Színdarab, opera, balett, koncert – mint inspiráció

Volt már olyan előadás, színdarab, opera vagy hangverseny, ami annyira megihletett, hogy utána úgy érezted, tele vagy kreatív energiával?

A díszlet, a jelmezek, a zene, a tehetséges emberek, táncosok, énekesek, színészek, egy megható karácsonyi történet, vagy csak önmagában a varázslatos, különleges helyszín… mind-mind inspirálóak egy művészléleknek.

Karácsonyhoz közeledve mindig késztetést érzek, hogy megnézzem, milyen előadások mennek a színházakban, az Operaházban, a Zeneakadémián… A műsort nézve felidéztem az összes eddig látott darabot, aminek a hangulatára, díszletére a mai napig emlékszem.

Gyerekként óriási hatással volt rám egy-egy olyan varázslatos előadás, mint pl. a Diótörő vagy a Hattyúk tava. Utána úgy éreztem, a föld felett repkedek, és ez az érzés lendületet adott más tevékenységekben is, legyen szó bármilyen alkotásról vagy tanulásról. Egyszerűen motivál, ha tehetséges embereket, gyerekeket látok vagy hallok.

Ezek az élmények hosszú időre feltöltenek, ötletet, inspirációt adnak a rajzoláshoz, festéshez.

Arra biztatlak Téged is, hogy menj színházba, vagy hallgass meg egy karácsonyi hangversenyt a Zeneakadémián, és figyeld meg, hogy maga az élmény milyen hatással lesz rád később, az alkotásban!

Neked volt már hasonló élményed, amikor egy színdarab vagy más előadás nagy hatással volt rád?
Oszd meg velünk, hadd gyűjtsünk ötleteket, mit érdemes megnézni, meghallgatni a jövőben!

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


6 hozzászólás “Színdarab, opera, balett, koncert – mint inspiráció”

  1. Bárány Magda szerint:

    Az Experidance együttes ezeregy év táncprodukcióját láttam még a Várszínházban. Már nem volt jegy. Mivel a közelben dolgoztam, az utolsó pillanatban beengedtek a kárpitozott lépcsőre leülni. Egyedül ültem a lépcsőn, így könnyen tudtam mozogni és többet, jobban látni. Ez volt az első produkciójuk, amit láttam. Olyan hatással volt az előadás rám, hogy megtisztult a gyulladásos arcbőröm tőle! Olyan erős volt a szellemi és lelki katarzis, hogy biológiailag is hatott.

  2. Wolf Gabi szerint:

    Kedves Zsófia! Nekem is rengetegszer volt már olyan, hogy egy koncert után annak hatása alatt festettem. Imádom ezt az érzést.
    Gabi

  3. Gulyás Ilcsi szerint:

    Kedves Zsófia!
    Igen volt már ilyen érzésem, de akkor még nem festegettem, rajzolgattam. Az élmény mai napig bennem él.
    Bár biztosan nagyon sokan látták már, de szeretettel ajánlom a Diótörő, Szépség és a szörnyeteg, Az operaház fantomja. Ezekből mind vannak meghatározó jelenetek.
    A nagy kedvencem az Újévi koncertek, a csodálatos balett táncok, melyek felejthetetlen emlékként élnek bennem.
    Köszönöm és üdvözletem.
    Ilcsi

  4. Molnár Józsefné szerint:

    Kedves Zsófi!
    Mindig kíváncsian és nagy örömmel veszem küldeményeidet. Csomagot jelenleg nem kérek, nekem megvan a Művésznapló, amit mindenkinek bátran ajánlok, nagyon szép és értékes, örülök, hogy megrendeltem.
    A színházi darabok testileg-lelkileg erőt adnak, az ott kapott élmény sokáig megmarad, feltölt. Festés, vagy rajzolás közben mindig hallgatok valami szép zenét.
    Üdvözlettel: Ani

  5. kalma editmaria szerint:

    nagyon szeretem a zenét,opera ,operett.jó érzéssel tölti el a lelkemet.szeretettel ölellek

  6. Léna szerint:

    Kedves Zsófi!

    Én is szeretek színházba járni.Tavaly voltam Kecskeméten Városi Kamara színházban és egy kortárs balett táncművészeti előadást láttam. Kecskeméti City Balett csapatának improvizációs fellépése inspirált engem nagyon.
    Puszi