Egy kérdés hozzátok: Számotokra mit jelent az “alkotó életstílus” kifejezés?

Kérlek titeket, hogy írjatok le mindent egy hozzászólásban, ami eszetekbe jut!

Ez a fogalom, “alkotó életstílus” az egyik legfontosabb oszlopa lesz annak az újdonságnak, amivel készülök nektek májusra. Ezért kíváncsi vagyok, mi az, ami most ezzel kapcsolatban eszetekbe jut!

Előre is köszönöm a válaszokat.

Követed az emailes inspirációimat és a videós leckéket?
Ha még nem, akkor itt tudsz jelentkezni »
Tavaszi Élménykurzus
Művésznapló

Kérlek, hogy írd meg a véleményed a bejegyzésről!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


439 hozzászólás “Egy kérdés hozzátok: Számotokra mit jelent az “alkotó életstílus” kifejezés?”

  1. Mácsai Anikó szerint:

    Kedves Zsófia! Meglepett a kérdésed, mert szerintem „alkotói életstílus” nincs. Van egy alkotási vágy, kötelesség teljesítése és önmegvalósítás kifejezése , ami naponta megjelenik az elképzeléseink, feladataik végrehajtása során. Van, aki ebben örömét leli, van akinek kényszer, mert nehezére esik. Az alkotás öröme viszont egy velünk született adottság, ami sikerélmény, amiben örömünket leljük. Ez vagy létezik az emberben, vagy nem. Magamban érzem, hogy az alkotási vágy jelen van, mert örülök annak, amit teljesítettem, örülök annak, hogy másoknak tetszik, vagy segítettem konkrét ügyükben akár egy levél megírásával is. Viszont lehangol a negatív fogadtatás, mert elveszítem az alkotás örömét. Minden, amit elkészítünk, egy alkotás, egy „nyomat” rólunk, akár tetszik másnak, vagy saját magunknak, akár nem. Üdvözöllek: Mácsai Anikó

  2. Becze Tünde szerint:

    Az alkotó életstilus számomra nem korlátozódik a festésre, kézmüves tevékenységra, szeretném kiterjeszteni a tanításra, lakásrendezésre és a mindennapi tevekemységek terúletére is.

  3. Juhász Józsefné szerint:

    Kedves Zsófia!
    Köszönöm kérdésedet. Számomra „alkotó életstílus” minden amit végzek az életem során. Mindenben van alkotó stílus, ami az én egyéniségemet tükrözi. Az egész életem
    alkotó stílus. Még a nagy vágyam nem teljesült, ez a festészet, ahol be tudnám mutatni stílusomat. Bízom benne, noha június 10-én töltöm be a 79. évemet, lesz még rá lehetőségem.
    Szeretettel:Terézia

  4. Fitos Zita szerint:

    Kedves Zsófi!

    Köszönöm a kérdést, megondom elgondolkodtam rajt és attól függ mit nézünk.
    Nekem talán minden kézműves tevékenység, de ha minden területet nézünk lehet a táncban, zenében, énekben „alkotói életstilus” találni. És talán csak a fantáziánkon múlik, hogy miben találunk még.

    Üdvözlettel: Zita

  5. Perekó Margit szerint:

    Számomra azt jelenti, hogy lehetőleg családtagjaimat, barátaimat, kollégáimat igyekszem nem vásárolt dolgokkal megajándékozni, hanem saját készítésű dolgokkal. Hosszú órákat töltök előtte ötletek keresésével, majd a magam elgondolása szerint valósítom meg, s szerzek (remélem) örömet vele.

  6. Gaál Eszter szerint:

    Alkotó életstílus: Kreatívitás , önkifejezès, önmegavalósítás,…
    Számomra ezt jelenti röviden

  7. Fülöpné szerint:

    Nem tudom mit jelent az „alkotó életstílus”. Sohasem azért tettem valamit,mert stílusos. Az alkotás szerintem az élet része.Legyen akár háztartási munka,kertészkedés, egy szép kép, zene,gondoskodás másokról,egy szép terítő kihímezése,egy sikeres vizsga,egy mateklecke megoldásának segítése az unokáknak,egy közös játék,egy finom étel elkészítése és még sorolhatnám.Lehet,hogy kicsit földhözragadt vagyok, de nekem fontos ,hogy örömöt találjak abban amit csinálok.
    Jó érzés valamit kitalálni,megvalósítani.Örülök,ha képes vagyok valamit megoldani.Ráadásul, ha ez szép is, jó is,akkor hurrá! Üdvözlettel.

  8. Tóth Márta szerint:

    Szerintem ,önmegvalositás,önkifejezés
    tükórkép önmsgunkról.

  9. Hegedűs Tímea szerint:

    Az alkotás az élet része, bármiben megnyilvánulhat. Nem kell művésznek lenni hozzá. 😊

  10. Miklay Jenőné szerint:

    Az alkotás olyan munka, amelyet örömmel, szenvedéllyel, kitartással végzünk.
    A megnyugtató produktum vagy csak a munka végzése miatt.
    Nem baj, ha a végeredmény nem tökéletes, de jólesően konstatálod, hogy a te alkotásod. Mid ez új alkotásra sarkal és ezért ez már életstílus.

  11. Soósné China Gabriella szerint:

    Hobby, kreativitás, flow, sikerélmény, képi látás, képi kifejezés, vizuális kommunikáció, alkotás, boldogság, élmény, harmónia, lélek simogatás. Belső feszültségeink oldása.

  12. Szilágyi Dorka szerint:

    Mindig valami hasznos ès szèp dolgon töröm az agyam,legyen az rajz, vagy kèzműveskedès. Kipróbálni új dolgokat, technikákat. Ettől èn máris jól èrzem magan.

  13. Saci szerint:

    Az alkotó életstílus számomra azt jelenti, hogy az élet minden területén igyekezni meglátni a kreatív lehetőségeket arra, hogy teremtsek valamit, vagy kifejezzem önmagam és a mondanivalómat.

  14. Ági szerint:

    Az alkotó életstílus a létezésben meglelt öröm

  15. Anikó szerint:

    Mióta hobbifestőnek tekinthetem magam, mindent „olyan” szemmel nézek, meglátom benne a gyönyörű kép lehetőségét.
    Minden nap lehet úgy élni, hogy meglássuk a környezetünk szebbé, jobbá formálását. Akár egy régi bútor, használati tárgy, vagy ruha, nagy öröm új életre kelteni, felújítani, vagy átalakítani. Mindig szembejön valami, amivel lehet kezdeni valamit.

  16. Balán Miháály szerint:

    megnyugvás,kikapcsolódás, öröm

  17. Szandii szerint:

    Számomra nem csak magát a kreativitást vagy művészi alkotásokat jelenti a fogalom, melyekkel tág értelemben sajnos rombolni is lehet.
    Számomra a kifejezés ,,tevékenység- és szituációfüggetlen”.

    Nekem egyrészt bármikor a már meglévő szép észrevételét, a hálát érte ill. a szépre való figyelemfelhívást, öröm továbbadását mások számára jelenti,

    másrészt pedig a saját lényeddel úgy alkotni=élni, ami szebbé teszi a világot, ami tiszta, őszinte örömöt képes adni neked és másoknak, ezáltal épít.
    Ez működik a krízisben is:)

    UI: Lehet, hogy sokszor az életben egy őszinte mosoly is elég:) mely képes hirtelen sokszorozódni:), csak nem szabad elspórolni:)

  18. H. Katalin szerint:

    Számomra azt az életformát jelenti, amelyben visszatalálok a szívből szóló megoldásokhoz. Minden gondolatom és érzelmem, majd tevékenységem benne van, mindaz, ami a léleknek szép, amivel önmagam tudok lenni.
    Ezt nem lehet felsorolni, csak példálózni lehet: az ablakdísztől az ünnepi menüig, majd a tálalásáig, a feladatlaptól az egyedi tervezésű lépőkőig, a tájépítéstől a kertrendezésig, a hímzéstől a színekig…
    Az alkotó életstílusban magamat tárom fel, hogy hogy viszonyulok magamhoz és egyben máshoz is.

  19. Ibolya szerint:

    Minden saját kézzel készített tárgyunkat ,képünket alkotásnak kellene tekintenünk. Ha bele gondolunk ha valamiről másolunk, ugyanazokat az eszközöket használjuk , ugyanazokat a technikákat , az eredmény egy kicsit mindig eltérő . Egy eltervezett kép, tárgy első pillanatától kezdve , az alapanyagok kiválasztásától már örömöt , nyugalmat árasztó tevékenység. A munkáimról pillanat felvételeket szoktam készíteni ,mindig találok benne valami újat .
    Mindenkinek van életstílusa, ez változó szerényebb, vagy gazdagabb. Egységesen felépített, de lehet túlzott, felhalmozva felépített is. Lehet mindegyik szerintem stílusosan szép. Az életstílusodat nem csak Te észleled, igazán mások hozzászólásából, jóindulatú véleményéből láthatod a visszajelzéseket. Jó kipróbálni az új lehetőségeket, dolgokat , egy bizonyos időn túl kell , sőt jó a változatosság persze a hozzád közeli stílusban.

  20. Nagy Anikó (Ancsa) szerint:

    Sokfélét egyesít ez a csodálatos szó: alkotás. Az alkotó élet gyümölcse.
    Ami – maga a CSODA.
    Isten megajándékozott minket ennek a képességével – sokan nem merik használni.
    Lényeges eleme a szabadság – és maga a MŰ létrehozása – valami még nem létező SZÉPNEK a létrehozása, adása – sőt: ADOMÁNYOZÁSA. Az alkotó és a befogadó közönség együttes örömére.
    Fontos még az IHLET. Ez a jelenség emberi szavakkal nehezen ragadható meg.
    Ez ugyanúgy igaz az irodalmi ténykedésre is.
    Ha engedjük, az életünk része lehet.