Egy kérdés hozzátok: Számotokra mit jelent az “alkotó életstílus” kifejezés?

Kérlek titeket, hogy írjatok le mindent egy hozzászólásban, ami eszetekbe jut!

Ez a fogalom, “alkotó életstílus” az egyik legfontosabb oszlopa lesz annak az újdonságnak, amivel készülök nektek májusra. Ezért kíváncsi vagyok, mi az, ami most ezzel kapcsolatban eszetekbe jut!

Előre is köszönöm a válaszokat.

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


439 hozzászólás “Egy kérdés hozzátok: Számotokra mit jelent az “alkotó életstílus” kifejezés?”

  1. Böröcz Edit Borbála szerint:

    Az, amit szeretnék megvalòsìtani. Csak nem sikerül. Tulajdonképpen átadni mindazt, amit tudok. Azoknak, akiknek szükségük van rá

  2. Ginelli Ildikó avatar Ginelli Ildikó szerint:

    Nekem ez a kifejezés jelenti amit a nap folyamán alkotok főzés, sütés, ha kézimunkázok , festés . Hiszen mindben benne van a stilusom .Örömöm néha bánatom . A minden napjaimat úgy élem ,hogy mindig velem van az alkotás öröme.

  3. Mona szerint:

    Szia Zsófi,

    Az „alkotó életstílus” számomra azt sugallja, amikor valaki, szabadon és kreatívan, saját egyéniségét és hangulatát megjelenítve alkot. Egyediség, szívvel és lélekkel megtöltve.

    Kíváncsian várom, milyen újdonságot inspirálnak a visszajelzések :)

  4. Rita szerint:

    Kedves Zsófi! Az alkotás számomra mindaz, amiben az érzelmek, gondolatok, hit, képzelet, vágyak, átélt tapasztalatok látható, hallható, kézzel fogható formát öltenek. A kreativitás örömteli megélése és kifejezése minden időben és körülmények között, bármilyen formában, művészetben, barkácsolásban, sütés-főzésben, építésben, virágokkal stb. Megnyugvást, lelki békét, boldogságot és a szabadság megélését adja, önmagunk, valódi belső lényegünk kifejezését.
    Ilyenkor az ember mindent megmutathat, kifejezhet, amit „a szívével lát”. Egy alkotó, kreatív ember társaság hiányában sincs soha „egyedül” és soha nem unatkozik. A legszívesebben mindezt én a rajzolásban, színezésben, a virágokkal való foglalkozásban élem meg, és álmom az is, hogy megpróbálkozzam egyszer majd írni valami szép kis történetet… :-)
    Nagyon szép, mosolygós, napsütéses és kreatív napokat kívánok! :-)

  5. Deák Klára szerint:

    Valamit létrehozni, mely örömmel tölt el, boldoggá tesz. Az alkotás létrejöhet szeretetből, szenvedélyből, de szenvedésből is.
    A lényeg a végeredmény, amelyben megvalósul az álom!

  6. Tóth Katalin szerint:

    Magány .Befeléfordulás. Az élet szemlélése.

  7. Lakatos Tamásné szerint:

    Olyan alkotások sorozata, amelyeket az ember kreativitása, ügyessége által létrehoz . Sokféle érzést, szeretetet, álmokat, valóságot kifejez, amit az életünk során megtapasztaltunk. Mindez örömöt , boldogságot emlékeket ad az alkotónak és annak is aki mindezt látja, vagy éppen megkapja.

  8. Fekecs Zoltanne Ica szerint:

    Kedves Zsifia! A gondokatom es sajat latasmodom erzelem vilagom kifejezese. Egy- egy pillananat megorokitese a termeszetben, allatok, novenyek, valamint az emberek eletenek megorokitese. Kifejezheto a szeretet, szerelem,gonoszsag, valojaban minden ami letezik a foldon es az elmeben . Az alkotas kozben kitisztul az agy , a kep latas megno es szinte meditacios allapotba keruk az alkoto.Az eletben megtapasztalt elmenyek megorokitese .

  9. Bakai Zsuzsanna szerint:

    Kedves Zsófi :)
    A kérdésed elgondolkodtatott :) mivel a körülményeim – folyamatos másfél éve tartó Németországi munka – nem adnak lehetőséget az alkotásra, de ha….
    Egy nap, mikor letehetem ezt a szolgálatot :) akkor……
    Fontos lesz számomra, hogy létrehozzam mindazt, ami inspirál :) lelkesít :) boldoggá tesz :) és… kihívást jelent a számomra :) vagyis, olyan életet akarok hátralevő életemben élni, amivel maradandót – másokat is inspirálót – alkothatok :)

  10. Király Klára szerint:

    Szerintem az alkotó életstílus jellemzöje amikor az ember követi a belsö inspirációját.

  11. Beáta szerint:

    Nekem annyit jelent: az öröm forrása. Olyas valami létrehozása ami szép, kedves, hasznos, gyógyító.

  12. Kati szerint:

    Kedves Zsófi!
    Mivel már az életem a véghez közelebb van,mint az induláshoz,,most elgondolkodhatok,hogy az én életstílusom alkotói e.Szerintem ahogy mentek az évek,sokszor kellett váltani.Azért,ha visszanézek alkottam,ha nem is művészi alkotást,amit ki lehet tenni a polcra,vagy a falat díszítené.Megalkottam a környezetemet,amiben élünk,amikor vállalkozó lettem,megalkottam a munkahelyemet,amely hozzájárult az emberekkel való kapcsolatom alakulásához.Megalkottam stílusomat,amely jellemző volt rám.Kimondottam nem volt közöm a művészetekhez,sem irodalmi,se zenei,se képzőművészeti vonalon,de mégis a mindennapok apró dolgaiban ott volt.Most már,hogy nekem minden nap vasárnap,itthon vagyok,megpróbálkozok konkrétabb alkotással.Érdekel az agyaggal való munka,a rajzolás és a festés is.A kertemben is alkotok,mindig valami újat próbálok kihozni a meglévő dolgaimból.Szóval az élet minden napján alkotunk és nem késő új dolgokat kipróbálni.

  13. Magdolna Kelemen szerint:

    Az egész életem csupa alkotás. Mindennap és mindent, ami körül vesz, az alkotás öröme lengi be!

  14. Bischof Márta szerint:

    Aki elsőre eszembe jut mint alkotó életstílusú, az Náray Tamás, aki régen ruhatervezéssel foglalkozott, most fest és könyveket ír. Bár alkotásait nem igazán ismerem.
    Az alkotó életstílusról a festészet jut eszembe elsőként, de aki hímez, vagy különböző dekorációkat készít és mindent díszít, de a szobrászok, fafaragók, keramikusok és mindenki más tehetséges, kreatív ember is, aki létrehoz valami szépet, ami megragadja az embereket, amivel örömet okoz, lehet az zenemű szerzés, vagy tánc koreográfia az alkot és ha folyamatosan, akkor arról elmondható, hogy alkotó életstílusa van.

  15. Sermer Katalin avatar Sermer Katalin szerint:

    Alkotó életstílus? Az, amire egyre jobban vágyom. Amiket régóta mélyen elástam az agyamban, például, hogy megtanuljak sütni, szép és finom sütiket, tortákat. 40 év alatt nagyon jól megtanultam főzni, de a sütés kimaradt, ahhoz mindig több türelem, odafigyelés és idő kellett volna. Pedig bennem élnek az ízek és illatok, amikor nagymamám elkészült valami finomsággal. Hogy újra rajzoljak és fessek, mint kislánykoromban. Hogy azokat a képeket, amiket őrzök egy fáról, egy templomról, egy tájról, de akár az édesanyám arcáról, úgy tudjam lerajzolni és megfesteni, hogy az nekem tetsszen. Hogy írjak. Leírjam a gondolataimat, érzéseimet, félelmeimet, érveléseimet és kételyeimet. Hogy a fiaimnak és családjuknak átadhassam az otthon ízeit, ezért írom a saját családi szakácskönyvemet, hátha majd néha előveszik és ők is megpróbálják elkészíteni a gyerekkoruk főzelékeit, leveseit, ételeit. Hogy valamit létrehozzak, ami egyelőre csak bennem létezik. És hogy ez a mindennapjaim része legyen, most, hogy már nem a munkahelyemen töltöm az életemet, ahogy 40 évig tettem. Ezért kezdtem bele mindegyikbe, de még nagyon az elején vagyok csak. Remélem sikerül.

  16. Borosné Nyeső Éva szerint:

    Az „alkotó életstílus” számomra az elképzeléseim megvalósítását jelenti. Legyen az kertészkedés, festés, rajzolás, varrás stb. Az alkotás létében élés. A gondolataim az alkotni kívánt tevékenység körül forog.

  17. Bujdosó Katalin szerint:

    Kedves Zsófi,
    ha csak pár éve kérdezel erről,bajban lettem volna.Akkor még azt hittem volna,az „alkotó életstílus” valami olyan dolog,ami csak keveseknek adatik meg.Kiváltságosoknak,akik a fantáziájukból élnek,igazi nagybetűs Művészeknek.
    Viszont azóta rájöttem,hogy ez így nem stimmelhet.Nem létezik,hogy más ne élhetne így.Kicsit be kellett érnem ahhoz,hogy rájöjjek,az „alkotó életstílus” nekem azt jelenti,hogy amit csinálok a hétköznapokban,azt egyéni módon csinálom,a rám jellemző módon készítek el dolgokat,viszek bele valami újat,szokatlant,vagy legalábbis törekszem rá,hogy egyáltalán „alkossak” valamit.Mindegy,hogy van-e gyakorlati haszna,mint például a pirográffal készített házszámunknak,vagy nem igazán,mint mondjuk egy rajznak.Csak legyen valami,amivel kifejezhetem magam,amivel megmutathatok valamit magamból.Még akkor is,ha csak pár pillanatig láthatom(ahogy a főnököm kisunokájának almából vagdosott virágot,ami hősi halált halt a tízórainak nevezett rituálé során😄).
    Szóval azt hiszem,ha van valami eszköz a kezemben,amivel átadhatok valamit magamból másoknak,alkotó életmódot élek.És igyekszem is ezt tenni.
    Remélem,segítettem egy kicsit.Legyen szép napod!
    B.Kata

  18. Boronkai Lászlóné avatar Boronkai Lászlóné szerint:

    Nem tudom elképzelni, mi lehet . Alkotói élet, ha belső kényszerbő kell naponta alkotnia. De az alkotói életstílusról fogalmam sincs. De a jövő héten megtudom! Szerető üdvözlettel és gratulációval kívánok további sok sikert munkájához és két ķislányához!

  19. Kiss Virág szerint:

    Az alkotói életstílus minden pillanata az alkotásról szóm. Arról hogy valamit létrehozzon az ember ami benne van azt felszínre juttathassa. Akármelyik területen is alkosson. Ez köti le a gondolatai nagy részét. A világot egy alkotó szemével nézi. Minden bokrot, fát, naplementét. Az embereket az élőlényeket, hogy ha Lefesti lerajzolja, kifaragja stb. mi is lehet abból. Csodálatosnak megélni a valóságot elraktározni annak minden pillanatát majd ha jön kiengedni egy alkotásba. Szerintem ezt jelenti az alkotóI életstílus.

  20. Kurucz Zsuzsanna szerint:

    Nekem az alkotás a belső világom megvalósítása, vagyis önmagam létrehozása.
    Mindig az adott lelki állapotom jelenik meg a kész termékeken, illetve műveken.
    Röviden : önmegvalósítás kifejezése valamilyen formában.