10 Kreatív Boldogságtipp a Te sikersztoridhoz

Milyen szerepet szánsz magadnak ebben az évben? Ha úgy állsz hozzá, hogy ez az év egy sokadik része lehetne a Brigitte Jones sztorinak, vagy egy unalmas, folytatásos teleregénynek, akkor az bizony úgy is lesz. Nem erre vágysz, ugye?

Ne a múlt folytatásaként képzeld el ezt az évet, hanem egy új időszámítás kezdeteként! Képzeld el azt, hogy mostantól egy vadi új film forog a te főszerepléseddel- ami persze egy igazi sikersztori, és inkább vígjáték, mint dráma vagy tragikomédia. :) Te lehetsz a rendező, a forgatókönyvíró és a főszereplő egy személyben. Mit szólsz? Jól hangzik?

Mozgasd meg a fantáziád, és forgass le fejben egy filmet a saját jövődről! Vesd be az összes képzelőerőd, és legyen izgalmas, fordulatos a forgatókönyv, igazi happy enddel!

A megvalósításhoz azonban már kevés lesz a képzelőerőd. Ahhoz egy jó nagy adag kreativitásra van szükség és persze tettekre, valamint kitartásra!

„A képzelet lehet teljességgel belső. Egész nap képzelődhetünk anélkül, hogy bárki észrevenné. Soha nem jelentenénk ki valakiről, hogy kreatív, ha soha semmit nem csinálna. Ahhoz, hogy kreatívak legyünk, ténylegesen tennünk kell valamit! Ez azzal jár, hogy működésbe hozzuk a képzeletünket és arra késztetjük, hogy valami újat alkosson, problémák új megoldásaival álljon elő, sőt új problémákat és kérdéseket vessen fel. A kreativitást tekinthetjük alkalmazott képzelőerőnek. „
Sir Ken Robinson: Az alkotó elem

Bármiben lehetsz kreatív, amihez intelligencia szükséges: zenében, táncban, színjátszásban, főzésben, a tudományok világában, üzleti dolgokban, a kapcsolataidban…

Az első lépés legyen az, hogy az új év beköszöntével egy kicsit megújulsz.
Mit jelent számodra a megújulás?

Új frizura, új ruhák, vagy új életcélok? Igen, mi nők olyanok vagyunk, hogy akár egy új cipő is képes boldoggá tenni minket, pláne, ha az egy tánccipő, ami az új pasink meghódításához, az új hobbink gyakorlásához, netán új hivatásunkhoz kell majd. Az ilyen apró dolgoknak is nagy jelentőségük lehet, ezért egyáltalán nem baj, ha olyan tárgyakkal vesszük körül magunkat, amik segítik a kreativitásunk kibontakozását, és folyamatos inspirációt adnak a céljaink megvalósításához.

Ami azonban ennél sokkal fontosabb, hogy megreformáld a gondolkodásodat, és pozitívan állj az élethez: képes vagy a változásra!

A most következő 10 pontban összegyűjtöttem neked néhány hasznos tanácsot, amivel garantáltan kreatívabb és boldogabb lesz az egész éved!

1. Játszd azt, hogy mindenben a jót keresed!

Ami első  látásra csúnya, keress benne valami szépet! Ami első gondolatra értéktelen, keress benne valami apró értéket! Ami első hallásra hazugság, keress benne valami igazságot! Ami első próbálkozásra nehéznek tűnik, próbáld meg könnyedén venni! Nagy hasznodra válik, ha egy kicsit átformálod a gondolkodásodat: Az újévben sok jó dolog vár rád, ha mindenhez pozitívan állsz hozzá!

2. Találj több okot a nevetésre! :)

A kreativitás valami új dolog létrehozásáról szól. Fontos, hogy élvezd magát az alkotást, hogy tudj örülni az új dolgoknak, hogy meg tudd ünnepelni magadban, akár egy kis mosollyal is, amikor új ötlet pattan ki a fejedből, és amikor meg tudod valósítani.
Légy büszke a kreatív ötleteidre, és mosolyogj, vagy nevess egyet bátran! – ez jó hatással lesz a környezetedben lévőkre is, észreveszik rajtad a pozitív változást, és a kapcsolataid is pozitív irányba fejlődnek majd.

3. Csempéssz mindenbe egy kis kreativitást!

A kreativitás nem feltétlenül nagy találmányokról, művészi alkotásokról, eget rengető változtatásokról és világraszóló újdonságokról szól. Tedd boldogabbá a szürke hétköznapokat is, akár egészen apró, kreatív ötletekkel!
Nem csak a saját szórakoztatásodra teheted ezt, meglepheted a párodat, a családodat is, számukra váratlan, kreatív apróságokkal!

4. Húzd ki magad a mocsárból!

Döntsd el előre, hogy idén véghezviszed, amit akarsz! Mondd ki végre, hogy eljött az ideje, hogy változtass magadon, a gondolkodásodon, a régi szokásaidon!
Év eleje van, nincs ennél ideálisabb időszak a változtatások írásba foglalásához. Légy határozott, következetes és szigorú magaddal szemben!
Ha már az elején bizonytalankodsz, „jók-e ezek a tervek, képes vagyok-e rá…” – félő, hogy ugyanolyan lesz ez az év is, mint a tavalyi, és nem szabadulsz a mocsárból!

5. Ha megvan a „nagy terv”, vigyázz, mert a nyakadba zúdulnak majd a lehetőségek! :)

Ha megvannak a tervek, már másképp fognak kattogni az agykerekeid, és fogékonyabb leszel minden olyasmire, ami a terveiddel kapcsolatos. Ha pl. meg akarsz tanulni táncolni, hirtelen mintha minden plakát, minden rádióműsor ezzel kapcsolatos lenne, hirtelen feltűnik egy régi ismerős, akinek hasonló tervei vannak, és hirtelen mintha minden sarkon tánccipőbolt nyílna. Minden azt sugallja, gyerünk, menj, és iratkozz be egy tánciskolába! Ez persze nem valami rejtélyes abrakadabra műve, egyszerűen addig nem érdekelt a dolog, és fel sem tűntek azok a lehetőségek, amik a tánccal kapcsolatosak. Ha megvan tehát a terved, várnak majd a lehetőségek is! Ha kicsit nyitottabb szemmel jársz a világban, fel fog tűnni, hogy mennyi értékes ember van, akitől tanulhatsz, mennyi szépség van, amit felfedezhetsz, és mennyi új lehetőség hever a lábad előtt, ami téged szemelt ki gazdájának! :)

6. Irány egy könyvesbolt!

Szeretnél inspirációt gyűjteni az új terveidhez? Nincsenek ötleteid, és vágysz valamire, ami elindít egy új irányba? Látogass el egy nagy könyvesboltba, és ásd bele magad a téged érdeklő témába, vagy lapozgasd át az aktuális újdonságokat: mik a trendek, mi a népszerű, mi a sláger… Nem kell vásárolnod, elég ha nézelődsz, olvasgatsz, és egy kicsit felfrissült elmével távozol. :)

7. Tedd inspirálóvá a környezeted!

Menj elébe a dolgoknak, és reggelente azzal az érzéssel lépj ki az ajtón, hogy „ma sikerülni fog” – legyen az bármilyen nagy világmegváltó ötlet, vagy „csak” egy randi, egy üzleti megbeszélés, bármi! Érezd jól magadat a bőrödben: öltözz úgy, ahogy eddig nem mertél, próbálj ki olyan dolgokat, amiktől eddig féltél, vezess be újdonságokat otthon és a munkahelyeden is! Legyen mindig olyasvalami a környezetedben, ami emlékeztet rá: „ne félj az újtól, vágj bele a megvalósításába!” Kezdésnek: hozz létre egy ötlet-táblát a munkahelyeden vagy otthon, és tűzz ki inspiráló képeket, idézeteket, gondolatokat, ötleteket!

8. Teremts kapcsolatot a természettel!

Az ember egyre nagyobb falakat épít saját maga és a természet közé: a legtöbb városlakó munkaideje nagy részét falak között tölti, szabadidejét pedig otthon, a 4 fal között. De hiába a falak, még mindig a természet az úr! A természet szépsége, bölcsessége és csodás rendje rámutat az ember életének rendjére, problémáira és szépségére is. Ha megpróbálunk kapcsolatba lépni vele, megfigyelni, érezni, megérteni és összhangba kerülni vele, az harmóniát kölcsönöz saját lelkünknek, és ezen keresztül kapcsolatainknak, környezetünknek is.

9. Ne félj átlépni a saját határaidat!

Juss el a terveiddel, ameddig csak lehet! A legnagyobb kincsekre az utazásod végén számíthatsz! Nézz szembe a félelmeiddel, és keresd az alkalmakat, amikor próbára teheted saját magad!
Ez visz előrébb, ez teszi egyértelművé, merre kell haladnod az úton, és így válik biztossá az is, mi az, ami már nem neked való.
Ha viszont nem teszed próbára magad, soha nem tudod meg, mire lettél volna képes!

10. Sohase gondold, hogy túl késő megtanulni valami újat!

Elmúltál 30? Ne siránkozz! Amíg élsz, tehetsz azért, hogy fiatalodj! Nem csak a szemránckrémmel, hanem új készségek elsajátításával! Frissen tartja az elmét, ápolja a lelket és nem utolsó sorban rengeteg örömöt jelent! A nagymamám 83 évesen kezdett el angolul tanulni. Gondolj bele, mennyi időd van még, hogy új dolgokat tanulj! Gyerünk, vágj bele valami újdonságba még ma!

Nagyon boldog új évet kívánok ezekkel a gondolatokkal, és remélem, kaptál egy kis lendületet, hogy belekezdj az új életed forgatókönyvének megírásába! :)

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


4 hozzászólás “10 Kreatív Boldogságtipp a Te sikersztoridhoz”

  1. Balla Gemma szerint:

    Végigrajzoltam eddig minden leckét, nagyon sokat ad. Új lehetőséget, új utakat tár fel. Hálás köszönet érte!
    Gemma

    1. Sárhidai Zsófia szerint:

      Kedves Gemma!
      Nagyon örülök, hogy ilyen lelkesen csinálod a Minitréning feladatait. A jövőben is sok újdonsággal és leckével jelentkezem, úgyhogy lesz mit tanulni és alkotni otthon! :)
      Üdvözlettel: Zsófi

  2. Esther Harmony szerint:

    Szia Zsófici!

    Boldog Újévet Neked is! Köszi szépen ezt az írást, pont jókor jött – mint minden az életben. ;)

    Puszillak! :***

    1. Sárhidai Zsófia szerint:

      Szia Hédi! :)
      Örülök neki, hogy pont jókor jött, remélem, hogy jól vagy és ügyesen alakítod a dolgaidat! :)
      Zsófi