Elizabeth Gilbert: a kreativitás táplálásáról

Elizabeth Gilbert

Mi a kreativitás? Honnan ered? Hogyan tudod azt fenntartani? Elizabeth Gilbert őszinte beszédében azzal kapcsolatban ad tanácsot, hogyan tartsuk fenn saját kreativitásunkat. Szerinte a kreativitás táplálásának egyik titka, hogy elengedjük a szorongató nyomást, és csak tegyük a dolgunkat, alkossunk folyamatosan.

Ha ismerős Elizabeth neve, az azért lehet, mert ő írta évekkel ezelőtt az Ízek, imák, szerelmek című sikeres könyvet, amiből később film is készült. Ennek a könyvnek az írási folyamatáról, kudarcokról és sikerekről is beszél ebben az előadásában. Ugyanakkor sok mindenre választ kaphatsz a kreativitással kapcsolatban, például arra, hogy melyik korban mit gondoltak az emberek, honnan ered a kreativitás: istenadta képesség vajon, vagy csupán az emberből fakad…

(Ha nem látod a magyar feliratot, kattints a jobb alsó sarokban a három kis pöttyre, ott ki tudod választani.)

“Az egyik legősibb és legnagyvonalúbb trükk, amit a mindenség játszik velünk önmaga és a mi szórakoztatásunkra: kincseket rejt el mélyen bennünk, aztán a háttérbe húzódva kíváncsian lesi, vajon megtaláljuk-e őket valaha. A kreatív élet nem más, mint ezeknek a rejtett kincseknek a feltárása. Kincsvadászat.”
(Elizabeth Gilbert)

Mit gondolsz, miből fakad a Te kreativitásod?
Te mivel táplálod, hogy tartod fent?

Ha idén nagy alkotói terveid vannak, és szeretnéd táplálni a kreativitásodat, akkor szívből ajánlom az “Újévi Lendület Alkotócsomagot”!

Tetszett ez a bejegyzés? Kérlek, hogy oszd meg a Facebookon! Köszönöm, ezzel sokat segítesz nekem :)

Szólj hozzá!

6 hozzászólás a(z) “Elizabeth Gilbert: a kreativitás táplálásáról” bejegyzéshez
    1. AvatarKati

      Kedves Éva, egérrel görgesd lefelé a felugró listát, akkor megtalálod a Hungarian-t is.

  1. AvatarKis-S. Nelli

    A kreatív gondolatok tényleg ilyen gyorsan érkeznek, mint egy hidegzuhany. Ha nem írom le őket, már el is illantak. Tehàt kapd el őket :))

    Válasz