Egy kérdés hozzátok: Számotokra mit jelent az “alkotó életstílus” kifejezés?

Kérlek titeket, hogy írjatok le mindent egy hozzászólásban, ami eszetekbe jut!

Ez a fogalom, “alkotó életstílus” az egyik legfontosabb oszlopa lesz annak az újdonságnak, amivel készülök nektek májusra. Ezért kíváncsi vagyok, mi az, ami most ezzel kapcsolatban eszetekbe jut!

Előre is köszönöm a válaszokat.

Ha tetszett, és szeretnél több száz inspiráló anyaghoz hozzáférni, és egy támogató alkotói közösség részese lenni, akkor csatlakozz a Titkos Művésznők Társaságához! Siess, mert május 21-ig még meglepetést is tartogatok neked!

Ide kattintva megtudhatsz mindent a csatlakozásról »
Tetszett? Kérlek, hogy kattints a lenti ikonokra, és oszd meg a Facebookon! Köszönöm, ezzel sokat segítesz nekem :)

Megosztás a Facebook-on

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

439 hozzászólás “Egy kérdés hozzátok: Számotokra mit jelent az “alkotó életstílus” kifejezés?”

 1. Tajtiné Marika szerint:

  Izgalommal tölt el ha belkezdek valami alkotásba. Örülök ha jól sikerül, nem ha rosszul. De igyekszem. Ezért is jöttem ebbe a csoportba. És nagyon örülök hogy köztetek lehetek. Nekem a színek, a kretivitás sokat jelent. Egyszerűen szeretem, várom hogy mikor érek rá hogy festhessek, rajzolhassak. Itt is nagyon várom az egymástól tanulást.

 2. Salzmann Ildikó szerint:

  Kifejezni magam, önmagam lenni, szépíteni a környezetet és a lelkemet kényeztetni.

 3. Romhányiné Szilágyi Anna szerint:

  Érdekes kérdés, mert sokmindenre mondom, hogy alkotás, alkotok. Mióta itthon kell lennünk, a konyhában alkotok. Sokat főzök, olyan dolgokat csinálok, amik sokkal időigényesebbek, mint amiket eddig készítettem. Sokat sütök és nagy örömömre, persze a férjem örömére is, aki hálás mindenért, nagyon jól sikerülnek a sütik, pedig van, amit először készítek. Korábban is rajzoltam, néha festettem, nagy öröm, amikor sikerül, amikor szép és én is megvagyok elégedve. A gyerekeimnek, unokáimnak vagy ismerőseimnek is szívesen adom a saját készítésű “alkotásaimat” (pl: rajzok, Papírcsík képek). Szeretek új dolgokba belevágni, és szeretek tanulni új, kreatív dolgokat.

 4. Andrea V. szerint:

  Kreativitás és spontaneitás. Alkotni lehet az üzleti életben, a múvészetben és a hétköznapokban is. Alkotás az is ha reggel improvizativ módon pillanatnyi hangulat – és az időjárás – függvényében válogatom össze a viselni kivánt ruházatomat és az ehhez illő ékszereket és egyéb kiegészitőket. Egy finom étel, vagy egy különlegesen összeválogatott tea elkészitése, egy könyv megirása, egy szép kert kialakitása, egy szép frizura kreáció, stb.
  Szerintem az alkotás lényege hogy tegyünk valami újat , valami sajátosat a már ismert dolgokhoz, és ez pillanatnyi hangulattól ihletetten improvizálva történjen. És semmiképpen sem kényszerből vagy valaki más elvárására. Azzal sem kell foglalkozni hogy éppen kinek tetszik vagy nem. Mi saját magunk érezzük jól magunkat az alkotás folyamatától és annak eredményétől. A kulcs ” jól érezni magunkat és kifejezni saját egyéni stilusunkat ” – lehetőség szerint az élet minél több területén.

 5. Lokietekné dr. Szabó Ildikó szerint:

  Alkotni sokféleképpen lehet.Lehet az egy finoman elkészített ebéd, egy csinosan megvarrt ruha, egy érdekes történet,mese, egy rajz, egy szobor, egy fazekas edény, és még számos dolog, ami érzéseinket,a másikhoz, másokhoz való hozzáállásunkat, a minket körülvevő világ “meglátását” érzékelését fejezi ki a mi saját, sajátságos szemüvegeünkön keresztül. Alkotás: látni, láttatni, érezni és éreztetni, örülni és örömet szerezni, bánatot megosztani és vigasztalást nyújtani.

 6. Erzsébet Kovács szerint:

  Ha azt csinálhatok amit szeretek csinálni, akkor már alkotok. Alkotni nagyon jó, örömet szerez, megnyugtat, kifejezem magam, nyomot hagyok magam után. Kell ennél több?

 7. Kovács Ferencné Zsóka szerint:

  Az alkotó életstílus a bennem lévő állandó kényszer, hogy létrehozzak valamit, ami örömet szerez, nemcsak magamnak, esetleg másoknak is. “Még akkor is boldogság, ha csak másolok, mert mindig belecsempészek valamit magamból, és ettől az enyém lesz”, mondja ezt a 12 éves fiú dédunokám, aki festeni tanul! Ennél jobban én sem tudom megfogalmazni,. Hosszú életem folyamán sokszor kényszerültem olyasmit alkotni, ami hasznos is volt, de én is mindig belecsempésztem valamit és ez szárnyat adott hozzá! És nem mindig csak a művészethez kapcsolódik ez a kifejezés. Az elmúlt években 2 könyvet is írtam, szövegszerkesztővel a számítógépen, a közös őseinkről, és a saját életemről, kizárólag a családnak, rokonoknak. Mindenki örült neki! Az alkotási kényszer még most is a mindenapjaimhoz tartozik.

 8. Kubiszyn Anna szerint:

  Az alkotó életstílus többféle lehet. Egy hétköznapi nem művész számára a mindennapok sikerében való hit a legkisebb “kreatív” tevékenység öröme is csodákat tesz. Aki élete nagy részében tevékeny volt, esetleg vezetőként felelős munkát hivatásként végzett ,annak inkább kikapcsolódást jelent a művészet ,de nagyon jó kis sziget is lehet ahol igazán lehet pihenni. Azt se feledjük, hogy mindenfajta “művészeti ” megnyilvánulás különösen a rajz, festészet olyan mint egy belső fénykép. Ezért használjuk oly gyakran terápiás vonatkozásban is. Ezért adhat olyan sokat mindenkinek önmaga fejlesztésében is.

 9. Ildikó szerint:

  Teremtek valamit.A gondolatommal,kezeimmel.Valamit ami szép,gyönyörködtet,örömet okoz és ha lehet funkciója is van.Ha “csak” annyi,hogy mások látják benne a harmóniát,jobban érzik magukat ha látják,megérintik…már megérte!

 10. Lili szerint:

  Szerintem alkotó életstílusban semmit sem akarsz direkt csinálni és ezért jó.
  Az alkotó életstílus egy belső szabadságot ad, mert ilyenkor a saját stílusod, gondolatvilágod jeleníted meg úgy ahogy te szeretnéd.

 11. Erzsó szerint:

  Semmit. Fogalmam sincs, mit jelent.

 12. Illés Viktória szerint:

  Szerintem kétféle élet van. A robot, és az alkotó. Nekem, mielőtt a lányaim megszülettek, robotéletem volt. Tudatosságtól mentesen pörögni, a munka, buli, szerelmes szakítások örvényében. Megdolgoztam a pénzért, s megvásároltam amit akartam. Most az alkotó életem élem. Megalkotom a szerető kezek tanyagazdaságot. Naponta alkotok valami csodásat a konyhában. Mára saját sajtreceptúráim vannak. Évről évre egészségesebb kertet sikerül alkotnom. Az alkotás egy szer-etet teljes isteni teremtés. Az alkotás, benne van a mindennapjaidban, amint lelassítasz és összeszeded a figyelmed, megtalálod a teremtést a napi feladataidban.

 13. Anikó szerint:

  Az életem és én, vagy én és az életem. Önkifejezésem, saját magam megfogalmazása magam és mások részére, mindenféle kreatív tevékenység segítségül hívásával. Környezetem kialakítása és szebbé varázsolása. Énidő. Flow-élmény.

 14. Anikó szerint:

  Minden alkotás, amit létrehozunk munkánk, hobbink által, amiben örömünket leljük, elégedettséget hoz számunkra. Alkotó életstílus, ha tevékenységeinkbe be tudjuk vinni saját szemléletünket, kreativitásunkat.

 15. Riaa szerint:

  Alkotó életstílus, az számomra az, hogy olyasvalamit alkossak, ami akár ,,egy életen át végigkísér” vagy akár még az utodódok is láthatják, tapasztalhatják. És itt a témakört az mindenki fantáziájára bízom. :)

 16. Kujbus Erika szerint:

  Az Alkotás maga az élet! Alkotunk egy csodás életet,egy meleg otthont, egy fincsi kenyeret. Bármit,ami öröm és amivel úgy érzem,hogy adok magamból egy kicsit a szeretteimnek,barátaimnak,ismerősöknek, embereknek. Ez pedig számomra nem más,mint a Szeretet!❤️