Élménybeszámoló az Anyák napi festőklubról

Nagy élmény volt számomra az Anyák napi festőklub, amire anyukák, nagymamák és gyerekek jelentkezhettek együtt. A legkisebb kislány 5 éves múlt, ő a bátyjával, az anyukájával és a nagymamájával érkezett. Az ünnepi alkalom témája a „Mesebeli várkastély festés” volt, ami a lányok körében népszerűbbnek bizonyult, mert a többi anyuka mind lánygyermekkel érkezett. :)

Mindenki nagyon lelkesen vetette bele magát az alkotásba, és a legkisebbek is már a múzeumi séta alatt telerajzolták a vázlatpapírokat a múzeum festményeiből és csodás termeiből merített ötletekkel. A gyerekek szinte minden teremben le akartak ülni rajzolni, annyi minden tetszett nekik a múzeumban. :)

David Teniers: Tájkép várral és előkelő családdal

Íme az egyik, ihletet adó festmény, David Teniers alkotása.

Az alkotóműhelybe visszaérkezve már mindenkinek határozott elképzelése volt, milyen kastélyt vagy várat szeretne festeni. Született ezerszínű bohóc kastély, szárnyas kastély, hófehér kastély, mesebeli paripa, királylány, tóparti várrom, üvegkastély… Szebbnél szebb fantáziafestmények készültek!

Itt még érintetlenek voltak a festővásznak:

Anya-Lánya, Anya-Fia Festőklub, 2013. május 5.

Minden alkalommal viszek egy saját festményt, ami még nincs teljesen kész, és azon mutatom be a technikákat, az ecset kezelését, a színek keverését… Ez alkalommal egy felhők feletti kastélyt vittem „bemutató darabnak”. Nagyon tetszett nekik, és ezen egész közelről megnézhették, mit hogyan festek meg.

Anya-Lánya, Anya-Fia Festőklub, 2013. május 5.

Nagyon jó volt látni, hogy a gyerekek milyen bátran használták a színeket, milyen lazán, természetesen keverték a festékeket, és ha segítséget akartak kérni, akkor nagyon konkrétan meg tudták mondani, mit és hogyan szeretnének átalakítani a festményükön. Úgy láttam, ez nagyon jó hatással volt az anyukákra is, mert ők is sokkal bátrabban, felszabadultabban alkottak, mint azokban a csoportokban, ahol nincsenek gyerekek, csak felnőttek.

Nekem is nagyon inspiráló dolog ilyen lelkes gyerekekkel és szülőkkel együtt alkotni, ezért minden hónapban tervezek legalább két ilyen alkalmat! Legközelebb május 11-én lesz Anya-Lánya, Anya-Fia Festőklub, amikor is különös fantázialényeket kutatunk fel a múzeumban, majd festünk meg vászonra, május 18-án pedig a múzeum házi kedvencei, kutyák, macskák lesznek soron. :)

Várlak szeretettel, ha szeretnél a gyermekeddel együtt alkotni, és egy csodás közös élménnyel gazdagodni!

Te mit festenél a legszívesebben? Írd meg az ötletedet, mi következzen a mesebeli kastélyok, a különös fantázialények és a házi kedvencek után…

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


2 hozzászólás “Élménybeszámoló az Anyák napi festőklubról”

  1. Nagy Vica szerint:

    Szia! Nagyon jó lehetett… remélem, egyszer lesz alkalmunk nekünk is elmenni egy ilyen programra a 8 éves kisfiammal. Nálunk most az űrhajók, illetve az autók vannak a slágerlista élén, ha lesz ilyen téma, megyünk!!! :)

  2. Sárhidai Zsófia szerint:

    Kedves Vica!

    Szeptembertől még több program lesz, lehet majd válogatni!
    Szeretettel várlak benneteket, és köszi az téma-ötletet!!!

    Zsófi