Hogyan tovább

Hónapok óta a jegyzeteim legtetején ott állt egy idézet Picassotól, de eddig nem kezdtem vele semmit, annyira elborítottak a családi gondok. Hát nem gondoltam volna, de most ez az idézet segített átlendülni egy mélyponton:

„A tevékenykedés minden siker alapja.”

Pablo Picasso


Várhatom én, hogy majd újra jön az ihlet, az alkotókedv, az isteni szikra…ez nem olyan egyszerű, és nem is jön magától. Valamit el kell kezdenem, el kell magamat foglalni valamivel, ami hasznos. Az idézet hatására elkezdtem érezni egy belső késztetést, hogy folytatnom kell a tevékenységemet, ha nem is pont úgy, mint eddig, de valamit aktívkodnom kell.

Így hát első lépésként elkezdtem rendet tenni az alkotóműhelyemben. Sok felesleges dolgot kiszanáltam, az eszközeimet rendszereztem, és száműztem jópár porcicát is.

Takarítás, rendrakás közben valahogy helyre kerülnek, letisztulnak az ember gondolatai is… Te is éreztél már hasonlót?

Nekem nagyon jól esett rendet teremteni, tisztaságot varázsolni a kis munkahelyemen – úgy érzem, így tiszta lappal vághatok bele egy új korszakba. Ugyanakkor helyet és időt is teremtek ezzel magamnak, mert tudom, hogy a gyász egy hosszú folyamat, és a befelé fordulás dominál ilyenkor. Nehéz még más emberekhez kapcsolódni, mégis, az íráson és a rajzoláson keresztül nekem ez most olyan természetes.

… és lám: porszívózás közben már jöttek is az új ötletek: mit rajzoljak majd, milyen videót készítsek, karácsonyig milyen lehetőségeket kínáljak Neked, kedves olvasóm…és persze még előrébb is szaladtam, hiszen olyan gyorsan itt az év vége.

Leültünk hát Gáborral, a párommal, és átbeszéltük a következő hónapokat. Ő nagyon erős támaszom volt az elmúlt időkben, és most is segít, hogy lelkileg jobban érezzem magam, és újra magamra találjak a munkában.

Röviden összefoglalom Neked, mik a terveink az őszi-téli időszakra:

– október végén újra be lehet majd lépni a Titkos Művésznők Társaságába: 1 hétig lesz nyitva a lehetőség, hogy aztán élvezd az éves tagság minden előnyét, és résztvevője lehess az összes kreatív kurzusomnak! (a linkre kattintva most is elolvashatod, miről van szó, de a jelentkezés még nem nyitott!)

– karácsony előtt különleges csomagokban lesz megvásárolható a Művésznapló: van pár felhalmozódott kincs: művészkellékek, pasztell készletek, festékek, ecsetek, amik régóta gazdára várnak a raktárunkban.

Köszönöm, hogy továbbra is velem tartasz, és figyelemmel kíséred a munkámat!

Jövő héten újabb infókkal, részletekkel jelentkezem az említett őszi-téli lehetőségeket illetően!

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük