Ihletet adó színek, formák, apró részletek

A múlt heti elvonulásom történetét folytatom, mert annyi fotót csináltam, hogy egy jó időre el vagyok látva inspirációval. Megmutatom, mik azok az apró részletek a természetben, amik ihletet adnak a festményeimhez…

A legutóbbi blogbejegyzésemben bemutattam neked azt a csodahelyet a Börzsönyben, ahová elvonultam egy pár napra egyedül, feltöltődni. Ha még nem láttad, vagy csak újra megnéznéd, itt találod a bejegyzést.

Arról írtam a múltkor, mennyire megfog engem az erdő hangulata, és a zöld ezer árnyalata. Most pedig következzenek az élénk színek, az apró mintázatok, és különleges formák, amik szintén vonzzanak, és alkotásra inspirálnak…

Nem kellett messzire sétálnom, az első csodás színösszeállításra a hotel kertjében bukkantam rá… Különleges ez a tűzliliom, festeni valóak a szirmai és az egész forma, számomra előkelőséget sugall:

Pár méterrel odébb pedig ez a mesés rózsabokor fogott meg, és már azon gondolkoztam, hogy fogom kikeverni ezt a színt…

Nagybörzsönyben sétálva úton, útfélen csodás mályvabokrokra bukkantam, nem győztem csodálni őket, milyen óriásira meg tudnak nőni, és milyen változatosak…

Erről a sárga virágú növényről pedig sejtelmem sem volt, hogy micsoda, mert még soha nem láttam ilyet. Számomra lenyűgöző volt a formája, és közelről megfigyelve az apró kis részleteket a virágban, mint egy mestermű, olyan. Méhkaptárra emlékezetett a virágfej.

Az erdei kisvasút végállomásánál különleges látványt nyújtott ez a régi kis vasúti kocsi, gondosan beültetve különböző színű és formájú növényekkel…

Utolsó nap, mikor egyedül mentem kirándulni az erdőbe, már elég sűrűn gondoltam a családra és a hazaérkezésre… :) Biztos ezért volt, hogy mindenen megakadt a szemem, ami a 4-es számmal volt kapcsolatos… 🙂

Először ez a mezei virág, amin 4 bogár pihengetett…

Aztán ez a fa, aminek mintha 4 törzse lett volna, amik teljesen egyenrangúak, mind szépen egyenletesen növekszik, és szorosan összetartoznak. 🙂

A fenti képeket mind használni fogom majd az alkotásaimhoz, ihletadó inspirációnak.

Köszönöm, hogy velem tartottál, és elolvastad az élménybeszámoló folytatását is! Azt hiszem, sok természetkedvelő, illetve kertészedni szerető ember olvassa a blogomat. Úgy látszik, tényleg összefüggnek ezek a dolgok: aki szeret alkotni, az hozzám hasonlóan csodálja és szereti a természetet is.


Tetszik a fenti bejegyzés?
Szívesen olvasnál a továbbiakban is hasonló inspiráló helyekről?

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


12 hozzászólás “Ihletet adó színek, formák, apró részletek”

  1. Dr Durajdáné Sirokman Ágnes szerint:

    Köszönöm Zsófia!
    Nagyon szép fotók, jó ötletek alkotáshoz!

  2. Deákiné J.Márta szerint:

    Kedves Zsófi : ) Hozzám is nagyon közel áll a természet – minden szépségével együtt – ami mindig képes megújulni és folyamatosan változni…én vidéken nőttem fel, reggel kimentem, este hazamentem aludni, másnap ugyanez – így a nyári szünet alatt… : ) ami jó manapság is, hogy -igaz a fővárosban élek – de természetközelben és az illatok, a növények virágai, a föld és eső szaga mind-mind felidézi a múltat és ez hozzátartozik az emberhez – így kerek egész az élete… szép napot kívánok és szeretettel üdvözöllek Márti

  3. Szabó András szerint:

    Köszönöm !

    Szép felvételek a természetről !

  4. Virág Mária szerint:

    Kedves Zsófi!
    Öröm volt olvasni az élménybeszámolódat a börzsönyi ihletmerítésről, és a természet tiszteletéről, szeretetéről. Köszönöm.

  5. Magdi szerint:

    Kedves Zsófia!

    Köszönöm a képeket, nagyon tetszenek.
    Én is a fák szerelmese vagyok, most eső után is gyönyörűen változatos
    színben pompáznak.
    Nagyon szépek a virágos fotók is.
    Nagyon köszönöm leveled.
    Üdvözlettel: Magdi

  6. Lévayné Kántor Erzsébet Anna szerint:

    Áldás Békesség!
    Korábban ugyan már olvastam előző beszámolódat, de mivel közben sokminden történt velem, így újra olvastam, és gyönyörködtem nem csak a felvételekben, hanem abban is, ahogyan beszámolódat megírtad. Beszámolódból árad ránk az öröm, a rácsodálkozás felemelő élménye. Békességet áraszt nem csak a gyönyörű természet látványa, melyben rácsodálkozhatsz Teremtő Istenünk fantasztikus, kreatív munkájára, amit nekünk élőhelyünkké alkotott végtelen szeretetét árasztva felénk alkotásain keresztül.
    Érezni beszámolódból a megajándékozottak örömét! Amikor örömmel tölti el a megajándékozottat, a mélységes szeretetből felé nyújtott ajándék. Amikor a mélyről fakadó háláját azt sem tudja, hogyan fejezze ki, de testének minden porcikájából árad a hála, az ujjongó öröme azok felé, akiktől az ajándékot kapta.

    Igen, ennyire boldog tud lenni az ember, ha akár munka közben is ha csak néhány pillanatra is, engedi, hogy hasson rá Isten remekműve. Akár a szellő simogatása, vagy a gyönyörű kék égen úszó felhőkre való rácsodálkozás, míg iparkodsz a buszmegálló felé. Vagy a fűben megbúvó kis virágocskák. ahogy hívogatnak: Ne siess annyira! Állj meg egy pillanatra, gyere közelebb, és gyönyörköd bennem! Azért alkotott a Teremtőnk, hogy szeretetét közvetítsem feléd! Hogy békességet, egy kis gondtalan pillanatot hintsek a szívedbe.

    Örülök, hogy most megfürödhettél ebben a szeretetben! És, köszönöm, hogy megosztottad velünk! Így mi is részesülhettünk ebből a felfrissítő szeretetáradatból!

    Az Úr áldása kísérjen minden utadon! És hálaadó imádban mindig emlékeztessen Atyánk ezekre a szép napokra! Ámen.

    Hálásan köszönöm ezt az örömet, amit közvetítettél felénk!
    Áldó szeretettel Anna

  7. Réka szerint:

    Kedves Zsófi,
    szívesen olvasok ilyen bejegyzéseket és élvezem a képeket is. Érdekes, hogy a fényképek az embert mi mindenre tudják inspirálni!
    Köszönöm mindkettőt!

  8. LONGA SÁNDORNÉ szerint:

    Szia Zsófi Tetszik a mit megosztottal képek Hasonló élményben votam Én is mindent le fényképeztem És majd abból fogok válogatni ha lesz időm festeni Még annyi a természetnel nincs szebb csodálatossab

  9. Csikós Zsuzsanna szerint:

    Köszönöm a folytatást, a szép képekkel. Én is nagyon szeretem a természetet, virágokat növényeket. Kedvet kap az ember, hogy megörökitse a szépségüket, így mások is gyönyörködhetnek bennük. Ez a műveszet lényege szerintem. Megosztani a szépséget másokkal is. Azt amit mi szépnek látunk.

  10. Gyöngyi szerint:

    Kedves Zsófi!
    Múlt héten Ausztriában csodálhattam napokig a férjemmel a zöld sokféleségét. Fantasztikus volt. Már tervezem a képet, amin megörökítem az élményt.
    A másik, hogy pont ma reggel csodáltam meg egy ugyanilyen színű mályvát. Öröm ránézni.
    Jó volt olvasni a bejegyzéseket.

  11. Palotai Kata szerint:

    Kedves Zsófi!
    Nagyon kedvelem a bejegyzéseidet!
    Igazán gyönyörű helyen jártál, a képeid pedig valóban inspirálóak! :)

  12. Molnár Józsefné szerint:

    Kedves Zsófi!
    Köszönöm, hogy folytattad az élménybeszámolót. Szépek a képek, egy jó ideig biztosan lesz mit feldolgozni. Itt az Alföldön is van rengeteg szépség, amit érdemes figyelembe venni, festményen megörökíteni. Pld. Szeged és környéke, a Tisza, a Maros, a Fehértó környéki madárvilág nagyon sok festőnek kedvenc témája. Nem utolsó sorban az alföldi naplemente, amikor az ég és föld találkozásánál a részeg, fáradt nap lebukik a szemünk elől és gyönyörű színekkel ékesíti az őt kísérő felhőket. Biztos ezen a tájon is rengeteg szépséget tudnál begyűjteni, kívánom, hogy legyen rá alkalmad.
    Üdvözlettel: Anna