeit; ne egy egész falevelet, csak az erezetét; ne egy egész virágos mezőt, csak egy szál virágot…
 • ne csak szemléld a tájat, használd minden érzékszervedet: hallgasd a madarakat, simogasd meg a fákat, szagold meg a faleveleket – ezek az érzések mind átültethetőek az alkotásodba is!

A szabadban alkotás kellemes élménye később is érezteti majd hatását: felfrissülsz, a papírra vetett érzésektől megkönnyebbülsz, új ötleteknek adsz helyet az elmédben, és feltöltődsz tiszta gondolatokkal, ihlettel, alkotókedvvel. Csupa jó dologgal leszel gazdagabb akár negyed órányi szabadban alkotástól!

Az itt szereplő képek még akkor készültek, amikor csoportos foglalkozásokat tartottam a Szépművészeti Múzeumban, a Városligetben, a Füvészkertben… De rég volt… Nosztalgiáztam kicsit. :) Minden kurzusba be volt építve egy kis szabadban alkotás. Volt rajzos piknik is, de jó volt! :)

Tudom, hogy sokan megkérdeznétek, de a közeljövőben nem tervezek ilyen csoportos foglalkozásokat. Jelenleg én is próbálok időt szakítani itthon az alkotásra, ami két kisgyermek mellett sokszor nem könnyű. A munkám nagy részét pedig most a Titkos Művésznők Társaságával kapcsolatos teendők teszik ki. A tagoknak készítek leckéket, videókat, inspiráló anyagokat.

Mától, május 19-től május 31-ig ismét fogadunk új tagokat! Ha vágyat érzel, hogy felszabadultan, örömmel, ne a végeredményre hanem az élményre fókuszálva alkoss Te is, akkor csatlakozz hozzánk! Az összes eddigi kurzusom (Kreatív Boldogság Kurzus, Varázslatos Pasztellrajz Kurzus, 4 évszak élménykurzus – Nyár) és egy folyamatosan megújuló tartalomtár vár, ahol kedvedre mazsolázhatsz a videós leckék között.

A hab a tortán pedig, hogy mindezt otthonról, egyedül is csinálhatod, de nem leszel magadra hagyva, mert egy remek közösség vár, aminek tagjai egymást is motiválják, inpirálják, segítik. Én pedig hétről hétre újdonságokkal, lelkesítő posztokkal jelentkezem, hogy ne csak az elején legyél lelkes, hanem mindvégig, amíg a tagságod tart!

Ha szeretnél több száz inspiráló anyaghoz hozzáférni, és egy támogató alkotói közösség részese lenni, akkor csatlakozz a Titkos Művésznők Társaságához!

Ide kattintva megtudhatsz mindent a csatlakozásról »
Tetszett? Kérlek, hogy kattints a lenti ikonokra, és oszd meg a Facebookon! Köszönöm, ezzel sokat segítesz nekem :)

Megosztás a Facebook-on

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Egy hozzászólás “Alkoss szabadon a szabadban!”

 1. Jeli Maya szerint:

  Szeretnék értesítést kapni, ha újra nyit a Titkos Művésznők Társasága, szívesen csatlakoznék. Köszönettel Jeliné Maya