fbpx

Soha nem fogják elvenni a kedvem

Idén is szeretnélek tovább inspirálni, motiválni az alkotásban. Teljesen mindegy, milyen technikában szeretnél elmélyedni, és hogy a rajzolás vagy a festés érdekel-e jobban! Egy biztos: ihletre, inspirációra, új lendületre minden művésznek és minden alkotni vágyó kezdőnek, haladónak, művészlelkű embernek szüksége van.

Néha nem egyszerű, tudom…néha elmegy a kedvünk, nem jön az ihlet, és csak mások alkotásaiban gyönyörködünk, esetleg irigykedünk, mert tudjuk, mi nem tudunk hasonlót alkotni. De nem is kell feltétlenül!

Minden lendületet adhat, még az is, ami esetleg messze meghaladja az eddigi próbálkozásainkat, alkotásainkat! Van, hogy egy kellemes hangulatú hely, egy jó kiállítás, egy jó élmény valamelyik barátunkkal, olyan ösztönzően hat az alkotásra, hogy attól kapunk szárnyakat, és nem feltétlenül attól, hogy bizonyos technikákban próbáljuk tökéletesíteni a tudásunkat.

Persze tudom, azt is kell időnként… De én abban hiszek, hogy az ösztönös képességek is szuperül előcsalogathatók, csak kell a szikra, ami beindítja… Ehhez próbálok neked segítséget nyújtani, hogy egy-egy levelem hatására úgy érezd, hirtelen alkothatnékod támad! :)

Olyan sok kedves visszajelzést kapok, nagyon feldob, mikor valaki ír, hogy “köszi, megkaptam a küldeményed, és annyira lázba hozott, hogy együltő helyemből elolvastam, és sok éves halogatás után most tényleg belevágtam a festésbe”… és ehhez hasonlóak.

… és persze van olyan is, aki nem ennyire pozitív :) Kapok olyan levelet is, amiben valaki szidja a képeimet vagy elküld melegebb éghajlatra… csak egy párat idéznék: “nem való neked a festés, sem a rajzolás, valami nagyon mással kéne foglalkoznod” vagy: “nem tetszenek a képeid, nincs bennük semmi valóságos” és sok ezekhez hasonló vagy még durvább megfogalmazása annak, hogy nekik nem tetszik amit csinálok, és nem is értik, miért ezzel foglalkozom.

Legutóbb a halottak napjához kapcsolódó festményemhez írta valaki, hogy ennek semmi köze az ünnephez, ezen elefántcsordák vonulnak a bozótosban (persze én hiába nézem, nem látok benne elefántokat, csak az emlékeimet, amik a családtagjaimhoz kötnek).

Megsértődhetnék ezeken, de már megedződtem. :) Eleinte persze, rosszul esett, de rájöttem, egész egyszerűen nem tetszhet mindenkinek, amit csinálok! Sőt, talán az a jobb, ha csak bizonyos körben népszerű az, amit csinálok, és nem feltétlenül kell, hogy tömegek lelkesedjenek a képeimért.

Ezt azért írom neked, hogy Te is biztos kaptál már negatív kritikát, ami elvette a kedvedet az alkotástól. Látod, én is kapok negatív kritikát… :) De soha nem fogják elvenni a kedvem az alkotástól!

Nemcsak azért, mert érzelmileg el tudok határolódni ezektől, hanem azért is, mert az alkotást elsősorban nem azért csinálom, hogy mások gyönyörködjenek benne, hanem azért, mert számomra jó érzés festeni, és érzéseket megjeleníteni, önmagamat kifejezni. Ha ebben egy kívülálló (legyen az családtag, barát vagy Te, kedves olvasó is örömödet leled, az természetesen egy jó érzés, és lelkesítően hat rám!), de nem ez a legfontosabb.

Kívánom, hogy Te is megleld az alkotásban ezt a fajta örömöt, és legyen egy kis birodalmad, ami csak azért van, hogy Te ott jól érezd magad, és ki tudj teljesedni!

Akik kritizálnak (nem építő jelleggel, hanem inkább bántóan!), azoknak általában nem veled, vagy az alkotásoddal van problémájuk, hanem saját magukkal, és a kritizálás formájában vezetnek le valamilyen feszültséget – de ezt nem kell magadra venned! Mondd is ki bátran: oké, értem, hogy neked nem tetszik, de nekem jó érzés volt ezt megfesteni! Ennyi.

… végezetül egy listát szeretnék adni neked, amit kitűzhetsz a kis alkotósarkodban, és ami január minden napjára ad egy kis ihletet az alkotáshoz. Bármelyiket kiemelheted ami megfog, és alkothatsz a hatására! Szerepelhet a képen maga a szó, vagy akár valami olyasmi, amire asszociálsz a hatására! Izgalmas így alkotni, kicsit megdolgoztatja a kreatív agyféltekénket!

Neked melyik tetszik? Melyik témában rajzolnál vagy festenél egy képet? Írd meg egy kommentben!

Ezekkel a fenti gondolatokkal és a januári ihletadó listával kívánok neked békés, boldog új évet és sok-sok örömteli alkotással töltött időt!

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


42 hozzászólás “Soha nem fogják elvenni a kedvem”

 1. Ildi szerint:

  10. Titkos ajtó
  Ezt a témakört festeném meg.

 2. Dr Tóth Szilvia avatar Dr Tóth Szilvia szerint:

  Kedves szó: zuhatag,lámpafény, otthon. Most kulōnōsen hianyzik az otthon,mert éppen kórházban vagyok.Egy kisebb térdmútéten vagyok túl, remélhetően sikeresen es holnap mehetek haza.mindenkinek jo alkotást és szép hétvégét. Ŭdvozlet.

 3. Csikós Zsuzsanna avatar Csikós Zsuzsanna szerint:

  Igazad van, soha nem szabad feladni, főleg nem a risszindulatú megjegyzések miatt. Lehet, hogy csak az irígység beszel belőle. A lényeg hogy mit jelent az alkotónak maga az alkotás. Ha még másnak is tetszik az persze jó érzés, de a lényeg hogy nekünk okozzon örömet.

 4. Anna Sebestyen szerint:

  Kedves Zsófi!
  Egy kép annyit ér amennyit mond nekem, neked, bárkinek. Ha a műveden valaki elefántcsordákat lát vonulni, akkor őt nem szólította meg. Sebaj! Másoknak adott valami szépet és ez jó. Nekem is tetszik.

 5. Johancsik Miklósné avatar Márta szerint:

  Kedves Zsófi!
  Kívánok neked is alkotásokkal teli, boldog újévet!
  A januári inspirácíóban a mai napot nagyon jól eltaláltad, hiszen délelőtt volt egy kis hóesés, mint lepel takarta a tájat.
  Üdvözlettel: Márta

 6. Molnár Józsefné avatar Molnár Józsefné szerint:

  Kedves Zsófi!
  Először is nagyon boldog, sikeres új esztendőt, sok erőt és jó egészséget kívánok Neked és Családodnak.
  Leveledben nagyon bölcs gondolatokat továbbítottál, valóban nem szabad, hogy kedvünket szegje egy-egy bántó kritika, az építőkritikát viszont szeretjük és elfogadjuk, hiszen az segítségünkre lehet.
  A képeidből a jóság, a béke és a nyugalom sugárzik, jó rájuk nézni.
  Írásod hatására legszívesebben azonnal festeni kezdenék, de mivel éjjel 1 óra van, most mégis pihenni térek.
  Sok említett szó tetszik, én most a télhez köthető kifejezéseket választom.
  szürkéskék, felhő. havasok, lámpafény, otthon, menedék.
  Köszönettel: Anna

 7. Bodor szerint:

  Kezdő vagyok.De nagyon akarok rajzolni.

 8. Kotroczó lstvánné szerint:

  Kedves Zsófi. Hirleveled olvasva, azt szeretném mondani Neked, hogy rendkívül bölcs ember vagy. Pontosan így kell hozzá állni a negatív kritikához. Felejtős. Angyalkám azt mondja „Életed minden eseményét magad vonzod be, így semmi haszna nincs mások hibáztatásának.” Ábrahám Ester Hicks pedig azt „Azért tégy meg valamit, mert az jó érzést okoz”. Kevés olyan ember van, aki abból tud megélni, amit szeret csinálni, én pl. tanár voltam, és szerettem tanítani, a gyerekekkel foglalkozni. Együtt játszottunk, zenéltünk. Megmutattam nekik a napfelkeltét, ahogy a Mátrát megvilágítja előbb arany, majd réz színű fénnyel, csodálatos látvány.
  Elolvasva a szavakat, minimum a fele azonnal ihletet adott, de ha csak párat lehetne választani, az első a „mindenség”, majd a „havasok” és az „álom. Szeretettel Évi néni”

 9. Jánosné Sepsi szerint:

  Nagyon szépen köszönöm.Már többször próbálkoztam a festegetéssel de mindíg fel adtam,talán most sikerülni fog.Az ihletet adó szavak közül a messzeség, régi álom, menedék,tetszenek a legjobban.

 10. Magdi Kiss Józsefné szerint:

  Nagyon köszönöm! Tetszik az: 1;2;14 is!

 11. Gulyás Gyuláné szerint:

  Köszönöm szépen, Kedves Zsófi! Az írásodat és az ötleteket!
  Cseppkő
  Hullámzó
  Ezt választom.
  Szeretettel üdvözöllek, alkotásban, szeretetben, egészségben gazdag új évet kívánok ! Ágnes

 12. Etelka Nagyné Kovács szerint:

  Köszönöm a lehetőséget már többször kacérkodtam a gondolattal mert érdekel, kikapcsolná szomorú gondolataimból az életem párja elvesztése miatt. 13.pontra / az Ő tengerparti lábnyomaira / gondoltam nyaralásunk emléke mely mélyen a szívembe vésődött nem csupán a vizes homokba . A Te kreativitásod elbűvölő, talán azért támadt kedvem jelentkezni.köszönöm.

 13. Erika Masood szerint:

  Kedves Zsofi! Nem is tudom hogy megmerjem-e neked irni, hogy en eletemben sohasem festettem, es nem hinnem hogy valaha is fogok. Viszont megszeretnem neked irni, hogy figyelemmel kiserem az irasaidat, mivel amit csinalsz, barmi is az, festes, temahoz valo ihlet adas, stb. Nagyon tetszik. Teljesen magamat latom mindenben amit csinalsz. Vannak olyan kepeid es javaslataid, – gondolok itt, “ tundervilag, jegcsapok, hopelyhek”, hogy ugy erzem, mintha valami mesevilagba lepnek gondolatba. Egyszoval, te Zsofi, kicsit eltulozva, egy kis tunderke vagy. Sajnos, mi emberek, sokszor kritizalgatunk masokat, ami egy nagyon negativ dolog, de ezt is el kell valahogy nezni. Azaz, inkabb tultenni magunkat rajta. Kedves kis festo lady, en csak gratulalni tudok neked, mert te nem csak hogy tehetseges vagy mint festo, de emberileg is szerintem egy nagyszeru no vagy. Soha ne add fel!!!

 14. Szalay Oszkárné szerint:

  Pótlás megkésve:
  Nagyon boldog szerencsés, erredményekben gazdag új esztendőt kívánok.

 15. Szalay Oszkárné szerint:

  Kedves Zsófia!
  Mindig szívesen olvasom az írásaidat, inspiráló ötleteidet, és nézem a képeidet. Szeretném, ha ez továbbra is így lenne. Én azért nem kapot negatív kritikát, mert nem teszek fel semmit még szöveget sem a facebookra. A képekeet, amiket festettem, vagy a rajzaimat csak kedves barátaimmal osztom meg, ha érdekli őket. Mivel a a fő foglalkozásom (angol-magyar tanárként) már a múlté, mert nyugdíjas vagyok (84). saját kedvtelésemből festek vagy rajzolok vagy írok vagy zongorázok vagy kerékpározok vagy kertészkedek a napi kötellező rutin (mosás, mosogatás, takarítás, varrás, főzés, bevásárlás) mellett. Termésazetesen nem minden nap. Ha érdekel, neked szívesen elküldenék egy pár képemet, hogy szerinted érdemes-e foglalkoznom ezzel, ha megkritizálnád, véleményt mondanál róla. De csak Neked. Köszönöm az eddigi mukádat.
  Szeretettel Sarolta

 16. Anna Rigó szerint:

  A régi álom izgalmasnak tűnik.

 17. Éva Kovács szerint:

  Messzeség

 18. Benedekné Judit avatar Benedekné Judit szerint:

  Köszönöm szépen az új évi kívánságokat!
  Örülök, hogy visszatértél a havi, illetve napi ajánlásokra. Sajnos a régit nem jegyeztem fel, pedig sokszor gondoltam rá, mikor nem tudtam, hogy mit alkossak.
  Békegalamb, szürkéskék, felhő, csend, havasok, lámpafény, otthon, de mind nagyon inspiráló.
  Igyekszem megvalósítani őket.

 19. Palásti Ida avatar Palásti Ida szerint:

  Nekem az ihletet adó felsorolásból a „csend” és „régi álom”, amely alkotásra buzdít, illetve a csendhez kapcsolódóan elkészítettem egy képet. Sajnos nem tudtam elküldeni, mert az „eszközöm” meghibásodott. A hibaelhárítás után küldöm, addig is a többiek képeibe gyönyörködök.
  Kedves Zsófi! Legyen az Újéved olyan, mint amilyet szeretnél!
  Szeretettel: Ida

 20. Lévayné Kántor Erzsébet Anna avatar Lévayné Kántor Erzsébet Anna szerint:

  Áldás Békesség!
  Megint itt vagyok. A listából elsőre a galamb egyből megfogott. Most volt január 6-án Vízkereszt űnnepe. Erről tanítok ezen a héten mindenkinek. A galambról egyből a Szentháromság egysége jutott az eszembe. Amikor Jézus kijön a Jordán folyóból, miután Keresztelő János megkeresztelte, vagy mondjuk úgy bemerítette, egyből nagy fényesség támad, mondjuk úgy, hogy megnyílik az ég, és az Atya Isten hangja hallatszik: „Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm.”

  És miközben ez a szózat hangzik, abból a fényességből egy vakítóan fehér fény, mintegy galamb képében Jézus vállára száll.

  Az akkori törvények szerint, két tanu egybehangzó vallomása igaznak ítéltetik a bíróság előtt. Itt az Atya Isten és a Szent Lélek Isten tesz tanubizonyságot egyszerre, hogy Jézus Isten Fia, a megígért Messiás, ami a héberben Szabadítót jelent.

  Ha úgy tudnék ábrázolni, mint ahogy ez a jelenet csodálatos képként összeáll, amint az ott várakozó tömeg, akik sorban állnak Keresztelő János nál, hogy sorra kerüljenek. Döbbenten, csodálattal hallgatják a szózatot és látják, amit megállmodni sem mertek volna! Ez csodálatos!

  Köszönöm leveledet! Nagyon megérintett! Hálás a szívem, hogy ismerhetlek! Az Úr áldása kísérje életedet mindenkor!
  Áldó szeretettel Erzsike

  1. Benedekné Judit avatar Benedekné Judit szerint:

   Kedves Erzsike!
   Gyönyörűen megfogalmaztad ezt a képet. Sajnos én nem érzem magam képesnek arra, hogy ezt megfessem, de a galambbal valószínű, hogy megpróbálkozom.

 21. Lévayné Kántor Erzsébet Anna avatar Lévayné Kántor Erzsébet Anna szerint:

  Áldás Békesség!
  Bízd Újra Életed Krisztusra!
  Hálásan köszönöm ezt az írást, amellyel megkerestél bennünket!
  Az egyik kritizáló véleményen egy jót nevettem. Igen, jót nevettem, mert rögtön eszembe juttata, hogy Karácsony előtt vettem egy alkotást, amibe random bele szerettem. A művésznő, iskolánk tanáriájába rakta ki portékáit. Én meg megláttam és megszerettem egy akril, színkevert technikával készült képét. Tudtam, hogy nagyon nehéz ezzel a technikával azt létrehozni, amit akarunk, mert a festék szinte önálló életet él a papíron.
  Onnét tudom, hogy egyszer az iskolásaink kíséretében voltunk egy helyen, ahol ki lehetett próbálni, úgy, ahogyan az ottani művész megmutatta nekünk. Természetesen kapva-kaptam az alkalmon, és én is kipróbáltam.

  De, nem ez a lényeg, hanem az, hogy pont ma jött be ez a művésznő az iskolába, és átadta a beígért eredetiség igazolást a képről.
  Az a döbbenet, hogy amikor a képet a kezembe fogom, vagy otthon gyönyörködöm benne, nem tűnt fel az, ami most derűre, nevetésre ösztönzött, amikor az egyik ovoda felé menetelve nézegettem a műről készült képeket, és olvastam a műnek adott címet.

  Táncoló Szirmok a címe, és ahogy a cím olvasása után ránéztem aképre, nem egy virágot láttam benne, hanem egy tökéletes róka portré rajzolódott a szemem elé. Teljesen váratlanul. Nagyon meglepett. Holott, eddig én is egy viráot láttam benne.

  És most, hogy írom, időnként rá-rá nézve a képre, még a testét és lábait is felfedeztem, ahogyan kétlábon állva hátra néz, vagy ha fordítok a képen, akkor négylábon állva, hátra fordított fejjel felfele tekint.

  Szerintem az emberi képzelet csodálatos módon más-más összhangba rakva a látottakat, óriási felfedezésekre képes.
  Erre a legjobb példák azok a rajzok, vagy festmények, amiket szándékosan úgy készítenek el, hogy ha mondjuk fejjel lefelé állítva nézzük egy férfi portrét látunk, ha meg talpra állítjuk, egy kalapos nőt.

  Lehet, hogy sokszor anélkül, hogy tudnánk, így sikerülnek alkotásaink, hogy ha egy kicsit gondolatainkban átrendezzük, hogy mi hova tartozik, akkor csodálatosan megelevenedik egy másik világ ugyanazon az alkotáson.

  Engem örömmel tudnak eltölteni az ilyen rejtett dolgoknak a felfedezései.

  Persze, a saját alkotásaink a saját érzésvilágunkat, a saját pillanatnyi lelki állapotunkat vetíti ki számunkra. Egy másik lelki állapotban, saját magunkat is meglepheti, hogy: „Jé! Ezt én hoztam létre! Teljesen másra emlékeztem!”

  Bocsáss meg, de már megint elszaladt velem a gondolataim özöne! Magam sem gondoltam, hogy hozzászólás helyett egy teljes „regényt” írok.

  Nagyon köszönöm, az írásodat! Teljesen felélénkültem tőle! Kiemeltél a hétköznapok egyhangúságából! Köszönöm!

 22. Bartók Mária avatar Bartók Mária szerint:

  Kedves Zsófi, nagyon szeretem az írásaid, az alkotásaid pedig egyéni, különleges REMEKMŰVEK.
  A lista… jó ötlet…. a legkedvesebbek: csend, zuhatag, lendület, otthon, mindenség, messzeség, szikra, hullámzó, menedék.

 23. Ginelli Ildikó szerint:

  Kedves Zsófi ! Utólag is nagyon boldog ÚJ Esztendőt kivánok szeretettel Ildikó

 24. Ginelli Ildikó szerint:

  Kedves Zsófi ! Rengeteg inspirációt felsoroltál , a messzeség , a zuhatag ami megfogott. Ha lesz időm mindkettőhöz fogok festeni.Jelenleg kis unokám három hét bölcsi szünet után ujra beteg és ilyenkor nálunk van. No coment,Üdvözlettel Idikó

 25. Madarász Zsuzsa szerint:

  Kedves Zsófia! Számomra a Régi emlék című inspiráció a befutó.
  A negatív véleményt nyilvánítok pedig ne nézzék a munkáidat.
  A képeid nagyon hangulatosak, és egyediek. Üdvözlettel, Madarász Zsuzsa

 26. Sövényházy Csilla szerint:

  Álom, szikra, zuhatag.
  Kiváló témák, de a legtöbbet még konkrétumokkal kellene megtölteni. Szerintem. Bár szeretem az absztrakciót is.
  Elsősorban fotózom, s bár komolyan próbálkoztam különböző képszerkesztő programok segítségével absztrakt képeket alkotni (úgy érzem, nem is sikertelenül), ma már főként a valóságot fotózom. A kompozícióban lelem meg az örömöt. Természetfotókban legtöbbször, de pl. egy esti városkép is lehet lenyűgöző.
  Festeni inkább absztraktokat szeretnék, kár, hogy nem merek nekikezdeni, nincs elég erőm, évek óta tartó rákkezelés miatt.
  A technikáid – s persze a képeid – ihletők, igazán tetszenek.
  Üdv, szeretettel, Csilla
  és BUÉK!

 27. Ágoston Mária szerint:

  Kedves Zsófi!
  Már nem vagyok fiatal..,de még mindig meglep,ha valaki egy kedves festményre,alkotásra gorombaságokat ír és még el is küldi..!Jó lenne,ha ez csak bíztatásképp írtad volna az esetleges negatív visszajelzések miatt..!
  Már elég rég nem vettem elő a festékeimet..,de talán most,hogy kedvesen megszólítottál…!Veled együtt
  minden kedves festőtársnak boldog új évet kívánok és szép ihletett pillanatokat!Ágoston Mária

 28. Gyurecs Ildikó szerint:

  Kedves Zsófi !

  Kívánok sikerekben gazdag Új Évet.
  Nekem minden munkád nagyon tetszik, örülök,hogy tanulhatok tőled, nekem sok örömet ad,mások meg nem igazán érdekelnek, Aki jobban tudja csinálja jobban,. Te nagyon jól csinálod ,további sok sikert kívánok ! Szeretettel ölel Ildikó

 29. Kiss Melinda avatar Kiss Melinda szerint:

  Kedves Zsófi!
  Nagyon jókor jött ez a biztató leveled, nagyon „leültem” már pár hónapja. Most tudom, mit akarok, amint időt szakítok rá, mert amint végigolvastam a támákat, a szavakat, kettőnél meg is jelent a kép: a „lábnyom” az egyik, és a „lámpafény” a másik. Alig várom, hogy hozzáfogjak.
  A legjobban az vette el a kedvem, hogy a barátnőm ugyan nem tagja festőcsoportnak vagy iskolának, de rengeteg ideje van és ügyes is, és olyan szépeket alkot, hogy elvette a kedvemet a festéstől. Amint elképzeltem valamit, azt éreztem, hogy az övéi szépek és én úgysem tudok olyan színvonalút alkotni :(
  Most erőt veszek magamon, rövidesen közzéteszek valamit, biztos vagyok benne.
  NAGYON KÖSZÖNÖM a szavaidat, egy igen kedves, odaadó kis hölgyet ismerhettem meg Benned, gratulálok ahhoz, amit csinálsz és ahogyan csinálod.
  Szeretettel
  Melinda

 30. Maruzsné Kovács Éva avatar Maruzsné Kovács Éva szerint:

  Köszönöm, köszönöm! Szeretem az ihletadó naptárjaidat! (Még őrzöm és használom a régebbit is.)

 31. Csepeli Marianna avatar Csepeli Marianna szerint:

  Kedves Zsófi!
  Köszönöm a bátorító leveled és az ihletet adó, előcsalogató támogató listádat. Az ajánlatokból több szó fogott most meg: lendület, lámpafény, zuhatag és ihlet.

 32. dr. Nagy Attila Lászlóné Marikától! szerint:

  BUÉK !

  Szia Zsófi! Köszönöm, hogy gondoltál rám és elküldted nekem a rengeteg ihletet adó ötletek tárházát. Nekem már az is ajándék tőled, hogy megosztod velem a gondolataidat!
  Két szó érintette meg a lelkemet… az egyik a „lábnyom” és a másik a „mindenség”… Elképzeltem, amint a kicsi lábnyom halad előre, a távoli mindenség felé és egyre szaporábban halad. Ott várja őt a virágoktól illatozó mező, és amikor odaér, boldogan lefekszik a virágok közé, és azt mondja nekik: ” sziasztok, megérkeztem ”
  Boldog vagyok, hogy a barátodnak érezhetem magam!
  Nagyon sok szeretettel !

 33. Linda szerint:

  Drága Zsófi, köszönöm érzéseid megosztását. Igen, nehéz lesz a szív a bántó szavak hallatán. De, elidőzni rajta veszélyes. Hálával tölt el, hogy jó akadály ugró vagy 🥳 Fess, fess, fess,! ❤️ Az ajánlatok ból a lámpafényt választom. Köszönöm. Ölellek szeretettel ❤️

 34. Mariann szerint:

  A cseppet téma érdekelne, a kristály ábrázolása.
  Köszönöm.

 35. Vágási Mária avatar Vágási Mária szerint:

  Kedves Zsófi!
  Minden leveledet szeretem, és inspirációval tölt fel. Nekem a januári
  ihletadóból a csend, felhő, kristály, mindenség, messzeség ami megfog.
  Köszönöm a leveledet, és Neked is csodás alkotásokat, örömöt, boldogságot
  kívánok az újévre.
  Szeretettel, Mária.

 36. Vinczéné Sáró Erzsébet szerint:

  Szia Zsófi!Olvastam a leveled.Igaz én a realisztikus művészetben érzem otthon magam de nagyon sokszor Te inspirálsz engem egy újabb kép megfestésére.A képeidet csodálva eszembe jutnak az álmaim mert színesben álmodom.Köszönöm az élményeket melyeket megosztasz velünk.Régi követőd vagyok és kívánok minden jót a munkádhoz.Lizi.

 37. Zsu szerint:

  Kedves Zsófi!
  Most – ebben a pillanatban – a szürkéskék, a messzeség és a csönd hoz hangulatba. Köszönöm az írásodat.
  Szeretettel
  Zsu

 38. Korpás Árpádnè szerint:

  Kedves Zsófi!
  Először is Boldog Új Évet kívánok neked.
  Aztán pedig köszönöm a szép, bátorító leveled, nem is hiszed milyen jól jött.Pont a minap volt egy negatív megjegyzés egy kèpemhez- megsugom közeli hozzátartozótól –
  aminek hatására összekentem a képet, de érdekes módon sokkal jobb lett.
  És igazad van, ha mindenkinek meg akarnék felelni, nem tudnék örülni az alkotásnak.😊❤️

 39. Rita Máté szerint:

  Kedves Zsófia
  Mindig nagy örömmel olvasom a leveleit .Hatalmas kíváncsisággal nézem az alkotásait, azt ahogy megosztja velünk, azokkal akik szeretnek, vagy szeretnének valamit alkotni. Köszönöm és arra kérem hogy folytassa ezt.

 40. Nagy Êva szerint:

  Kedves Zsófia!
  Minden szavaddal, gondolatoddal egyetértek. Pont így gondolom én is. Már jó ideje kapom tőled a leveleket és mindig elolvasom, inspirálódok, pedig nem vagyok művész, csak szeretek csendben alkotni. Kipróbálni új dolgokat. Például a karácsonyi olaj pasztell technikával készült képeslap készítést a 8 éves unokámmal kipróbáltuk. Csodaszép képek készültek, ajándék lett belőle.
  Köszönöm szépen, és alkotásban, szépségben ,egészségben gazdag boldog új évet kívánok! Éva
  Ja, a lista: kristály, titkos ajtó, jégcsap…

 41. Durajdane Sirokman Ágnes avatar Dr Durajdáné Sirokman Ágnes szerint:

  Köszönöm Zsófi a listát.
  Nagyon jó ötletek.