Találd meg az önmagadhoz és a boldogsághoz vezető utat!

Te hol tartasz most az úton?
Csak bolyongsz a labirintusban, és azt várod, hogy majdcsak jön valaki, aki segít megtalálni a kiutat? Állandóan zsákutcában találod magad, ami kedved szegi az utazás folytatásában? Elveszettnek érzed magad, és másokat okolsz, amiért minden próbálkozásod kudarcba fullad? Egy helyben toporogsz, és azt várod, a boldogság majd egyszer csak rád talál?

Ez így nem fog menni! Rajtad múlik minden, és hidd el, egyedül is képes leszel eljutni a célodhoz, és átélni az igazi, felhőtlen boldogság érzését. Ne várd, hogy valaki boldoggá tegyen, neked kell megtalálnod azt, ami függetlenül másoktól, boldogsággal tölt el téged! Minden más csak ezután következik. Ha te erős vagy, hiszel magadban, és megtalálod a saját utadat, a belső harmónia tükröződik majd a kapcsolataidban és kihatással lesz az életed minden területére.

Merre indulj, ha azt sem tudod, hol vagy a labirintusban?

Elsőként tisztában kell lenned önmagaddal, jelenlegi élethelyzeteddel, és tudnod kell, milyen irányba érdemes elindulnod. Ehhez egészséges önbizalommal, megfelelő önismerettel és kiegyensúlyozott önértékeléssel kell rendelkezned!

Első lépésként tehát ismerd meg a valódi éned!

Lehetséges, hogy a mostani munkahelyeden, vagy a párkapcsolatodban azért nem érzed jól magad, mert nem tud érvényesülni a valódi éned! Folyamatosan olyan feladatok várnak rád, olyan szituációknak vagy kitéve, olyan szerepeknek vagy kihívásoknak kell megfelelned, ami nem a Te személyiségednek megfelelő.

Készítsd el életed legmeghatározóbb élményeinek TOP 10-es listáját!

Szánj időt magadra, és egyik este tévézés helyett írd össze az életed eddigi 10 legmeghatározóbb élményét, sikerét, ami tényleg elégedettséggel töltött el! Gondolhatsz a gyerekkorodra, az iskolás éveidre, a munkádra, a hobbidra, utazásra, szerelemre, sütés-főzésre, kertészkedésre, bármire… Fontos, hogy ne azt helyezd előtérbe, amivel másoknak meg tudtál felelni, miközben magadat és a saját gondolataidat teljesen alárendelted! Légy most egy kicsit önző, és csak arra gondolj, ami elsősorban téged töltött el boldogságérzéssel! Amikor nem érezted magad frusztráltnak, nem volt benned semmilyen megfelelési kényszer, csak pozitív érzés, és úgy át tudtad adni magadat annak a tevékenységnek, hogy szinte átlényegültél, mint egy kisgyerek, aki épp a kedvenc játékával van elfoglalva.

Idézd fel azt is, hogy mikor, és hol érezted utoljára ezt a felhőtlen boldogságot! Ha nem is emlékszel rá, olyan rég volt, akkor bizony érdemes lesz egy kis időt szánnod magadra, és elgondolkozni azon, hogy az életed megfelelő irányba halad-e! Ha a 10-es listán semmi sem kapcsolódik a jelenlegi munkádhoz és tevékenységeidhez, szintén érdemes számvetést készíteni. Vajon a jelenlegi munkahelyed, párkapcsolatod és élethelyzeted engedi-e, hogy ki tudj teljesedni, és önmagad lehess?
Ne halogasd a változást, szakíts a hagyományokkal, és kezdődjön most rögtön az új év, új fogadalmakkal.

Szabadulj meg az álarctól, és ne akarj folyton másoknak megfelelni!

Törődj egy kicsit magaddal! Az első és legfontosabb, hogy tisztában legyél a saját személyiségeddel, a képességeiddel, a valódi éneddel! Rád vár a feladat, hogy megfejtsd a kis 10-es lista sorai mögött rejtőző üzenetet, és elkezdj azon munkálkodni, hogy ez a felhőtlen boldogságérzés ezentúl sokkal gyakoribb legyen az életedben! Találd meg a szépséget és azokat az értékeket magadban, ami csak téged jellemez, ami csak a tiéd, amitől egyedi és különleges nő vagy! Ha ezekkel tisztában vagy, erőt meríthetsz belőlük, és akár merész döntéseket is hozhatsz annak érdekében, hogy változtass jelenlegi életeden!

Hogyan segíthet a lélekgyógyító rajzolás önmagad megismerésében?

Először is segít eljutni a belső énedhez. Önmagad megismerésével pedig tudni fogod, mi az, amin változtatnod kell, és mi az, ami téged valóban boldoggá tesz. Olyannak ismered meg magadat, amilyen valójában vagy, és nem olyannak, amilyen szeretnél lenni, vagy ami a környezeted elvárásainak megfelel. A valós énkép kialakításához segítségedre lesznek azok az élvezetes rajzfeladatok, amik egy felszabadult, meditatív állapotba juttatnak, formálják a saját magadról és a jelenlegi életedről alkotott képet és elképzeléseidet. A rajzgyakorlatok szembesítenek önmagaddal, érdekes önismereti tapasztalattal gazdagítanak. Új gondolatok, tervek, célok, és lehetséges megoldások kerülnek felszínre az alkotó folyamatnak és annak az új látásmódnak köszönhetően, ami azelőtt ismeretlen volt számodra.

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük