Egy kérdés hozzátok: Számotokra mit jelent az “alkotó életstílus” kifejezés?

Kérlek titeket, hogy írjatok le mindent egy hozzászólásban, ami eszetekbe jut!

Ez a fogalom, “alkotó életstílus” az egyik legfontosabb oszlopa lesz annak az újdonságnak, amivel készülök nektek májusra. Ezért kíváncsi vagyok, mi az, ami most ezzel kapcsolatban eszetekbe jut!

Előre is köszönöm a válaszokat.

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


439 hozzászólás “Egy kérdés hozzátok: Számotokra mit jelent az “alkotó életstílus” kifejezés?”

  1. Laskai - Balog Beáta szerint:

    Alkotó életstílus? Szerintem, az egész élet alkotás. Lehet alkotás egy ebéd, a kertben való munka éppúgy, mint egy kép festése, rajzolása. A lényeg, hogy örömünket lássuk az elvégzésében és a végeredmény szívet melengető legyen a számunkra.

  2. Szilvi szerint:

    Szia Zsófi! Számomra az alkotó életstílus az kikapcsolódást jelenti. Mondhatnám a divatos én-idő szóval. Feltöltődés, energia, öröm. Jó érzés valami szépet, jót, hasznosat készíteni, legyen az egy kép, egy dobozka, egy pulóver…. Alkotni boldog érzés.

  3. Bonfig Andrea szerint:

    Az alkotó életstílus véleményem szerint azt jelenti, hogy minden, amit magunk köré teremtünk, művészi igényességgel tesszük. Az életünk lehet akár egy gyönyörű önkifejező alkotás.

  4. Eszter szerint:

    Szia Zsófi!

    Nekem címszavakban ezek a gondolatok jutnak erről az eszembe: kikapcsolódás, inspiráció, kreativitás, látókör szélesedés, eltávolodás a megszokott környezettől, pozitív dolgok előhívása, örömforrás, a teremtés öröme, önmegvalósítás, énidő.

  5. Bencze Anita szerint:

    Alkotó életstílus? Szerintem egy olyan életmód, ami követhető példa lehet mások számára. Amikor az ember valami maradandót alkot, ami örömet szerez számára. Ez lehet írott: vers, novella, szakácskönyv. Lehet más művészi önkifejezés. De mindenesetre valami folyamatos alkotás, valami egyedi, más, mint a többi. Van, aki az öltözködéssel stílust teremt. Más a különböző stílusok összekombinálásához ért, legyen szó zenéről vagy akár bútorokról.

  6. Tarcai Annamária szerint:

    Kedves Zsófia!
    „Alkotó életstílus”
    Számomra az alkotás nem feltétlenül a művészi alkotás jelenti csak.
    Bár elsősorban azt, de nekem kicsit bővebb…..
    Világ életemben alkottam valamit. Most legutóbb szorult helyzetben, nem az otthoni környezetünkben ért bennünket a „karantén gyönyöre” ezen belül is a húsvét. Már-már úgy tűnt, két éves ikerpár unokáimnak ilyen körülmények között nem hoz a nyúl semmit, amikor mentő ötletem támadt. Szinte „0” alapanyagból hogyan készülhet nyuszi. Így születtek a zokni nyuszik 4 gomb, egy pár ffi zokni némi cérna és a párnából „kilopott” tömő anyaggal…. Ez nekem éppen úgy alkotás, mint az újra hasznosított műanyag flakonból a nagy unokámmal édesanyjának készült medál, ezüst akasztóval, lánccal, svarovszki kristályokkal.
    A dekupázs dobozok, a festmények és sok sok ajándék, amit unokáimmal, unokáimnak készítettem, készítünk.
    Szinte mindent úgy tudok nézni, hogy mi készülhet belőle, hogyan kelhet új életre, hogyan örökíthetem meg……

    Számomra ez mind, mind alkotás.
    Csoda jó érzés, ha valami elkészült. Főként, ha az is örül neki, aki kapja!

    Üdvözlettel Annamária

  7. Tajtiné Marika avatar Tajtiné Marika szerint:

    Alkotni számomra belső kényszer. De mert nem tanultam inkább egyéni megnyilvánulásaim vannak. Sok mindent megpróbáltam már ami a szabadidőmet leköti. Minden ami szép izgat. és igyekszem valamennyire megtanulni, illetve tanulni. Sajnos nem vagyok túl szorgalmas. Gondolom a korommal is jár. Nehezebben fogok neki dolgoknak és nem értékelem amit csinálok. Ezért néha abbahagyom, de mindig újból és újból visszatérek a szépségekhez.

  8. Hemi szerint:

    Szia. Nekem önkifejezés, kikapcsolódás, egyedi ajándék, maradandó alkotás. Mások dicséretének be szerzése. Néma érzés kimutatás. 😘

  9. Bögréné Acsay Anita szerint:

    Az alkotó életstílus számomra azt jelenti, hogy a napjaimat úgy élem, hogy mindenhez hozzáadok magamból egy kis pluszt. Nem vagyok” nagy művész”, de szinte minden nap alkotok valamit. Valamit, ami örömet okoz. Vannak” én perceim”. Ezt neked köszönhetem Zsófia! Évekkel ezelőtt kértem egy díjmentes rajzlecke sorozatodat.
    Megváltoztatta az életem.
    Köszönöm!
    Tisztelettel! Anita

  10. Tubáné Bereczki Izabella szerint:

    Sok örömpillanat, értelmes percek, élek nem csak létezem.

  11. Illésné Munkácsi Hedvig szerint:

    Alkotás minden amit teszünk, lerajzolni, lefesteni mindent ami szépet út közben láttam, megjavítani mindent, ami elromlott, saját hajat saját stílusban levágni, kertet gondozni, virágokat ültetni, paradicsomot palántázni, stb.

  12. Mendel Katalin avatar Mendel Katalin szerint:

    Az alkotás számomra mindet jelent ami jó. Soha nem tanultam, ez nem baj. Van időm. Szeretképeim vannak amiket ajándékba adok, annak aki szereti.

  13. marcika609@gmail.com szerint:

    Az egyénre jellemző kreatív önkifejező stílus.

  14. Tódor Jánosné /Gizi-mami/ szerint:

    Nekem az alkotó életstílus a mindennapjaimat jelenti. 15 éve egyedül élek, azt csinálok mindig amihez kedvem van, nemcsak festek, varrok , hanem néha barkácsolok is.Minden felesleges, de még használható dolgot elteszek azzal a gondolattal, hogy valamit még lehet belőle csinálni.És legtöbbször valóban késöbb szükség is van rá valamihez. Van egy varró szobám 4 fajta varrógéppel.Most farmertáskák mellett rengeteg szájmaszkot kell folyamatosan varrni /kb 2oo db-ot varrtam már/. Ezek is az alkotó mindennapjaimhoz tartoznak. Nincs egyetlen napom hogy unatkoznék, kedvvel és érdeklődéssel csinálok mindent.

  15. Urbán Lászlóné Bea szerint:

    Ha a reggeli kavemmal a kezemben leulhetek az asztalomhoz es papirra dobhatom azt ami eszembe jut a napfenyes reggelrol, a madardalrol. Ha nekifoghatok vegre a feldobott otleteket megvalositani, es az sem baj ha valami teljesen mas lesz belole. Ha orommel es szeretettel korlatozas nelkul alkothatok. Szamomra ezt jelenti.
    🥰

  16. Csány Attiláné szerint:

    Amit kigondolok és megvalósitom az én szinvilágommal. Ha van időm a megálmodott képet vászonra festeni, maszatolni és a végén meg van a remekmű. Én így csinálom.

  17. Pittner Ilona szerint:

    Képzelj el egy, nagy fát, amelnek ágai vannak ugyan , de nagyon egyenesek, és levele sincs….Ha nekem kellene feldíszítsem bármit tennék rá vagy mellé, az mind alkalmazkodna az egyenes ágakhoz…..Ha ez a fa girbe- görbe, lenne ahhoz nem lehetne könnyen egyenes díszítést tenni, mert az nagyon tüskés lenne…Ebből a görbe fából igazán ki kell alakítani egy „stílust” hogy valahogy kidíszítsük…..Ha kiegyenesítjük az ágakat, lehet nem bírja ki eltörik, de mi egyenesek vagyunk…..és alkalmazkodunk a fának a görbeségéhez, de úgy, hogy se neki, se nekem ne fájjon. Ha a személyem alkalmazkodó akkor kialakítok egy ALKALMAZKODÓ ÉLETSTÍLUST. Ha nem vagyok alkalmazkodó természet, akkor maradok az egyenes fánál, mert, egyenes ÉLETSTÍLUST kell, használnom és az életen is szögletes lessz……hát ez jut eszembe, így a karanténban….alkalmazkodom amíg lehet….

  18. Csermák-Kovács Tímea szerint:

    Kedves Zsófi! Ahogy öltözködöm, amilyen ékszereket hordok, amilyen kreatívan berendezem az otthonom, ahogy a kertemet kialakítom, ahogy a hajam viselem, színek használata a környezetemben…stb. Nekem ezt is jelenti az alkotó életstílus. És természetesen van alkotó szobám .

  19. Farkas Dömötörné szerint:

    Zsófia annakidején erõsködnöd
    kellett, igenis lenni kell mindenkinek énidõ! Lassan lassan szoktam hozzá hogy rajzoljak, fessek. Most már nagyon örülök hogy elkezdtem.
    Szeretek kertészkedni,
    virágokat rendezni, ültetni, lakást
    díszíteni.Ez mind alkotás nekem.

    Üdv. Erzsike Farkasné

  20. Szilvia szerint:

    Alkotó èletstìlus? Szerintem aki alkot, szebbè teszi a maga ès màsok èletèt is. Èn ha festek rajzolok,megszűnik az idő a külvilàg, boldog vagyok ès valódi önmagam. Feltőltődöm szeretettel ès türelemmel. Nyitott vagyok a külvilàgra,de ez az „elvonulàs”kell nekem,màsok furànak tartanak,nem èrtik mièrt okoz ez örömöt! Szeretek màsoknak segíteni,szeretem az embereket,de valódi önmagammal lenni, valódi boldogsàgot àtèlni ill.teljessèget, a legjobb dolog a vilàgon ès ezt akkor èrzem ha festek.Önzőnek hangzik,de vàllalom,mert ìgy teljes az èletem. Így tudok màsokkal kedvesebb ès figyelmesebb lenni.ìgy,hogy sajàt magam boldogsàgàt is megadom,megengedem magamnak,mert ezzel a körülöttem lèvő embereket is boldogabbà teszem.Hiszen a mai vilàg egyre szűkősebb kedvessègből ès figyelmessègből is. Többen kèrdeztèk màr Tőlem, Te,hogy tudsz ilyen figyelmes lenni? Hàt ìgy!”Töltöm”magam-festek ès rajzolok ahogy időm engedi.