Inspiráló nyáresti programok

Imádom a nyáresti programokat, amik egy kicsit kizökkentenek a hétköznapokból, és feltöltenek, inspirálnak, megmozgatják a kreatív energiáimat. Az ilyen programok után mindig úgy érzem, hogy tele vagyok tettvággyal, alkotókedvvel és ötletekkel, hogy mit fessek, vagy milyen újdonságokat találjak ki a munkában.

1. Nyáresti koncertek

Nyáron számos fesztivál, esti koncert várja a látogatókat pl. kastélyok kertjében, arborétumokban, parkokban, vagy pl. a Magyar Zene Házában.
A szabadtéri hangversenyeknek különleges hangulatuk van, legyen akár vonószenekari, zongora, jazz, vagy bármilyen koncert…ahogy száll a zeneszó a szabad ég alatt, a hallgatóságot is a szabadság érzésével tölti fel. A Zene Házában is megvan ez a különleges atmoszféra, mert az óriási üvegfalak azt az érzetet keltik, mintha a zenekar és a közönség is kint ülne a szabadban.

2. Esti séta egy botanikus kertben

A legtöbb botanikus kert a hét egyes napjain hosszabb nyitvatartással rendelkezik. A Folly arborétum pedig minden nap este 9-ig várja a látogatókat. Mennyivel kellemesebb ebben a kánikulában az esti órákra időzíteni egy sétát! Itt aztán hatalmas lendületet és rengeteg inspirációt kapsz majd az alkotáshoz. Sokáig világos van, így érdemes kis vázlatfüzettel vagy akár akvarell felszereléssel érkezni! De az is jó, ha sok fotót készítesz, és majd otthon alkotsz a képekből ihletet merítve.

3. Szabadtéri színházak

Különleges hangulata van egy szabadtéri színházi előadásnak, legyen az egy könnyed vígjáték, egy komolyabb operaelőadás, vagy balett – biztosan emlékezetes lesz! Nézd meg a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, a Szarvasi Víziszínház vagy a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorát!

4. Múzeumi esti programok

Számos múzeum szervez időnként esti rendezvényeket, ahol a “sima” tárlatvezetés helyett egy kicsit lazább a program: borkóstolással, jazz koncerttel, izgalmas előadással, vetítéssel van kiegészítve a múzeumi séta. Így aztán igazán oldott hangulatban lehet inspirálódni, ötletet gyűjteni, töltekezni a kiállított művekből. Nézd meg a Magyar Nemzeti Múzeum esti programját, a Borszerdát.

Kedvet kaptál egy nyáresti programhoz?
Melyik tetszik legjobban?
Írd meg nekem egy hozzászólásban!

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


4 hozzászólás “Inspiráló nyáresti programok”

  1. Hargitai Margó szerint:

    Kedves Zsófia!
    Köszönöm a remek ajánlót, nagyon közel áll hozzám mindegyik programlehetőség. A barátnőmmel megyünk is a Sissi legendájára, ez egy táncelőadás lesz a Margitszigeti színpadon. Már nagyon várjuk! Amit még ezen a nyáron megvalósíthatónak látok, az egy botanikus kerti séta. A Folly arborétum kicsit messze van nekünk, de remélem egyszer eljutok. A Füvészertbe viszont gyakrabban járunk, ott is vannak időnként esti programok, ajánlom, csodaszép ilyenkor!

  2. Ildikó Ginelli szerint:

    Kedves Zsófi! Tetszenek a bemutatott programok,Hasonlókat terveztünk. Remélem őszig sikerülnek Üdvözlettel ildikó

  3. Erzsébet Kóréné Rózsahegyi szerint:

    Kedves Zsófia!
    Köszönöm! Én is hasonlókat tervezek.
    Erzsébet

  4. Ódor Márta szerint:

    Kedves Zsófi, köszönjük a jó ötleteket ! A nyári szabadtéri zenés koncerteket mi is nagyon szeretjük, legutóbb Kenesén egy vizi színpadon rendezett gyönyörű szabadtéri koncertbe hallgathattunk bele. Tavaly Füreden több ilyen koncert élményünk volt, remélem idén is elcsípünk még egy-két hasonló zenei élményt.