Új rádióinterjú: a Festőpartykról a Kossuth Rádióban!

Megint benne voltam a rádióban! Itt a teljes hangfelvétel! :)
Az általam szervezett Festőpartyk egyedülállónak számítanak az itthoni kreatív programok között. Többen megkerestek a sajtótól, és most büszkén mutathatom be nektek a legújabb rádióinterjúmat. :)

Kálmán Alida, a Kossuth Rádió munkatársa készített velem interjút a Korkóstoló című műsorban. A hangfelvételen nemcsak engem, hanem a festőpartyk 2 visszatérő résztvevőjét, Csiki-Szász Tímeát és Ferenczy Lindát is hallhatjátok. Elmeséljük nektek, miért érdemes kipróbálni ezt a programot…

A hangfelvételhez szeretnék előbb néhány fotót is bemutatni, hogy jobban el tudjátok képzelni, hogyan zajlik egy ilyen festőparty:
Egy rövid borbemutató után mindenki kedvére tölthet a finomabbnál finomabb borokból, ez megadja az alaphangulatot a témához és a festéshez is. :) Legutóbb mediterrán festőparty volt, mediterrán életérzést idéző borokkal!

A borkóstolót követően következik egy kis technikai bemutató a festékekről, az ecsetekről. A csoportban szinte mindenki kezdő, ezért minden alkalommal az alapokkal kezdem, illetve olyan technikákkal, amiket kezdők is nagyon könnyen el tudnak sajátítani már az első alkalommal.

A különleges borok mellé finom falatok is járnak – így teljes a mediterrán festőparty! :)

A témához kapcsolódó képekből, könyvekből, zenékből és beszélgetésből gyűjtjük az inspirációt a festéshez. Nem másoljuk a képeket, hanem ötletnek, inspirációnak használjuk, megfigyeljük a színvilágot, a kompozíciókat, és a készülő festményen inkább érzéseket, hangulatokat próbálunk megjeleníteni.

Igazi festővászonra festünk, ami a kezdőknek egy izgalmas kihívás. Ha úgy érzed, szeretnéd Te is kipróbálni, nem kell félned tőle, mert az akril festék nagyon könnyen kezelhető, több rétegben is használható, így számos lehetőség áll a rendelkezésedre, hogy a festőparty alatt akár többször is átalakíthasd a festményedet, amíg elégedett nem leszel vele! :)

Sokan együtt jönnek a barátnőjükkel, így még szuperebb a program!

Ha a résztvevőknek segítségre van szükségük a festményükkel kapcsolatban, csak szólnak nekem, és már megyek is! :) Tanácsot adok, felhívom a figyelmüket, hogy mi az, ami nagyon jó a festményükön, kiemelem a pozitív dolgokat (mert sokan csak a hibákkal képesek foglalkozni). Tanácsot adok abban is, hogy mitől lesz jobb, illetve olyan, amilyennek elképzelték.

A festőpartykon minden eszközt én biztosítok a résztvevőknek: a festőállványokat, a vásznakat, palettákat, a festéket, az ecsetet, mindent. Szuper anyagokkal dolgozunk, amikkel tényleg örömteli a festés!

Sokan meglepődnek saját magukon, és a program végén azt mondják:
„Nem is gondoltam volna, hogy ilyet tudok festeni!”

– na ez az, amiért egyszer neked is kell próbálnod! A hely, az inspiráló képek, a társaság, a bor, a felszabadító kikapcsolódás ilyen pozitív dolgokat hoz ki az emberből! :)

Álomszép képek készülnek, és sokan kedvet kapnak hozzá, hogy otthon folytassák ezt az élvezetes hobbyt!

A programnak a MadeByYou belvárosi műhelye ad otthont: hangulatos, színes, inspiráló és magával ragadó a hely! A borokat a Dunakeszi Bormánia Borszaküzlet biztosítja, és a bemutatót Aranyvölgyi Judit borszakértő tartja. Az előkészületekben és a festőpartyk lebonyolításában rengeteg segítséget kapok Sárhidai Katitól és Untsch Katától, köszönet nekik is!

Várlak szeretettel egy következő alkalommal, most pedig következzen a rádióinterjú:

Írj bátran az alábbi hozzászólásokhoz, várom a kérdéseket, véleményeket! ;)

(Fotók: Orlóci Zsuzsanna)

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


13 hozzászólás “Új rádióinterjú: a Festőpartykról a Kossuth Rádióban!”

  1. Balogh Anita szerint:

    Kedves Zsófi!
    Gratulálok, és örültem, hogy hallhattalak a rádiófelvételen! Remélem egyszer én is eljutok egy ilyen festőpartyra, bár vidéken lakom, de a távolság nem olyan nagy akadály! :) Üdvözöllek: Anita

  2. Sárhidai Zsófia szerint:

    Szia Anita!
    Köszönöm szépen, és várlak szeretettel valamelyik őszi festőpartyn! Hamarosan kikerülnek a honlapomra az új időpontok. Itt tudsz majd jelentkezni:
    http://zsofiasarhidai.com/festoparty/
    Szép nyarat addig is!
    Üdvözlettel:
    Zsófi :)

  3. Marcsi szerint:

    Szia Zsófi!!!
    Gratulálok és további sok sikert kivánok ország-világ előtt!!!:-)))
    Tervezem,hogy részt vegyek már egyik esteden és még a lányomat is el szeretném vinni!
    Remélem tudunk egyeztetni és hamarosan ott leszünk!
    Olvashatná valaki a tv-től is ezeket, megérdemelnéd a nyilvános tv-szereplést!
    Szeretettel üdvözlök mindenkit veled együtt!
    Marcsi

  4. Sárhidai Zsófia szerint:

    Kedves Marcsi!

    Nagyon szépen köszönöm! :)
    Várlak szeretettel a lányoddal együtt!
    Üdvözlettel:
    Zsófi

  5. Gunst Klara szerint:

    Kedves Zsofi,

    örülök a riportnak is, de az eddigi kapcsolatunknak a festes területen. Sajnos nem tudok resztvenni egy ilyen partin a köztünk levö orszaghatar miatt. Követem viszont az összes interneten küldött feladatokat , s megprobalom mindeg az ajanlast megvalositani is. Nagyszerü elvezet a festes, annak is aki meg gyerekcipöben jar. Köszönöm a Minitrening anyagokat, s remelem egyszer en is resztvehetek egy tanfolyamodon.

    Gratulalok es üdvözöllek Klara

  6. Sárhidai Zsófia szerint:

    Kedves Klára!

    Köszönöm a kedves hozzászólásodat, és örülök, hogy ilyen lelkesen csinálod a minitréninget! :) Sok sikert a feladatokhoz, és várom a további alkotásaidat is!!!

    Üdvözlettel:
    Zsófi

  7. Emese szerint:

    Szia Zsófi!
    Szívből gratulálok! Ismét egy nagyon kedves, sikeres interjút hallhattunk Veled és nem utolsó sorban arról a (tapasztalatból tudom) fantasztikus lélekgyógyító, alkotó tevékenységről, amit segítőidnek is köszönhetően, annyira profin, magas színvonalon folytatsz.
    További sikeres életpályát kívánok a zene, az alkotómunka és nem utolsó sorban a művészeti „nevelőmunka” területén – történjen online vagy a résztvevők nagy örömére a kreatív boldogságműhelyek foglalkozásain, a varázslatos festőpartikon!
    Köszönjük és tartalmas, vidám nyárutót a legközelebbi személyes viszontlátásig (akár a TV-ben) :-)
    Puszi, Emese

  8. Szilvási Judit szerint:

    Kedves Zsófia!

    Gratulálok a vidám hangulatú délutánhoz, a riporthoz!
    Kívánom, hogy a további nzetlen munkádhoz is legyen sok türelmed, időd, nem utolsó sorban jókedved és egészséged, drága Zsófia!

    Üdvözlettel: Szilvási Judit

  9. Borsi szerint:

    Szia Zsófi!

    Ahogy olvastam a sorokat és hallottalak benneteket ez jutott eszembe: – azt hiszem nekem ebből sosem lenne elég. :) Kitűnő kedvcsináló volt! Gratulálok!
    Üdv: Borsi

  10. Erzsébet szerint:

    Szia Zófi!

    Hurrá megint benne voltál a rádióban és jó sok ember hallhatott, gratulálok Neked és kivánok nagyon sok örömet minden tevékenységedhez :) .
    Szeretem a festészkedést Nálad, minden alkalom feltöltődést és plusz ötletet ad a következő festményemhez. A mini tréningen új hasznos technikákat láttam és a partikon találkozhattam sok vidám kreativ nővel. Hajrá csak igy tovább!
    Üdvözlettel: Erzsébet

  11. Márton Éva szerint:

    Kedves Zsófi!

    Nagyon köszönöm, hogy „nem hagysz békén” :) és rendületlenül küldöd az e-maileket, a Minitraning anyagát csak győzzem olvasni. Gratulálok az interjuhoz igy még közelebb hozta azt, amit csinálsz, nagyon jók a képek is. Bár én is vidéki vagyok, nem mondtam le arról, hogy jelentkezzek a tanfolyamra, csak a programjaimat kell ugy alakitanom,hogy erre jusson idő.
    Szeptemberben indul v. folytatódik a tanf.Gondolom, majd úgyis küldesz e-mailt, remélem, összejön.

    Addig is további jó pihenést, sok sikert kívánok!

    Éva

  12. Gémes Kati szerint:

    Nagyszerű parti lehet, remélem egyszer eljutunk
    oda is!
    Gratulálok a sikereidhez!
    Kati

  13. Szabó Erika szerint:

    Kedves Zsófi!

    Mindig mosolyt csal arcomra, ha bármit halhatok,olvashatok nagyszerű munkádról!
    Mindig a lélek emelő, a sok csodálatos festmény ami a kis műhelyedben készülnek!
    Szívből gratulálok:
    Erika :)