Gombos vízfestékkel ilyet is lehet?

Mióta elindítottam az ingyenes festőleckékből álló emailes sorozatomat (ha még nem jelentkeztél, ide kattintva megteheted), sokan keresnek meg olyan kéréssel, hogy ajánljak konkrét eszközöket, amikkel olyan képeket lehet festeni, amiket én szoktam…

Most egy ilyen kis ajánló következik, mellyel egyrészt szeretnék kedvet csinálni a kezdőknek az alkotáshoz, másrészt pedig szeretném eloszlatni azokat a kételyeket, hogy “gombos vízfestékkel ilyet tuti nem lehet festeni”

Van egy nagyon egyszerű és egyáltalán nem drága készlet, ami külsőre olyan, mint egy iskolai vízfesték készlet. De több rejlik benne, csodás, gazdag, telt színeket varázsolhatsz vele a papírra. Ez az anilin festék. Akvarell papíron csak úgy fut, szalad a festék, magától keveredik a többi színnel, igazán izgalmas vele dolgozni.

Mutatok egy képet, amit ezzel a készlettel festettem, alig 1-2 szín felhasználásával…

A kép címe: Télvíz

Remélem, kedvet csináltam hozzá, hogy kipróbáld! Igazán nem nagy befektetés, és élvezet vele az alkotás. Először mindenképp valami absztrakt, nonfiguratív képet fess vele, és csak élvezd, ahogy a színek szaladnak a papíron… :) (Az általam is használt Anilinky készletet itt meg is vásárolhatod. >>)

Ha érdekel, miben különböznek az Anilinky készlet színei egy átlagos iskolai vízfesték-, illetve egy szilkés akvarell készlet színeitől, akkor nézd meg az alábbi összehasonlító videót!

Ha tetszett a videó, akkor kövess Youtube-on is!

Ehhez látogass el a Youtube csatornámra, és nyomj rá a [Feliratkozás] gombra, majd nyomd meg a kis csengőt is, hogy azonnal értesítést kapj, ha új videóm jelenik meg.

Jó alkotást kívánok!

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Egy hozzászólás “Gombos vízfestékkel ilyet is lehet?”

  1. Barótfi Edit szerint:

    Zsófikám! A legnagyobb erényed számomra, hogy mindig felderítenek a mondataid is meg a munkáid is. A tanácsaidban pedig azt értékelem a legjobban, hogy mindig törekszel arra, hogy ne a legdrágább alapanyagokat ajánld csak Minidig örömmel, izgalommal várom a jelentkezésedet! Barótfi Edit