Feltöltődtem testileg-lelkileg

Számomra ez a nyaralás, amit Horvátországban töltöttem a családdal, egy igazi feltöltődés volt testileg-lelkileg. Biztos, hogy a hatása sokáig kitart majd, próbáltam a lehető legtöbbet elraktározni ebből a csodából, amit ott megéltem…

Először is, a tenger… Majdnem 10 éve, hogy előtte nem jártam a tengernél, így már nagyon ki voltam éhezve. :) Újra látni, újra érezni az illatát, megcsodálni minden napszakban, mindenféle időjárásban, és úszni benne…fantasztikus volt! 

Nem győztem feljegyezni azt a sok-sok különleges pillanatot, ami annyira megragadott, hogy majd meg is kell alkotnom valamilyen formában, rajzban vagy festményben.

Mutatok még pár képet… Krk-szigeten voltunk, egy kis település, Njivice mellett, egy kempingben. Egy rövid sétányira volt ez a hangulatos kisváros, szuper kis éttermekkel a parton, gyönyörű hajókkal a kikötőben. Az alábbi képet egy kávézóból fotóztam, ami közvetlenül a sziklás parton volt:

A kemping is csodaszép volt, tele mindenféle mediterrán, virágzó bokorral, leanderrel, nyári orgonával, tölcsérvirággal… Szóval nemcsak maga a tenger és annak színei, hanem a növényzet is lenyűgöző, alkotásra inspiráló volt… Nem tudtam betelni a virágzó bokrok látványával.

Fotóztam a tengert reggel-délben, este, napsütésben, viharos szélben… mindig gyönyörű volt. A vize pedig kristálytiszta volt. Beúsztam, ameddig lehetett, és lenézve a tenger fenekére, legalább 10 m mély volt már ott, és még mindig le lehetett látni az aljára, ott csillogtak a kövek, bámulatos volt.

Egyik délelőtt kirándulást tettünk Omisalj közelében. Itt pár perc sétányira egymástól láthattuk egy római kori település romjait, illetve Európa egyik legnagyobb, fennmaradt ókeresztény bazilikáját.

Ez utóbbi számomra annyira különleges hangulatú és inspiráló volt, hogy biztos bele fogom szőni valamelyik festményembe! Szinte el tudtam képzelni, milyen volt ez a templom sok száz évvel ezelőtt és milyen lehetett az élet körülötte…

Ez a kép pedig a búcsú-estén készült, tettem egy búcsú-sétát a tengerparton, és megcsodáltam Njivice-t az esti fényeiben is.

Remélem, hogy jövőre viszont láthatom a tengert! Számomra nagyon sokat jelentett ez az utazás, és tényleg “tengernyi” ötletet adott a munkához, festéshez is! :)

Neked is van hasonló, testi-lelki feltöltődést adó hely?
Oszd meg velem egy hozzászólásban!

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


15 hozzászólás “Feltöltődtem testileg-lelkileg”

  1. Mária Koblász szerint:

    Kedves Zsófia!
    Nagyon gyönyörű helyeken jártatok. Várom az ott gyűjtött élmények után készülő képeidet!
    Jó egészséget és sok erőt kívánok!
    Üdvözlettel Koblász Mária

  2. Csikós Zsuzsanna szerint:

    Nagyon szép a hely ahol jártál. Én is voltam ott; igaz már régebben, de a tenger csodálatos, már több tengerparton jártam, én is nagyon szeretem. Remélem a sok élményt kamatoztatni tudod majd az alkotásban! Köszönöm a beszámolót!

  3. Dr Durajdáné Sirokman Ágnes szerint:

    Nagyon jó nyaralás lehetett. Szuperek a fotók!

  4. Kóréné Rózsahegyi Erzsébet szerint:

    Kedvs Zsófia!
    Köszönöm, hogy megosztottad velem az élményedet. Örülök az örömödnek. Kívánom, hogy sokáig megmaradjon és segítsen a mindennapokban.
    Szeretettel hálás szívvel gondolok Rád.
    Erzsébet

  5. Rotaridesné Muszély Mária szerint:

    Kedves Zsófi!
    Szívből örülök annak, hogy sikerült testileg-lelkileg feltöltődnöd az utazás során. Szerintem jobb helyet nem is találhattál volna. Mi kb. 35 éve kempingeztünk ott, akkor még Jugoszláviának hívták. Azóta sok helyen jártam, de ilyen szemet gyönyörködtető, kék színű tengert, mint az Adria, sehol nem láttam. Gondolom, hogy kell egy kis idő, amíg a rengeteg élmény lecsillapodik, és akkor jöhetnek az
    alkotások!
    Szeretettel üdvözöl
    Mari

  6. Rónainé Pálffy Judith szerint:

    Kedves Zsófi!
    Köszönöm a beszámolót. csodás helyen jártál, itt még a nap végére elfáradni is jó. Remélem sokáig tudsz táplálkozni a begyűjtött energiákból.
    Már régóta csupán egy hely ami feltud tölteni energiával. Az alkotó szobám, igaz ott még az idő is megáll, ha tudok időt szánni az alkotásra. Igaz nem festek, csak csodálom azok munkáit akik festeni, rajzolni tudnak. Jómagam levegőn száradó gyurmából készíted egyedi dolgokat. Egyre nagyobb bele éléssel. S ha hajnali 3 kor térek nyugovóra, akkor is tele vagyok pozitív energiával. Szóval a testi- lelki feltöltődés helyem egy szoba, ahol nem zavarnak. :)

  7. Pusztai Csabáné szerint:

    Örülök, hogy szép helyen Voltatok. Rengeteg csodát láthattatok!! Üdv.!! Kati néni👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼❤❤❤❤❤🥰🥰🥰🥰🥰🌞🌞🌞🌞🌞🌞

  8. Fekete Beatrix szerint:

    Kedves Zsófi!
    Köszönöm, hogy meg osztottad velem a nyaralás élményeit!
    Örülök, hogy testileg és lelkileg feltöltődtél!
    30 évvel ezelőtt voltam Selceben, csodálatos hely. Igen, aki egyszer elmegy, mindig vissza vágyik a tengerhez.
    Sok sikert kívánok az új alkotásaidhoz, és várom, hogy láthassuk is.:)

  9. Vágási Mária szerint:

    Kedves Zsófi!
    Köszönöm, hogy megosztottad a gyönyörű képeket. Mi is tengerhez járók vagyunk.
    Sokszor voltunk az Adrián utoljára kb. tíz éve.Mostanában Barcelona és
    Mallorca ahol jártunk. Mind csodás pihenés volt.
    Tartson sokáig nektek is ez a testi, lelki feltöltődés.
    Szeretettel: Mária

  10. Besenyeiné Nagy Erika szerint:

    Kedves Zsófia!

    Örömmel olvastam jókedvű soraidat, tartson
    sokáig ez az állapotod és sok erőt kívánok a
    továbbiakban!
    Szeretettel várom az ihletből született csodálatos
    alkotásaidat.
    Üdv. Era

  11. Réka szerint:

    Kedves Zsófi,
    köszönöm a képes beszámolót arról a csodálatos helyről. Nekem bármilyen víz, tó, tenger és hegy látványa fel tud tölteni, akárcsak az ilyen filmek. Szép alkotói munkát kívánok!

  12. Szirmay katalin szerint:

    Köszönöm csodás, fotós beszámolódat! Én már csak vágyakozom a tengerhez!

  13. Kiss Judit szerint:

    Kedves Zsofi!
    Koszonom a szep es erdekes beszamolod. Azt hiszem a tenger es az ocean
    a legszebb a vilagon. Nagyon szeretem . Szeretnem!! Gorogorszagban voltam
    egyszer es az Atlanti ocean partjan nyaraltam egy parszor Nagyon tetszik
    a stilusod es erdekesek a fotok. Koszonettel Kiss Judit

  14. Ildikó Ginelli szerint:

    Kedves Zsófi ! 2008 ban voltunk a családdal Horvát országban mi is a KRK szigeten béreltünk egy kis apartmant, . Egy hetet töltöttünk ott, onnan mentünk kirándulni Fiuméba és Opatijába. Minden nap fürödtünk a tengerben. Tényleg csodás érzés volt. Amióta Verőcén van egy kis vikkend házunk és kertünk ott tartózkodunk sokat, és évente a Balatonon néhány napot. A teraszomról Hét hegyre és dombra látok rá az esti csendben nagyon megnyugtató. Az idén a Balaton inkább megihletett néhány kép erejéig. Amint rajta lesznek a gépemen átküldöm őket, Örülök a sikeres vakációdnak és a jól sikerült képeknek. Üdvözlettel ILDIKÓ

  15. Ági szerint:

    Kedves Zsófi!
    köszönöm kedves beszámolódat és képeket, amit küldtél. Jó alkotást kívánok.
    Üdvözlettel: Ági